Η UEFA διεξάγει έρευνα μετά τα συνθήματα υπέρ του Πούτιν από οπαδούς της Φενέρ στον αγώνα με τη Ντιναμό

Η UEFA ξεκίνησε πειθαρχική έρευνα κατά της Φενέρμπαχτσε, αφού ορισμένοι οπαδοί του τουρκικού συλλόγου φώναξαν ρυθμικά το όνομα του Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια του προκριματικού του Champions League εναντίον της Ντιναμό Κιέβου το απόγευμα της Τετάρτης.

Μετά από έναν πρώτο αγώνα χωρίς γκολ στο Λοτζ της Πολωνίας, η ουκρανική ομάδα προηγήθηκε στην Κωνσταντινούπολη μέσω του Vitaliy Buyalskyi στο 57ο λεπτό, λίγο μετά την αποβολή του μέσου της Fenerbahce, Ismail Yuksek.

Την ώρα που πανηγύριζε ο Μπουγιάλσκι μετά το γκολ, ακούστηκαν έντονα φωνές και ιαχές από τις κερκίδες των γηπεδούχων με το όνομα «Βλαντιμίρ Πούτιν»!

Η Φενέρμπαχτσε πέτυχε την ισοφάριση,για να πάει το παιχνίδι στην παράταση, αλλά η Ντιναμό επικράτησε χάρη στον νικητήριο γκολ του Oleksandr Karavaev στο 114ο λεπτό. Το αποτέλεσμα επισκιάστηκε από τις φωνές υπέρ του Ρώσου προέδρου, οι οποίες προκάλεσαν έξαλλες αντιδράσεις στο διαδίκτυο.

Σε ανακοίνωσή της, η UEFA είπε: «Ένας επιθεωρητής δεοντολογίας και πειθαρχίας θα διεξαγάγει πειθαρχική έρευνα σχετικά με υποτιθέμενη κακή συμπεριφορά των οπαδών της Φενέρμπαχτσε» στον αγώνα, που διεξήχθη στο στάδιο Σουκρού Σαρακόγλου της ομάδας Super Lig.

Ο Βασίλ Μποντνάρ, ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Άγκυρα, δήλωσε στο Twitter ότι λυπήθηκε για τις φωνές, αλλά ευχαρίστησε όσους στάθηκαν ενάντια στις «ανάρμοστες ενέργειες» των οπαδών. «Το ποδόσφαιρο είναι ένα δίκαιο παιχνίδι. Η Ντιναμό Κιέβου ήταν πιο δυνατή χθες», πρόσθεσε.

Ο Μποντνάρ πρόσθεσε ότι ήταν «πολύ λυπηρό» να ακούς την αντίδραση των οπαδών της Φενέρμπαχτσε σε μια εποχή που άμαχοι στην Ουκρανία πέθαιναν σε ρωσικές επιθέσεις στη χώρα. Η ρωσική πρεσβεία αρνήθηκε να σχολιάσει.

Σε δήλωσή της την Πέμπτη, η Φενέρμπαχτσε είπε ότι οι φωνές που ακούγονται από «ορισμένους» οπαδούς δεν αντιπροσωπεύουν τον σύλλογο, τη θέση του ή τις απόψεις του, προσθέτοντας ότι τάσσεται σταθερά ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο σύλλογος συνέχισε ισχυριζόμενος ότι οι φωνές διήρκεσαν μόνο 20 δευτερόλεπτα και υποκινήθηκαν από τους «υπερβολικούς» πανηγυρισμούς ορισμένων παικτών του Κιέβου μετά το εναρκτήριο γκολ.

«Όποιος κι αν είναι ο λόγος, εμείς ως Αθλητικός Όμιλος Φενερμπαχτσέ απορρίπτουμε απολύτως την αντίδραση που προέρχεται από μέρη της κερκίδας μας», συνέχισε ο σύλλογος, προσθέτοντας ότι ήταν άδικο να κατηγορήσουμε όλους τους οπαδούς του ή τον σύλλογο για μια πράξη που «ποτέ δεν αντιπροσωπεύει τις αξίες μας».

Πηγή: The Guardian
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος