Κενά στην άμυνα ο Ολυμπιακός, ήττα 3-2 από Φενερμπαχτσέ

Καλός δημιουργικά, αλλά με αρκετά κενά στα μετόπισθεν ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα με 3-2 στην Τουρκία από την σαφώς πιο έτοιμη Φενερμπαχτσέ στον πρώτο αγώνα για το Afyon Football Fest 2015, όπως είναι ο πλήρης, επίσημος τίτλος του τουρνουά στο Αφιονκαραχισάρ, όπου ο Ολυμπιακός συμμετέχει.

Τα γκολ των Τούρκων πέτυχαν οι Σο (11΄), Φερναντάο (32΄) και Ουιγκάρ (65΄), ενώ για τον Ολυμπιακό σκόραραν οι Φορτούνης (πεν. 26) και Ντομίνγκες. Την Πέμπτη (20:30) οι Πειραιώτες θα αντιμετωπίσουν την Αντάλιασπορ. Η ομάδα του Σίλβα πάντως είχε αρκετές απουσίες βασικών παικτών.

Ο Ολυμπιακός έδειξε από τα πρώτα λεπτά διάθεση να κρατήσει την μπάλα και να μην πέσει «θύμα» του ρυθμού που θέλησε να επιβάλει η Φενέρ. Κοντρολαρισμένο ήταν το παιχνίδι στα πρώτα λεπτά και το προβάδισμα που πήρε η Φενέρ λίγο μετά το δεκάλεπτο ήρθε μάλλον άδοξα, από μια ολιγωρία στην άμυνα. Ο Ντιέγκο έκανε την σέντρα από δεξιά η μπάλα πήγε στο δεύτερο δοκάρι όπου ήταν τρείς συμπαίκτες του αμαρκάριστοι με τον Σο τελικά να είναι αυτός που με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Ο Ολυμπιακός έπαιζε πολύ από τα άκρα και πίεζε τον αντίπαλο σε μια προσπάθεια να ισορροπήσει στο κέντρο, αφού στον ρυθμό δεν είχε ιδιαίτερα προβλήματα. Ο ρυθμός του ματς ήταν πολύ καλός, για την εποχή, με φάσεις εκατέρωθεν (περισσότερες για τους Τούρκους). Ο Ολυμπιακός κατάφερε πριν συμπληρωθεί το ημίωρο να ισοφαρίσει, με μία υπέροχη ατομική προσπάθεια του Μπουχαλάκη που έφερε το πέναλτι, το οποίο ο Φορτούνης έκανε το 1-1.

Οι ελλείψεις στα μετόπισθεν έκαναν τον κ. Σίλβα να παίζει με σύνθεση «ανάγκης» στο κέντρο. Ο Σιόβας προέρχεται από τραυματισμό και δεν είναι έτοιμος να βγάλει μεγάλο διάστημα φιλικού αγώνα. Ο Μποτία είναι στην Ελλάδα και κάνει αποθεραπεία από τη θλάση, την οποία υπέστη στο Ζέεφελντ. Ο Γούτας δεν έχει ακόμη ενσωματωθεί στην αποστολή του Θρύλου και έτσι ο κ. Σίλβα βασίζεται, σε αυτό το διάστημα των φιλικών σε μία δυάδα (Αυλωνίτη-Βούρο) η οποία είναι γεμάτη ταλέντο, αλλά η οποία στερείται εμπειρίας και η οποία έχει καταπονηθεί ιδιαίτερα από τις διαρκείς, καθημερινές προπονήσεις. Στο 32΄ όμως και πάλι μετά από αμυντική αδράνεια των Πειραιωτών οι Τούρκοι πήραν ξανά το προβάδισμα με το σκαστό σουτ του Φερναντάο σε κενή εστία ύστερα από απόκρουση του Ρομπέρτο στην προβολή του Σο. Στο πρώτο ημίχρονο αγωνίστηκε και το νέο μεταγραφικό απόκτημα των «ερυθρόλευκων», Φελίπε Πάρντο, αφήνοντας καλές εντυπώσεις με την παρουσία του.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο κ. Σίλβα έριξε στον αγωνιστικό χώρο τον Σαλίνο (αριστερό μπακ αντί του Μαζουακού), τον Κασάμι (αντί του Ζντιέλαρ), τον Ντομίνγκεζ (δεκάρι, αντί του Ντουρμάζ) και τον Ντοσεβί (δεξί εξτρέμ αντί του Πάρντο). Ο Φορτούνης πήγε αριστερά στη μεσαία γραμμή. Η διάταξη παρέμεινε αναλλοίωτη (4-2-3-1) και ο «Τσόρι» είχε πλέον το ρόλο που ο Φορτούνης έφερε στο πρώτο μέρος. Η αριστερή πτέρυγα, με Σαλίνο μπακ και Φορτούνη χαφ ήταν ιδιαίτερα «πιλοτική».

Και στο δεύτερο ημίχρονο η πρόθεση των παικτών του κ. Σίλβα να πιέσουν ήταν εμφανής. Υπήρχαν στιγμές κατά τις οποίες ο Χάρα δεν είχε την υποστήριξη που χρειαζόταν στην επίθεση και ο «Τσόρι» προσπαθούσε στο δεύτερο μέρος να του το προσφέρει αυτό ακόμη περισσότερο. Η Φενέρ διεύρυνε στο 65’ το προβάδισμά της έναντι του Ολυμπιακού: Ο Ουιγκάρ έπιασε αμαρκάριστος την κεφάλια στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού και την έστειλε στα δίχτυα του Ρομπέρτο που ακούμπησε την μπάλα αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει το γκολ (3-1).
Αμέσως μετά ο κ. Σίλβα έριξε στο ματς τους Κολοβό και Τζανδάρη, αποσύροντας Φορτούνη και Μπουχαλάκη αντίστοιχα. Η διάταξη δεν άλλαξε. Ο Τζανδάρης φόρεσε για πρώτη φορά σε ματς τη φανέλα του Ολυμπιακού και πέρασε στο ματς ως αμυντικό χαφ. Λίγο μετά ο Χάρα άφησε την θέση του στον Ολαϊτάν. Ο Ολυμπιακός λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα μείωσε σε 3-2, μετά από πάσα του Ντοσεβί στον Ντομίνγκεζ και ιδανικό τελείωμα από τον τελευταίο, που διαμόρφωσε στο 89′ το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Ομάρ, Αυλωνίτης, Βούρος, Μασουακού (46′ Σαλίνο), Ζντιέλαρ (46′ Κασάμι), Μπουχαλάκης (67′ Τσανδάρης), Πάρντο (46′ Ντοσεβί), Φορτούνης (67′ Κολοβός), Ντουρμάζ (46′ Τσόρι), Χάρα (73′ Ολαϊτάν)

Φενέρμπαχτσε (Βίτορ Περέιρα): Βολκάν, Γκοκάν (62′ Οζμπαϊρακλί), Μπρούνο Αλβες (62′ Καντλέτς), Κάιρ (54′ Αμπντουλαγιέ), Χασάν Αλί (46′ Ερκίν). Σόουζα (62′ Χολμέν), Τοπάλ (46′ Μεϊρέλες), Νάνι (62′ Κράσιτς), Ντιέγκο (62′ Ζεϊμπέκ), Σο (62′ Στοχ), Φερναντάο (76′ Ουγκάζ)

ΠΗΓΗ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος