Δεν άντεξε η εθνική μας ομάδα που συνετρίβη 92-67 από τη Λιθουανία και αποκλείστηκε από τους “8” (video)

Το όνειρο της μεγάλης νίκης επί της Λιθουανίας που θα έδινε το προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Μουντομπάσκετ στη Μανίλα των Φιλιππίνων κράτησε μόλις ένα ημίχρονο, καθώς η εθνική μας κατέρρευσε στην τελευταία περίοδο και συνετρίβη 92-67 και αποχαιρετά τη διοργάνωση.

H ομάδα του Ιτούδη στο πρώτο ημίχρονο και μέχρι τα μισά της 3ης περιόδου είχε τον έλεγχο του αγώνα, ήταν μπροστά στο σκορ με αιχμές τους Γουόκαπ, Λαρεντζάκη, ενώ στην άμυνα με την πίεση στην περιφέρεια κατάφερνε να κλέβει μπάλες και να βγάζει εύκολα καλάθια. Όλα αυτά όμως μέχρι τις αρχές του τρίτου δεκαλέπτου.

Το σκορ μετά από ένα πολύ μουδιασμένο ξεκίνημα της εθνικής μας που βρέθηκε να χάνει με 7-0 και 9-2 από τη Λιθουανία, ήταν 39-43 για την Ελλάδα στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, μετά από μεγάλη εμφάνιση των Γουόκαπ και Λαρεντζάκη.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο βοήθησε πολύ στο σκοράρισμα ο Παπαπέτρου, αλλά και ο Ρογκαβόπουλος, ενώ εξαιρετική δουλειά στην άμυνα έκανε ο Μωραΐτης.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Λιθουανία βρήκε μερικά μεγάλα σουτ που της έδωσαν ένα σταθερό προβάδισμα στο σκορ, απέναντι στην εθνική μας που πήρε καλάθια από τον συγκλονιστικό Γουόκαπ και τον Μωραΐτη.

Στην τελευταία περίοδο η εθνική μας έπαθε επιθετικά μπλακ άουτ, κατέρρευσε, ενώ δεν μπόρεσε να βρει τρόπους για να περιορίσει τους Λιθουανούς που σκόραραν κατά ριπάς από τα 6.75μ. με αποτέλεσμα η Λιθουανία να πάρει γρήγορα ένα προβάδισμα αρχικά με +12 (70-58) που το διεύρυνε συνεχώς με.. εκνευριστική ευστοχία από την περιφέρεια (81-64, 84-64, 92-65) για να κλείσει τελικά το σκορ στο 92-67 που σε καμία περίπτωση δεν απεικονίζει την εικόνα του αγώνα, τουλάχιστον μέχρι το πρώτο ημίχρονο.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 39-43, 64-58, 92-67

Ο Δημήτρης Ιτούδης ξεκίνησε πεντάδα με Γουόκαπ, Λούντζη, Παπανικολάου, Θ. Αντετοκούνμπο και Παπαγιάννη.

Διαιτητές: Ματσόνι (Ιταλία), Κοζλόβσκις (Λετονία), Μπάκι (Τουρκία)

Οι συνθέσεις:

ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ (Κάζις Μακσβίτις): Μπέντζιους 15 (3), Μπραζντέικις 18 (3), Ντίμσα 6 (2), Γιοκουμπάιτις 19 (3), Καρινιάουσκας, Κουζμίνσκας 5 (1), Μαλντούνας, Μοτιεγιούνας 8 (1), Νορμάντας 3 (1), Σιρβίντις 3 (1), Σεντεκέρσκις, Βαλαντσιούνας 15

ΕΛΛΑΔΑ (Δημήτρης Ιτούδης): Αντετοκούνμπο 2, Μποχωρίδης, Χατζηδάκης, Λαρεντζάκης 17 (3), Λούντζης 2, Μωραϊτης 5 (1), Παπαγιάννης 4, Παπανικολάου, Παπαπέτρου 9 (1), Ρογκαβόπουλος 7, Ουόκαπ 21 (5)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος