Ως εποικοδομητική και ειλικρινή χαρακτήρισε τη συνάντηση με το κλιμάκιο της FIFA και της UEFA o υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής παρότι δεν υπήρξε συμφωνία ώστε να αποφευχθούν κυρώσεις από πλευράς των διεθνών ομοσπονδιών εις βάρος του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Ο κ. Κοντονής είπε ότι θα περιμένει τις έγγραφες παρατηρήσεις της FIFA και της UEFA ώστε να απαντήσει, ενώ σε ενδεχόμενο Grexit την ευθύνη θα φέρει η ΕΠΟ, όπως τόνισε, καθώς αυτή κίνησε την σχετική διαδικασία.
Μεταξύ άλλων είπε μετά τη λήξη της συνάντησης, ο υφυπουργός Αθλητισμού: «Είχαμε μια εποικοδομητική και ειλικρινή συζήτηση, όμως δεν υπήρξε συμφωνία. Η FIFA και η UEFA ζήτησαν ως προϋπόθεση την άρση της απόφασης για τη ματαίωση του Κυπέλλου, το οποίο εμείς αποφασίσαμε να διακόψουμε για λόγους ασφαλείας».
Επίσης, ο κ. Κοντονής διέψευσε ότι παραβιάζεται το αυτοδιοίκητο της ΕΠΟ και τόνισε ότι, σε περίπτωση ποδοσφαιρικού “grexit”, την ευθύνη φέρει η ΕΠΟ που κίνησε τη σχετική διαδικασία. «Θα περιμένουμε τις έγγραφες παρατηρήσεις της FIFA και της UEFA ώστε να απαντήσουμε» επισήμανε.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού είπε ακόμη ότι στη συνάντηση η ΕΠΟ του πρότεινε να πάρει πίσω την απόφαση ματαίωσης του κυπέλλου και η ίδια η ΕΠΟ να αποσύρει την προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας. «Εμείς δεν παίρνουμε θέση, αφού θα πρόκειται για μια μονομερή απόφαση της ΕΠΟ» υπογράμμισε.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος