Την πρώτη της νίκη πανηγυρίζει η Ξάνθη στο φετινό πρωτάθλημα επικρατώντας με 1-0 μέσα στο Περιστέρι επί του Ατρόμητου για την 3η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση πέτυχε ο Σολτάνι στο 57΄ απέναντι στους γηπεδούχους που έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να αποφύγουν την ήττα.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος ήταν σαφώς καλύτερος με 7 τελικές προσπάθειες έναντι 3 της Ξάνθης αλλά χωρίς να δημιουργήσει ιδιαίτερη πίεση στην ομάδα του Λουτσέσκου που προτίμησε να κλειστεί πίσω και να “χτυπά” σε αντεπιθέσεις. Η Ξάνθη παραλίγο μάλιστα να προηγηθεί με το «καλημέρα» όταν ο Μπιτόλο στην προσπάθεια του να απομακρύνει μετά από κόρνερ των αντιπάλων λίγο έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα της ομάδας, αλλά ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε σωτήρια πάνω στην γραμμή. Στο 24΄ οι γηπεδούχοι έχασαν την μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα με τον Μαρσελίνιο να κάνει την σέντρα και τον Ναπολεόνι να πιάνει την καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Φλίσκας με αυτοθυσία την έδιωξε λίγο πριν περάσει την γραμμή της εστίας της ομάδας του. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου (45+1) ο Ναπολεόνι έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμά στη ομάδα του, όταν μετά από φάση διαρκείας έκανε την προβολή, αλλά ο Καρυπίδης έδιωξε πάνω στην γραμμή.
Το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο έγινε πιο ζωηρό, αλλά η Ξάνθη ήταν αυτή που άνοιξε το σκορ στο 57΄ με τον Σολτάνι: Ο επιθετικός των ακριτών εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των αμυντικών του Ατρόμητου μετά από σέντρα του Γουάλας και με κοντινή προβολή έκανε το 1-0. Στο 59΄ οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση με τον Λε Ταλέκ να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Ο Ατρόμητος συνέχισε να πιέζει αλλά έπεσε πάνω στον Τσενάμο που στο 72΄ απέκρουσε με το σώμα το σουτ του Ναπολεόνι ενώ στο 76΄ αντέδρασε σωστά στην εκτέλεση φάουλ του Στόιτσεφ. Η Ξάνθη παραλίγο να πετύχει και δεύτερο τέρμα στις καθυστερήσεις (90+4΄), αλλά Βασιλακάκης και Καπετάνος “πνίγηκαν σε μια κουταλιά νερό”, όταν μόνοι τους έχασαν ένα σχεδόν σίγουρο γκολ, αλλά ο Γκορμπούνοφ τελικά έσωσε την ομάδα του.
Διαιτητής: Δημητρόπουλος (Φθιώτιδας)
Κίτρινες: Ουσέρο, Τσενάμο -Παπαστεριανός, Γουάλας
Ατρόμητος (Γρηγορίου): Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπίτολο, Λε Ταλέκ, Φυτανιδης, Πίτου Γκαρσία (55΄ Γοδόι), Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Ουμπιδες (58΄ Μπρίτος), Μαρσελίνιο (68΄ Στόιτσεφ), Ναπολεόνι.
Ξάνθη (Λουτσέσκου):Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Βασιλακάκης, Παπαστεριανός, Σολτάνι (90+2΄ Νιέτο), Ντιμιτροφ(46΄ Καπετάνος), Φλίσκας, Χερέα (69΄ Μπαξεβανίδης), Καρυπίδης, Λουσέρο.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος