Με κουκούλες πήγαν στην προπόνηση οι παίκτες της Μάντσεστερ – Ο Τεν Χαγκ τους στέλνει σε ψυχολόγο μετά το 7-0

Ταπεινωμένοι οι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκαν πανηγυρικά στο Κάρινγκτον στις 9 το πρωί της Δευτέρας, όχι περισσότερες από 15 ώρες αφότου ηχούσε το τελευταίο σφύριγμα σε μια ντροπιαστική ήττα στο Άνφιλντ.

Ο Ντέιβιντ ντε Χέα, που νικήθηκαν επτά φορές από την Λίβερπουλ, και ο Λουκ Σο κατέβασαν τα αλεξήλια στα αυτοκίνητά τους για να κρύψουν τη ντροπή τους από τις κάμερες καθώς έμπαιναν στο προπονητικό γήπεδο για μια προγραμματισμένη περίοδο αποκατάστασης. Ο Αλεχάντρο Γκαρνάτσο προσπάθησε να εξαφανιστεί μέσα σε μια λευκή κουκούλα, τραβηγμένη σφιχτά γύρω από το πρόσωπό του.

Οι συμπαίκτες, ορισμένοι από τους οποίους είχαν ακυρώσει βιαστικά τις εκδηλώσεις των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που είχαν προγραμματιστεί για τη Δευτέρα, εξακολουθούσαν να φορούν εκφράσεις σοκαρισμένες.
Ο Έρικ τεν Χαγκ είχε φτάσει δύο ώρες νωρίτερα, βλέποντας από όσα είχε δει καθώς η ομάδα του κατέρρευσε σε μια ήττα που ισοφάρισε το ρεκόρ του συλλόγου από τη Λίβερπουλ.
Μέχρι τη στιγμή που τους συγκέντρωσε για μια σύντομη συζήτηση, ωστόσο, το θέμα ήταν ήταν η ανάκαμψη και όχι να ρίξειμλάδι στη φωτιά.
«Αυτό που συνέβη δεν καταστρέφει όλη την καλή δουλειά που έχουμε κάνει αυτή τη σεζόν», ήταν το μήνυμα του Τεν Χαγκ. Τους είπε να βάλουν τα πράγματα στη θέση τους. Μίλησε για τη σημασία του να μην είσαι σε κατάθλιψη ή να χάσεις την αυτοπεποίθησή σου.
Είπε ότι θα επωφεληθούν από περισσότερες συνεδρίες με τον Ρενιέ Κέρς, τον Ολλανδό αθλητικό ψυχολόγο που έφερε στον σύλλογο ο Τεν Χαγκ.

Δεν έγινε προβολή του παιχνιδιού, αλλά ο Τεν Χαγκ έδειξε στους παίκτες του επιλεγμένα βίντεο κλιπ «για να τους θυμώσει», σύμφωνα με μια πηγή, όπως ακριβώς προσπάθησε να τους εξοργίσει στο Άνφιλντ απαιτώντας σιωπή στα εκτός έδρας αποδυτήρια για να μπορέσουν ακούσουν τους πανηγυρισμούς της Λίβερπουλ.

Ως συνήθως, η νοοτροπία ήταν στην πρώτη γραμμή του μυαλού του. Αυτό θα απαιτήσει ο Τεν Χαγκ ενόψει του αγώνα με τη Ρεάλ Μπέτις στο Γιουρόπα Λιγκ αυτή την εβδομάδα, προσπαθώντας να αφήσει πίσω της αυτές τις πιο σκοτεινές μέρες.
Η νοοτροπία έχει μεγαλύτερη σημασία γι’ αυτόν αυτή τη στιγμή από οποιαδήποτε φυσική αδυναμία, κάτι που δεν συνέβη όταν η Γιουνάιτεντ αντιμετώπισε παρόμοια κατάσταση μετά την ήττα με 4-0 από τη Μπρέντφορντ στο δεύτερο παιχνίδι του ως προπονητής.

Σε εκείνη την περίπτωση, ο Τεν Χαγκ κάλεσε τους παίκτες του σε μια ημέρα άδειας και τους έβαλε σε μια τιμωρία τον Αύγουστο επειδή κάλυψαν 13,8 χιλιόμετρα λιγότερο έδαφος από τους αντιπάλους τους.
Τα 99,01 χλμ που έκαναν στο Άνφιλντ ήταν τα χαμηλότερα από τα 95,6 χλμ στο Μπρέντφορντ, αλλά υπήρχαν ελαφρυντικά.
Η ομάδα του Τεν Χαγκ έμπαινε στο παιχνίδι μετά από μια νίκη στον τελικό του Carabao Cup επί της Νιούκαστλ και μια μη πειστική νίκη στο Κύπελλο Αγγλίας επί της Γουέστ Χαμ στα μέσα της εβδομάδας.

Ο Τεν Χαγκ γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα ότι οι παίκτες του νιώθουν την πίεση. Δεν είχε νόημα να τους “μαστιγώσει” αυτή τη φορά. Ήταν ένα εξαντλητικό πρόγραμμα με πολλά παιχνίδια.

Η 7άρα από τη Λίβερπουλ έχει σκοτώσει τις ελπίδες της Γιουνάιτεντ για τίτλο. Απέχουν τρεις βαθμούς περισσότερο από την Άρσεναλ και τη Μάντσεστερ Σίτι απ’ ό,τι στην αρχή του Σαββατοκύριακου και η διαφορά τερμάτων τους έχει φέρει στα ίσια.
Ο Τεν Χαγκ έσπευσε να αποσιωπήσει κάθε συζήτηση για τετράδες, αλλά υπήρχε μια αυξανόμενη αίσθηση μεταξύ των παικτών ότι ο τίτλος της Πρέμιερ Λιγκ ήταν πραγματικός στόχος.

Πηγή: Daily Mail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος