Καθολική η αναγνώριση για τον Γ. Αντετοκούνμπο μετά τον θρίαμβο των Μπακς (video)

Στην κορυφή του παγκόσμιου μπάσκετ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η ομάδα του Μιλγουόκι Μπακς, που κατέκτησαν το αμερικανικό πρωτάθλημα. Ο Γιάννης, με τουλάχιστον 50 πόντους, αναδείχτηκε ο πολυτιμότερος παίκτης σε αγώνα τελικών, στην ιστορία του NBA. Ξέφρενοι οι πανηγυρισμοί σε όλο τον κόσμο, με  την ελληνική σημαία να κυματίζει ψηλά στους αιθέρες. Ψηλά και τα μηνύματα, κόντρα στις διακρίσεις και τον ρατσισμό. Ιδιαίτερα πανηγυρικό το κλίμα στα Σεπόλια, τη γειτονιά όπου ο Γιάννης ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα, μέσα σε δύσκολες συνθήκες.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πρωταθλητής στο ΝΒΑ, ή αν προτιμάτε, του κόσμου ολόκληρου.

Πρωταθλητής και στους πανηγυρισμούς, είτε κάνοντας facetime με τον αδερφό του Θανάση είτε μοιράζοντας πούρα στα αποδυτήρια, όπου οι σαμπάνιες έρρεαν άφθονα για τους πρωταθλητές.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο πήρε από το χέρι τους Μιλγουόκι Μπακς και τους οδήγησε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, το δεύτερο της ιστορίας τους μετά από 50 χρόνια. 50 πόντοι, 14 ριμπάουντ και 5 κοψίματα, κυριάρχησε στο παρκέ ως ο πρώτος στην ιστορία του ΝΒΑ που καταφέρνει κάτι τέτοιο, αλλά και 17/19 βολές, το τρωτό του σημείο το οποίο αντιμετώπισε την κρίσιμη στιγμή με τρομερή επιτυχία, για να αναδειχθεί φυσιολογικά MVP των τελικών.

«Εκπροσωπώ τις δύο χώρες μου, τη Νιγηρία και την Ελλάδα. Πολλά παιδιά από εκεί. Όχι μόνο τη Νιγηρία, αλλά όλη την Αφρική, και όλη την Ευρώπη. Γνωρίζω πως είμαι πρότυπο. Αλλά αυτό πρέπει να κάνει κάθε έναν, κάθε παιδί, οποιονδήποτε στον κόσμο να πιστέψει στα όνειρά του» δήλωσε ο Γ. Αντετοκούνμπο.

105-98 κόντρα στους Φίνιξ Σανς σε ένα αγχωτικό παιχνίδι, στο οποίο οι συμπαίκτες του Γιάννη φάνηκαν πιεσμένοι, όχι όμως και ο Greek Freak που ήταν ασταμάτητος, για να γνωρίσει την αποθέωση από τους θρύλους του ΝΒΑ καθώς παίρνει θέση για να τους πλαισιώσει.

Ο Αντετοκούνμπο μέσα σε έκσταση ζήτησε και αποθεωτική υποδοχή το Σάββατο στην Αθήνα.

Έξω από το γήπεδο συγκεντρώθηκαν 65.000 φίλοι των Μπακς που έστησαν ένα μοναδικό πάρτι, την ίδια ώρα ωστόσο, αναφέρθηκε και στην πρόκληση – πρόσκληση του Κόμπι Μπράιαντ που του είχε θέσει ως επόμενο όριο την κατάκτηση του τίτλου, αλλά και την επιλογή του να το πραγματοποιήσει με την άσημη ομάδα των Μπακς.

«Θα μπορούσα να πάω σε μία σούπερ ομάδα, να παίξω το ρόλο μου και να κερδίσω το πρωτάθλημα. Αλλά αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος για να το κάνεις και ο δίκαιος δρόμος. Και το κάναμε» είπε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Στο τέλος, ο Μόντι Γουίλιαμς, προπονητής του Φίνιξ πήγε στα αποδυτήρια και αγκαλιάζοντας τον Γιάννη τους συνεχάρηκε τους Μπακς για το κατόρθωμά τους. Καθολική η αναγνώριση.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάτου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος