Σε εξέλιξη είναι ο αγώνας μπάσκετ Ανδρών ανάμεσα στην Ελλάδα και το Ισραήλ από τη Ρίγα της Λετονίας για τη φάση των «16» του Ευρωμπάσκετ 2025. Ο νικητής θα αντιμετωπίσει την Λιθουανία στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
H εθνική μας ομάδα προηγείται στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με 67-59 επί του Ισραήλ με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να πραγματοποιεί εξαιρετική εμφάνιση ως τώρα με 27 πόντους (7 ριμπάουντ και 1 ασίστ) , 9 ο Σλούκας, από 5 Παπανικολάου, Τολιόπουλος και Σαμοντούροφ που πέτυχε καθοριστικούς πόντους στην τρίτη περίοδο, από 4 Ντόρσεϊ, Καλαϊτζάκης, Μήτογλου και Κώστας Αντετοκούνμπο.
Η ομάδα του Βασίλη Σπανούλη, που ενώ επιθετικά τα πηγαίνει περίφημα, αμυντικά αντιμετωπίζει προβλήματα από το Ισραήλ, σουτάρει με ποσοστά 25/35 (71%) στα δίποντα, 2/13 (15%) τρίποντα και 4/9 (44%) ελεύθερες βολές.
Από το Ισραήλ, Άβντια και Σόρκιν έχουν από 9 πόντους και 7 ο Γκινάτ.
Οι αρχικές πεντάδες:
Ελλάδα: Γιάννης Αντετοκούνμπο, Σλούκας, Ντόρσεϊ, Παπανικολάου και Μήτογλου.
Ισραήλ: Μάνταρ, Παλάτιν, Άβντιγια, Γκινάτ και Σέγκεβ.
Ο αγώνας μεταδίδεται τηλεοπτικά από την ΕΡΤ1 μέσα από το ERTFLIX.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος