Η Σαμ Κερ γίνεται η πρώτη γυναίκα παίκτρια σε εξώφυλλο του δημοφιλούς παιχνιδιού FIFA 2023

Η Αυστραλέζα επιθετικός Σαμ Κερ θα γίνει η πρώτη γυναίκα παίκτρια ποδοσφαίρου που θα εμφανιστεί στο εξώφυλλο του δημοφιλούς βιντεοπαιχνιδιού FIFA 23.

Η φόργουορντ της Τσέλσι θα είναι μαζί με το αστέρι της Παρί Σεν Ζερμέν, Κιλιάν Μπαπέ στο εξώφυλλο του FIFA 23 για την παγκόσμια έκδοση.

Δύο εκπληκτικές δυνάμεις μπροστά. Μία απόλυτη συνεργασία“, έγραψε η EA Sports FIFA στην ανακοίνωση στο Twitter με μια φωτογραφία του εξωφύλλου.

Ενώ η Kerr είναι η πρώτη γυναίκα παίκτρια που εμφανίζεται στο εξώφυλλο της παγκόσμιας έκδοσης του παιχνιδιού, δεν είναι η πρώτη γυναίκα σε εξώφυλλο παιχνιδιού της FIFA στο σύνολό της.
Γυναίκες παίκτριες έχουν εμφανιστεί σε περιφερειακές εκδόσεις του δημοφιλούς παιχνιδιού, με την Alex Morgan του USWNT και την Καναδή Christine Sinclair να εμφανίζονται δίπλα στον Lionel Messi στις αντίστοιχες χώρες τους.

Η Κερ εντάχθηκε στην Τσέλσι το 2019, διαδραματίζοντας βασικό ρόλο στο να βοηθήσει τον σύλλογο να κατακτήσει τρεις διαδοχικούς τίτλους Σούπερ Λιγκ Γυναικών έκτοτε. Η 28χρονη κέρδισε το Χρυσό Παπούτσι την περασμένη σεζόν με 20 γκολ σε 20 αγώνες πρωταθλήματος, οδηγώντας τον σύλλογο στο ντάμπλ.

Για τις εμφανίσεις της ανακηρύχθηκε Παίκτρια της Χρονιάς στο PFA και στο FWA. Η Kerr έκανε το διεθνές της ντεμπούτο για την Αυστραλία όταν ήταν 15 ετών. Τώρα είναι αρχηγός της σημερινής ομάδας Matildas.

Είναι η πρώτη Αυστραλή, που σημείωσε ποτέ χατ-τρικ σε Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς πέτυχε συνολικά πέντε γκολ στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στη Γαλλία.

Η Κερ έχει πετύχει 56 γκολ στις 108 συμμετοχές της με την εθνική ομάδα της Αυστραλίας.

Για τον Γάλλο νικητή του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 Μπαπέ, είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που εμφανίζεται στο εξώφυλλο, έχοντας εμφανιστεί το 2021 και το 2022.

Η φετινή έκδοση του παιχνιδιού είναι η τελευταία που παράγεται με την επωνυμία της FIFA ως το κυβερνητικό όργανο του ποδοσφαίρου και η συνεργασία της EA Sports ολοκληρώνεται μετά από 30 χρόνια.

Πηγή: CNN
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος