Mαρινάκης: «Δέχομαι πόλεμο εγώ και ο Ολυμπιακός»

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης κατά την απολογία του ενώπιον του ανακριτή απέδωσε την εμπλοκή του στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης συμφωνα με πληροφορίες στον πόλεμο που δέχεται ο Ολυμπιακός για την ευρωπαϊκή του πορεία αλλά και ο ίδιος για τα χρήματα που έχει δώσει για την ομάδα ανεβάζοντας το επίπεδό της.

Ο κ. Μαρινάκης υποστήριξε δια του υπομνήματος που κατέθεσαν οι συνήγοροί του Βασίλης Δημακόπουλος και Θανάσης Βαρλάμης, όσο και ενώπιον του ανακριτή πως δεν έχει καμία σχέση με όσα του αποδίδονται και ότι δεν μπορούν να στοιχειοθετηθούν οι πράξεις που του αποδίδονται αναφέροντας χαρακτηριστικά την υπόθεση της έκρηξης σε επιχείρηση διαιτητή η οποία – κατά τον κατηγορούμενο – ξεκίνησε με μία “ανώνυμη επιστολή”.

Ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης στον χώρο του ποδοσφαίρου, σύμφωνα με τη δικογραφία, φέρεται επίσης να ισχυρίζεται ότι βρίσκεται ενώπιον της Δικαιοσύνης εξαιτίας “μιας αντιπαλότητας που έχει φθάσει στην κορύφωση της” μετά την υπόθεση του 2011 για την οποία υπάρχει απαλλακτική εισαγγελική πρόταση.

Μετά από σχετική ερωτήση του αρμόδιου ανακριτή για ποιο λόγο στρέφονται εναντίον του τόσα πολλά άτομα, ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού απάντησε σύμφωνα με πληροφορίες ότι γίνεται πόλεμος διότι έχει χρηματοδοτήσει τον Ολυμπιακό με πάρα πολλά χρήματα, έχει ανεβάσει επίπεδο την ομάδα με πρωταθλήματα και κύπελλα αλλά κυρίως με τις πορείες στην Ευρώπη και οι αντίπαλοί του επιθυμούν να τον μειώσουν προσωπικά και επιχειρηματικά αλλά και για να εκτροχιάσουν τον Ολυμπιακό για να ωφεληθούν οι άλλες ομάδες.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε επίσης στην επιχείρηση να εμπλακεί το όνομα του στην υπόθεση των ναρκωτικών του πλοίου «Noor One» ενώ φαίνεται να επισήμανε πως στο ίδιο πλαίσιο έγινε χρήση ακόμα και παρανόμων αποδεικτικών μέσων όπως πρόσφατα στην περίπτωση ηχογράφησης συνομιλιών του διαιτητή Ζωγράφου.

Σε ό,τι αφορά την ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο που του επιβλήθηκε νομικοί κύκλοι αναφέρουν πως θα πρέπει να διευκρινιστεί περαιτέρω από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών το οποίο θα κληθεί να αποφανθεί αν η απαγόρευση αφορά την άσκηση προεδρικών καθηκόντων ή την εκπροσώπηση της ομάδας σε αρχές όπως η ΕΠΟ. Ο συγκεκριμένος όρος πάντως δεν αφορά το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ομάδας καθώς η ανακριτική διάταξη δεν επηρεάζει τον κ. Μαρινάκη ως βασικό μέτοχο της ΠΑΕ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Σχετική είδηση: Περιοριστικοί όροι στον Βαγγέλη Μαρινάκη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ