Κύπελλο Εθνών Αφρικής: Ο Μπόνο έστειλε το Μαρόκο στον τελικό – Μοιραίος για τη Νιγηρία ο Μπρούνο του Ολυμπιακού (video)

Με «ήρωα» -για άλλη μία φορά- τον Μπόνο, ο οποίος έκανε δύο μεγάλες αποκρούσεις στη διαδικασία των πέναλτι, το Μαρόκο «λύγισε» τη Νιγηρία με 4-2 στη μάχη απ’ τη «ρώσικη ρουλέτα» (0-0 η κανονική διάρκεια και η παράταση) και πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, όπου θα αντιμετωπίσει την Κυριακή (18/1, 21:00) τη Σενεγάλη με… θέα το βαρύτιμο τρόπαιο.

Μοιραίος για τους Νιγηριανούς ήταν ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, Μπρούνο Ονιαμαέτσι, ο οποίος έχασε το 4ο πέναλτι της ομάδας του (το άλλο το έχασε ο Τσουκουέζε), ενώ ο φορ των «ερυθρόλευκων», Αγιούμπ Ελ Κααμπί ξεκίνησε βασικός κι έγινε αλλαγή στο 84′ απ’ τον Ταργκαλινέ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και οι διασταυρώσεις ως τον τελικό έχουν ως εξής:

Ημιτελικοί
14/1/2026
Σενεγάλη – Αίγυπτος 1-0
Μαρόκο – Νιγηρία 4-2 πέν. / 0-0 κ.δ. και παρ.

Μικρός Τελικός
17/1/2026
Αίγυπτος – Νιγηρία 18:00

Τελικός
18/1/2026
Στάδιο: Prince Moulay Abdellah, Ραμπάτ
Μαρόκο – Σενεγάλη 21:00

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος