Ιάπωνες φίλαθλοι καθάρισαν τα σκουπίδια από το γήπεδο στο Κατάρ μετά τον αγώνα με την Γερμανία!

Τον γύρο του κόσμου κάνουν οι φωτογραφίες από το γήπεδο στο οποίο διεξήχθη ο αγώνας ανάμεσα στην Γερμανία και την Ιαπωνία για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ, καθώς μετά τη λήξη οι φίλαθλοι της Ιαπωνίας είχαν φέρει μαζί τους σακούλες και καθάριζαν τα σκουπίδια (μπουκάλια και άλλα απορρίμματα) που είχαν αφήσει στις εξέδρες!

Όλοι οι οπαδοί κρατούσαν πολλές σακούλες για να μαζέψουν τα σκουπίδια και «χτένισαν» κάθε σειρά για να βεβαιωθούν ότι το γήπεδο ήταν τακτοποιημένο! Μια άλλη εικόνα δείχνει αξιωματούχους ασφαλείας να στέκονται δίπλα στους Ιάπωνες καθώς τακτοποιούνταν, με πολλούς από αυτούς να φαίνονται να χαμογελούν. Πλάνα έδειξαν επίσης φιλάθλους να χαμογελούν καθώς καθάριζαν.

Αυτή η κίνηση κάθε άλλο παρά πέρασε απαρατήρητη και απέσπασε επαίνους στο Διαδίκτυο για τις ενέργειές τους, με ένα άτομο να αναρτά στο Twitter: «2022: Για πρώτη φορά η Ιαπωνία νίκησε τη Γερμανία στο πρώτο στάδιο της φάσης των ομίλων αφού έχασε 1-0. «Επίσης, η ιαπωνική κουλτούρα του σεβασμού των ανθρώπων στο περιβάλλον είναι πραγματικά φοβερή. Ζήτω το ασιατικό ποδόσφαιρο!».

Ένα άλλο άτομο έγραψε: «Οι φίλαθλοι της Ιαπωνίας είναι πραγματικά οι καλύτεροι. Κέρδισαν τη Γερμανία, μια εντυπωσιακή νίκη, αλλά πριν καν πανηγυρίσουν, παρέμειναν στο στάδιο Khalifa για να βοηθήσουν στην εκκαθάριση των απορριμμάτων».

Ένας άλλος φίαθλος έγραψε: «Η Ιαπωνία έχει μακράν έναν από τους καλύτερους πολιτισμούς που έχω δει και οι άνθρωποι της τον έχουν πραγματικά μαζί τους όπου κι αν πάνε.
«Είναι μεγάλο πράγμα αυτό που κάνουν καθαρίζοντας τα γήπεδα πριν φύγουν. Δεν έχω δει ποτέ κανέναν να το κάνει αυτό. Στην Αμερική είναι πάντα βρόμικα τα γήπεδα μετά τα παιχνίδια».

Άλλοι αστειεύτηκαν ότι μετά τη νίκη στον αγώνα, η Ιαπωνία είχε «καθαρίσει» απέναντι στη Γερμανία.

Έρχεται μέρες αφότου οι οπαδοί καθάρισαν τα σκουπίδια σε ένα παιχνίδι στο οποίο δεν συμμετείχαν καν, στο εναρκτήριο παιχνίδι του τουρνουά μεταξύ της διοργανώτριας χώρας και του Ισημερινού την Κυριακή, όταν φίλαθλοι ντυμένοι με τα εθνικά τους χρώματα έμειναν πίσω για να πάρουν μπουκάλια και συσκευασίες τροφίμων που είχαν μείνει στις εξέδρες.

Η χώρα έχει αποκτήσει φήμη για παρόμοια καλή θέληση σε προηγούμενα διεθνή τουρνουά και η αξιοθαύμαστη συμπεριφορά τους κερδίζει ήδη επαίνους στη Μέση Ανατολή.

Ιάπωνες φίλαθλοι καθάρισαν τα σκουπίδια από το γήπεδο στο Κατάρ μετά τον αγώνα με την Γερμανία!Το πλάνα τους δείχνουν να πηγαίνουν σειρά ανά σειρά μαζεύοντας τα σκουπίδια και τα τοποθετούν σε πλαστικές σακούλες.

Ένα βίντεο που τραβήχτηκε από τον influencer Omar Al-Farooq από το Μπαχρέιν που το μοιράστηκε στο Instagram απαθανατίζει τον εξής διάλογο:
“Γιατί το κάνεις αυτό;”
Ένας Ιάπωνας φίλαθλος απαντά: “Είμαστε Ιάπωνες και δεν αφήνουμε σκουπίδια πίσω μας και σεβόμαστε τον τόπο”.

Οι οπαδοί μάζεψαν επίσης σημαίες που είχαν πετάξει οι οπαδοί του Κατάρ και του Ισημερινού, λέγοντας ότι τα σύμβολα «αξίζουν σεβασμό».

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2018 στη Ρωσία, οι οπαδοί της Ιαπωνίας απέσπασαν παρόμοια αγάπη για τη συμπεριφορά τους.

Ακόμη και αφού υπέστησαν έναν οδυνηρό αποκλεισμό στον νοκ άουτ αγώνα με 3-2 από το Βέλγιο, οι οπαδοί των «Σαμουράι» πέρασαν από «κόσκινο» τους διαδρόμους της «Rostov Arena» για να μαζέψουν τα πεταμένα σκουπίδια.
Οι οπαδοί φάνηκαν να κλαίνε καθώς μετέφεραν τεράστιες σακούλες σκουπιδιών γύρω από το γήπεδο!

Εικόνες από το γήπεδο δείχνουν φιλάθλους με φανταχτερά φορέματα και τη στολή της εθνικής τους ομάδας να μαζεύουν τα σκουπίδια αφού οι περισσότεροι από τους άλλους οπαδούς είχαν απομακρυνθεί.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος