Η Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία θα ανασταλεί σε περίπτωση κοσμοσυρροής

Η οργανωτική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι έχουν προγραμματισθεί για το προσεχές καλοκαίρι (23/7-8/8), προειδοποίησε ότι δεν θα διστάσει να αναστείλει την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία (σ.σ. θα αρχίσει στις 25 Μαρτίου), σε περίπτωση που παρατηρηθεί κοσμοσυρροή.

Όπως κάθε δράση στον πλανήτη, έτσι και η Λαμπαδηδρομία της Ολυμπιακής Φλόγας θα διεξαχθεί κάτω από αυστηρά μέτρα για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορονοϊού. Μάλιστα, η οργανωτική επιτροπή ζήτησε από τους θεατές που θα ήθελαν να παρακολουθήσουν την διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας, η οποία θ’ αρχίσει το ταξίδι της στην Ιαπωνία στις 25 Μαρτίου από τη Φουκουσίμα, να σεβαστούν τα μέτρα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα διακοπεί η διαδικασία.

«Μην φωνάζεις, μην ενθαρρύνεις. Εάν θέλετε να το κάνετε, κάντε το με χειροκρότημα και διατηρήστε την κοινωνική αποστασιοποίηση μεταξύ σας. Εάν υπάρξει κοσμοσυρροή στους δρόμους, η Λαμπαδηδρομία μπορεί να σταματήσει, επειδή δίνουμε προτεραιότητα στην δημόσια υγεία και ασφάλεια» σχολίασε ο Γιουκιχίκο Νουνομούρα, αναπληρωτής γενικός διευθυντής της επιτροπής, μιλώντας στον «Guardian».

Σύμφωνα με τον ισχύοντα προγραμματισμό, η Ολυμπιακή Φλόγα θα «ταξιδέψει» στα χέρια 10.000 εθελοντών Λαμπαδηδρόμων, περνώντας από 859 ιαπωνικές πόλεις, μέχρι τις 23 Ιουλίου, οπότε και θα διεξαχθεί η Τελετή Εναρξης της κορυφαίας αθλητικής γιορτής στον πλανήτη.

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος