Η Σερένα Γουίλιαμς ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από το τένις μετά το US Open για να κάνει δεύτερο παιδί

Η Σερένα Γουίλιαμς αποχωρεί από το τένις μετά το επερχόμενο US Open, αν και δεν είναι έτοιμη να ορίσει το πότε ακριβώς ή ακόμα και να πει τη λέξη «απόσυρση».

«Ποτέ δεν μου άρεσε η λέξη», έγραψε η Williams στο τελευταίο τεύχος της Vogue. «Δεν μου φαίνεται ωραία λέξη. Το σκέφτηκα αυτό ως μια μετάβαση, αλλά θέλω να είμαι ευαίσθητη στο πώς χρησιμοποιώ αυτή τη λέξη, που σημαίνει κάτι πολύ συγκεκριμένο και σημαντικό για μια κοινότητα ανθρώπων.

«Ίσως η καλύτερη λέξη για να περιγράψω αυτό που κάνω είναι η εξέλιξη», συνέχισε. «Είμαι εδώ για να σας πω ότι εξελίσσομαι μακριά από το τένις, προς άλλα πράγματα που είναι σημαντικά για μένα».

Για αρχή, η Williams όχι μόνο θέλει να περνά περισσότερο χρόνο με τον σύζυγό της, τον συνιδρυτή του Reddit, Alexis Ohanian, και την πεντάχρονη Olympia, αλλά η νικήτρια 23 τίτλων Grand Slam στο single ελπίζει για άλλο ένα παιδί.

«Τον τελευταίο χρόνο, ο Αλέξης και εγώ προσπαθούσαμε να κάνουμε άλλο ένα παιδί και πρόσφατα πήραμε κάποιες πληροφορίες από τον γιατρό μου που με βοήθησαν και με έκαναν να νιώσω ότι όποτε είμαστε έτοιμοι, μπορούμε να προσπαθήσουμε», έγραψε η Γουίλιαμς «Σίγουρα δεν θέλω να μείνω ξανά έγκυος ως αθλήτρια».

Και μετά, υπάρχουν τα άφθονα επιχειρηματικά συμφέροντα της Williams, συμπεριλαμβανομένης της δικής της εταιρείας επιχειρηματικών κεφαλαίων, Serena Ventures, η οποία συγκέντρωσε ένα εναρκτήριο κεφάλαιο 111 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο Μάρτιο. Επιπλέον, αυτή και η αδερφή της Venus είναι και οι δύο ιδιοκτήτες μετοχών των Miami Dolphins του NFL, είναι εν μέρει ιδιοκτήτρια μιας Εθνικής Ομάδας Γυναικείου Soccer League και έχει τη δική της σειρά βιώσιμων ρούχων, S by Serena.

Επιπλέον, έχει τη φαινομενικά ατελείωτη λίστα με συμφωνίες έγκρισης: Aston Martin, IBM, Pepsi, Delta Air Lines, Gatorade και Chase Bank για να αναφέρουμε μόνο μερικές.
Αλλά η Williams δεν εστιάζει απλώς στις επιχειρήσεις για να βγάλει περισσότερα χρήματα. Η περιουσία της απαριθμεί ήδη περισσότερα από 260 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, και τυχαίνει να είναι παντρεμένη με έναν δισεκατομμυριούχο στο Ohanian.

Αντίθετα, η Williams θέλει να δημιουργήσει περισσότερες επιχειρηματικές ευκαιρίες για τις γυναίκες.

Η απόφαση να αποχωρήσει ήταν αναπόφευκτη για την Williams, η οποία δεν έχει κερδίσει κανένα σημαντικό τουρνουά από το Australian Open το 2017, αλλά αυτό δεν το κάνει πιο εύκολο.
«Πιστέψτε με, ποτέ δεν ήθελα να διαλέξω μεταξύ τένις και οικογένειας», έγραψε. «Δεν νομίζω ότι είναι δίκαιο. Αν ήμουν άντρας, δεν θα το έγραφα αυτό γιατί θα ήμουν εκεί έξω παίζοντας και κέρδιζα ενώ η γυναίκα μου έκανε τη σωματική εργασία για να διευρύνει την οικογένειά μας. Ίσως θα ήμουν περισσότερο ένας Τομ Μπρέιντι αν είχα αυτή την ευκαιρία.
«Πολλοί άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι ήμουν δύο μηνών έγκυος όταν κέρδισα το Australian Open το 2017», συνέχισε. «Αλλά γίνομαι 41 αυτόν τον μήνα και κάτι πρέπει να δώσω».

Η Γουίλιαμς δεν τα παρατάει αμέσως. Για αρχή, αυτή τη στιγμή παίζει σε ένα τουρνουά στο Τορόντο και στην πραγματικότητα μόλις κέρδισε τον πρώτο της αγώνα μετά από προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τις τελευταίες σεζόν. Και όπως αποκάλυψε, η Williams εξακολουθεί να ελπίζει ότι μπορεί να παίξει στο US Open στη Νέα Υόρκη αργότερα αυτόν τον μήνα. Έχει επίσης δεσμευτεί να παίξει στο Western & Southern Open της επόμενης εβδομάδας στο Σινσινάτι.

«Δυστυχώς δεν ήμουν έτοιμη να κερδίσω το Wimbledon φέτος», έγραψε. «Και δεν ξέρω αν θα είμαι έτοιμη να κερδίσω στη Νέα Υόρκη. Αλλά θα προσπαθήσω. Και τα πρωταθλήματα θα είναι διασκεδαστικά».
Και η Williams δεν αναζητά το είδος της «αποχαιρετιστήριας» περιοδείας που έκαναν πολλοί άνδρες αθλητές πριν από την επικείμενη απόσυρσή τους.

«Δεν ψάχνω για κάποια τελετουργική, τελευταία στιγμή εντός του γηπέδου», συνέχισε. «Αλλά σας παρακαλώ να ξέρετε ότι σας είμαι πιο ευγνώμων από ό,τι μπορώ να εκφράσω ποτέ με λόγια. Με έχετε οδηγήσει σε τόσες νίκες και τόσα τρόπαια. Θα μου λείψει το τένις, αυτό το κορίτσι που έπαιζε τένις. Και θα μου λείψεις».

Η 40χρονη Williams δεν έχει κερδίσει Grand Slam από το Australian Open του 2017 και κυνηγά το 24ο μεγάλο πρωτάθλημα σινγκλ για να την φέρει ακόμα και με τη Margaret Court στο leaderboard όλων των εποχών.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος