Marca: Πως χάλασε η μετακίνηση του Εμπαπέ στην Μπαρτσελόνα το 2017

Mετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας 2018, ο Κιλιάν Εμπαπέ, έγινε ένας από τους πιο περιζήτητους παίκτες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και έκτοτε η τύχη του έχει γίνει μία από τις πιο πολυσυζητημένες ιστορίες στον ευρωπαϊκό ποδοσφαιρικό Τύπο.
Ωστόσο, μια νέα αποκάλυψη δείχνει ότι όταν ήταν ακόμα ένας πολλά υποσχόμενος νεαρός στη Μονακό, υπήρχαν συζητήσεις με την Μπαρτσελόνα για μια πιθανή μετακίνησή του. Κάτι που, αν είχε ευοδωθεί, θα είχε αλλάξει εντελώς τον ανταγωνισμό μεταξύ των πιο ισχυρών ποδοσφαιρικών ομάδων της Γηραιάς Ηπείρου.

Ο Χαβιέρ Μπορντάς, ο οποίος εργάστηκε στο διοικητικό συμβούλιο των “μπλαουγκράνα” επί των διοικήσεων του Σάντρο Ροσέλ και του Ζοζέπ Μαρία Μπαρτομέου, αποκάλυψε στην “El Chiringuito” πώς έγιναν αυτές οι προσεγγίσεις, το μακρινό πλέον 2017, που θα έφερναν τον Eμπαπέ στη Βαρκελώνη, μαζί με τον Λέο Μέσι, τον Αντρές Ινιέστα και τον Νεϊμάρ.

“Αν ήμουν εγώ υπεύθυνος, ο Εμπαπέ θα έπαιζε στην Μπάρτσα”, είπε για το ενδεχόμενο να υπογράψει ο Γάλλος σταρ το καλοκαίρι του 2017. Η Μπάρτσα, εν τω μεταξύ, πέτυχε την «αστρονομική» μεταγραφή του «Νέι», έναντι 222 εκατομμυρίων ευρώ (239 εκατομμύρια δολάρια).

Ο Εμπαπέ θα έφτανε στην Καταλονία με ένα αρκετά χαμηλότερο ποσό και μάλιστα είχε μιλήσει με τον πατέρα του για την πιθανή υπογραφή και αυτό είχε κάνει τον προπονητή πολύ αισιόδοξο.

Ο Μπορντάς δήλωσε ότι θα προτιμούσε τον Εμπαπέ από τον Νεϊμάρ, ο οποίος με τη σειρά του αντικαταστάθηκε από τον Ντεμπελέ έναντι 135 εκατομμυρίων ευρώ (145 εκατομμύρια δολάρια). Τελικά η ομάδα έχασε όλα αυτά τα ονόματα από την ενδεκάδα της και έκτοτε δεν είχε ένα όνομα αυτού του βεληνεκούς για να την κρατήσει ανάμεσα στις πιο ανταγωνιστικές στην Ευρώπη και, με έναν στρογγυλό τρόπο, άνοιξε την πόρτα για τη μακρά διαπραγμάτευση της Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Γάλλου.

Αν τελικά υλοποιηθεί η άφιξη του Λε Τερζάνι στο “Casa Blanca, θα μετατρέψει τη Ρεάλ Μαδρίτης ξανά στην πιο πολυσυζητημένη και ισχυρή ομάδα στον κόσμο, ενώ θα αποτελέσει και σημαντικό πλήγμα για τους “μπλαουγκράνα” λόγω της επίδρασής του στα πρωτοσέλιδα.

Εν τω μεταξύ, η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να αναζητήσει μια εναλλακτική λύση για να ανταγωνιστεί εμπορικά την αιώνια αντίπαλό της.

Πηγή: Marca
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος