Η Μπάγερν φοβάται χρεοκοπία της Μπαρτσελόνα και ζητά όλα τα λεφτά μπροστά για Λεβαντόφσκι

Η Μπάγερν Μονάχου φέρεται να ζήτησε από την Μπαρτσελόνα να πληρώσει προκαταβολικά όλo το ποσό της μεταγραφής σε μετρητά προκειμένου να αποκτήσει τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι αυτό το καλοκαίρι.

Οι Καταλανοί είναι το βασικό φαβορί για να αποκτήσουν τον Πολωνό επιθετικό από τότε που εξέφρασε την επιθυμία του να φύγει από την Μπάγερν στο τέλος της περασμένης σεζόν.

Ωστόσο, η γερμανική πλευρά αρνείται να κάνει διακανονισμό από το ζητούμενο τίμημα των 43 εκατομμυρίων λιρών και τώρα θέλει να πληρωθεί όλο το ποσό και άμεσα για τον Λεβαντόφσκι, καθώς ανησυχεί για την ικανότητα της Μπαρτσελόνα να πληρώσει μέχρι τέλους.

«Προφανώς η Μπάγερν Μονάχου είπε στην Μπαρτσελόνα ότι δεν θέλει κανένα διακανονισμό ή δόσεις για τον Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι και ότι θέλει όλα τα χρήματα μπροστά σε μετρητά», δήλωσε ο Ράφαελ Χόνιγκσταϊν της Athletic στο The Totally Football Show with James Richardson.

Ο Χόνιγκσταϊν εξήγησε τη στάση της Μπάγερν χαριτολογώντας: “Η Μπάγερν μπορεί να μην είναι σίγουρη ότι η Μπαρτσελόνα θα υπάρχει σε ένα ή δύο χρόνια!

Οι ανησυχίες της Μπάγερν είναι κατανοητές αν ληφθεί υπόψη ο αντιπρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Εντουάρ Ρομέου, ισχυρίστηκε τον περασμένο μήνα ότι η ισπανική πλευρά έπρεπε να συγκεντρώσει 428 εκατομμύρια λίρες για να σωθεί από την οικονομική καταστροφή.

Ο σύλλογος έπρεπε επίσης να επιτρέψει στον Λιονέλ Μέσι να φύγει το περασμένο καλοκαίρι, καθώς δεν ήταν πλέον σε θέση να αντέξει οικονομικά τις υψηλές απολαβές του.

Η Μπαρτσελόνα έκτοτε έκλεισε μια συμφωνία 178 εκατομμυρίων λιρών για να πουλήσει το 10% των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων για τα επόμενα 25 χρόνια, κάτι που της επέτρεψε να εγγράψει τους Franck Kessie και Andreas Christensen ως νέες μεταγραφές.

Ωστόσο, αυτή η συμφωνία δεν επέτρεψε στον Τσάβι να έχει το ξεκάθαρο δικαίωμα να ξοδεύει ελεύθερα στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο.

Αυτό δεν εμπόδισε τη Μπαρτσελόνα να επιδιώκει να αποκτήσει τον Λεβαντόφσκι και έκανε μια προσφορά 34 εκατομμυρίων λιρών για τον επιθετικό που απορρίφθηκε από την Μπάγερν τον Ιούνιο.

Ο Λεβαντόφσκι έχει ξεκαθαρίσει ότι επιθυμεί να μετακομίσει στο Nou Camp και στο παρελθόν είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να δει τον εαυτό του να παίζει ξανά για την Μπάγερν.

Δεν έχει επιστρέψει ακόμα στις προπονήσεις αφού ολοκλήρωσε την περασμένη σεζόν αργά λόγω των διεθνών του υποχρεώσεων και ο πρώην ατζέντης του Maik Barthel πιστεύει ότι ο 33χρονος μπορεί να κάνει απεργία για να αναγκάσει τη μεταγραφή του.

Το αν θα κάνει αυτή τη δραστική ενέργεια μένει να φανεί. Η συμφωνία θα μπορούσε τώρα να εξαρτηθεί από την προσέγγιση της Μπαρτσελόνα και από το εάν είναι διατεθειμένη να υποκύψει στις απαιτήσεις της Μπάγερν να πληρώσει προκαταβολικά σε μετρητά για να αποκτηθεί τελικά ο Λεβαντόφσκι.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος