Η UEFA παρουσίασε τον υπολογιστή αποτυπώματος άνθρακα για τους συλλόγους

Η UEFA έκανε γνωστό ότι ο νέος υπολογιστής αποτυπώματος άνθρακα θα είναι ένα πρωτοποριακό εργαλείο για να βοηθήσει τους συλλόγους να μειώσουν τις περιβαλλοντικές τους επιπτώσεις.

Ο υπολογιστής, που παρουσιάστηκε σήμερα (6/3) στο Emirates Stadium της Άρσεναλ και είναι διαθέσιμος σε όλους τους ευρωπαϊκούς συλλόγους, θα αξιολογεί τις εκπομπές άνθρακα σε συγκεκριμένους τομείς του ποδοσφαίρου, όπως ταξίδια, αγορασμένα αγαθά, εγκαταστάσεις και logistics.

«Ο υπολογιστής αποτυπώματος άνθρακα της UEFA ενσωματώνει τη φιλοδοξία μας να δείξουμε ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να αποτελέσει μέρος της λύσης στην παγκόσμια προσπάθεια μείωσης των εκπομπών άνθρακα», δήλωσε η αντιπρόεδρος της UEFA Λάουρα ΜακΆλιστερ.

«Παρέχοντας στους ενδιαφερόμενους τα εργαλεία και την καθοδήγηση, διευκολύνουμε τη συλλογική δράση προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον για το άθλημά μας και τον πλανήτη».

Ο υπολογιστής αποτυπώματος άνθρακα σχεδιασμένoς για την ποδοσφαιρική βιομηχανία και βασισμένη στο Πρωτόκολλο των Αερίων του Θερμοκηπίου (σ.σ: Κιότο), έχει κατασκευαστεί δύο χρόνια και είναι μια συλλογική προσπάθεια που περιλαμβάνει περισσότερους από 20 ποδοσφαιρικούς οργανισμούς καθώς και συμβούλους τρίτων.

Η UEFA συμμετέχει στην εκστρατεία του ΟΗΕ «Race to Zero», η οποία ζητά μείωση κατά 50% των εκπομπών άνθρακα έως το 2030 και να φτάσει το καθαρό μηδέν έως το 2040.

Σύμφωνα με την UEFA, το φετινό πρωτάθλημα Euro 2024 στη Γερμανία θα θέσει ένα νέο πρότυπο στη βιωσιμότητα με τα προγράμματα αγώνων προσαρμοσμένα στη μείωση των ταξιδιών των ομάδων και των κατόχων εισιτηρίων που δικαιούνται δωρεάν μεταφοράς στις πόλεις υποδοχής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος