Με μήνυση απαντά ρεπόρτερ κατά της Ομοσπονδίας του Καμερούν στις κατηγορίες για απόπειρα εκβιασμού

Ένας Γάλλος δημοσιογράφος ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μηνύσει την Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Καμερούν (Fecafoot) καθώς δημοσίευσε δήλωση που τον κατηγορεί για απόπειρα εκβιασμού.

Την Παρασκευή, η Fecafoot δήλωσε ότι ένας «Romain Molina» είχε προτείνει να αγνοήσει μια καταγγελία που ισχυριζόταν ότι υπάρχουν παρατυπίες στο ποδόσφαιρο του Καμερούν, εάν πληρωνόταν 25.000 ευρώ από τον πρόεδρό του, Samuel Eto’o.

Σε απάντηση, ο Μολίνα είπε ότι η απόπειρα εκβιασμού έγινε από κάποιον που τον υποδύθηκε, προσθέτοντας ότι αυτό θα έπρεπε να ήταν ξεκάθαρο στον Ετό, αφού είχε επικοινωνήσει με τον πρώην επιθετικό της Μπαρτσελόνα από το δικό του τηλέφωνο για ένα ξεχωριστό θέμα τον Μάρτιο.

«Η μόνη φορά που μίλησα με τον Ετό ήταν τον Μάρτιο – και η συζήτηση που είχα ήταν να τον προειδοποιήσω για περιπτώσεις παιδεραστίας σε μια μεγάλη ακαδημία ποδοσφαίρου στο Καμερούν», είπε ο Μολίνα στο BBC Sport Africa.

Ο Μολίνα – ο οποίος έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα που αποκαλύπτουν τη σεξουαλική κακοποίηση στον αθλητισμό – ισχυρίζεται ότι ένας απλός έλεγχος των αριθμών τηλεφώνου που στέλνουν μηνύματα στον Ετό θα αποδείκνυε ότι προέρχονταν από διαφορετικούς λογαριασμούς.

“Αυτός ο λεγόμενος αριθμός που με προσποιείται σίγουρα δεν είναι ο αριθμός μου, ούτε η φωτογραφία μου και ο τύπος δεν ξέρει πώς να γράφει σωστά γαλλικά – υπάρχουν μεγάλα λάθη”, πρόσθεσε για τα μηνύματα του απατεώνα στο WhatsApp.

«Λοιπόν είναι σκανδαλώδες γιατί όταν δεις τη δήλωση του Fecafoot, δεν είπαν ότι είμαι εγώ, αλλά όλοι θα πιστέψουν ότι είμαι εγώ.
«Ο δικηγόρος μου σίγουρα θα κάνει μήνυση γιατί είναι μεγάλο ψέμα».

Στη δήλωσή της την Παρασκευή, η Fecafoot εξήγησε ότι ο Eto’o – ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση του σώματος πέρυσι – είχε έρθει σε επαφή “από έναν ανταποκριτή που παρουσιάστηκε ως Romain Molina”.

«Υποτίθεται ότι είχε έγγραφα και μια ένα στικάκι που περιείχε τηλεφωνικές συνομιλίες που ήταν επιβλαβείς για την εικόνα της Ομοσπονδίας και του προέδρου της», ανέφερε η δήλωση.

«Ο Ρομαίν Μολίνα πρόσθεσε ότι ήταν έτοιμος να αποκηρύξει τη δημοσίευση αυτών των στοιχείων με αντάλλαγμα μια πληρωμή 25.000 ευρώ.

Με μήνυση απαντά ρεπόρτερ κατά της Ομοσπονδίας του Καμερούν στις κατηγορίες για απόπειρα εκβιασμού“Προφανώς, ο πρόεδρος της Fecafoot δεν έδωσε συνέχεια σε αυτό το αίτημα, γιατί είναι αρχή να μην διαπραγματεύεται κανείς με εκβιαστές. Σε κάθε περίπτωση, η Fecafoot εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει καταγγελία στο γαλλικό δικαστικό σύστημα σχετικά με αυτήν την απόπειρα εκβίασης.”

Η δήλωση της Fecafoot αναφερόταν σε κατηγορίες του Μολίνα σε διαδικτυακό βίντεο ότι «οι παίκτες του Καμερούν πλήρωσαν για να κληθούν στην εθνική ομάδα», κάτι που ο δημοσιογράφος δεν αμφισβητεί.

Ενώ είπε ότι επαναλάμβανε ισχυρισμούς που είχαν προηγουμένως διατυπωθεί από άλλους ειδησεογραφικούς οργανισμούς, όπως η Le Monde, λέει ότι η επαφή του με τον Ετό αφορούσε αποκλειστικά τους ισχυρισμούς σεξουαλικής κακοποίησης στη σχετική ακαδημία στο Καμερούν.

Ο Molina υποστηρίζει ότι η Fecafoot – η οποία έχει επικοινωνήσει για σχόλια – απέτυχε να πραγματοποιήσει τη δέουσα επιμέλειά της πριν από τη δημοσίευση της δήλωσής της.

«Ο πελάτης μου έχει συνηθίσει να αποκαλύπτει φρικτά γεγονότα που σχετίζονται με το ποδόσφαιρο», είπε ο δικηγόρος του Μολίνα, με έδρα τη Γαλλία, Μοχτάρ Αντμπενούρι.

“Ωστόσο, είναι η πρώτη φορά που δυσφημείται βαθιά και συκοφαντείται σε επίσημη δήλωση μιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας. Είναι εντελώς απαράδεκτο μια εθνική οργάνωση να δυσφημεί έναν δημοσιογράφο”.

Ο Ετό βρέθηκε πρόσφατα στο Κατάρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο όπου το Καμερούν αποκλείστηκε στη φάση των ομίλων, έχοντας πετύχει πάντως με μια εκπληκτική νίκη 1-0 επί της πέντε φορές πρωταθλήτριας κόσμου Βραζιλίας.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος