Η Μακάμπι παραμένει «ζωντανή» στο «κυνήγι» της 8αδας

Σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 19η αγωνιστική της Euroleague, η Μακάμπι Τελ Αβίβ πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη κόντρα στην Μπασκόνια με 94-93 έχοντας πρωταγωνιστή στο τέλος τον Σκότι Ουίλμπεκιν.

Με αυτή τη νίκη, η Μακάμπι ανέβηκε στο 12-13 και διατηρεί τα «όνειρά» της για μια θέση στην 8αδα που οδηγεί στα Playoffs. Στον αντίποδα, οι Βάσκοι έπεσαν στο 7-18 και απομακρύνονται από τον αντίστοιχο στόχο τους.

Ο αγώνας

1ο δεκάλεπτο

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να φαίνονται αρκετά «ζεστές» και σύντομα η Μπασκόνια κατάφερε με τον Ματ Κοστέλο να πάρει ένα ισχνό προβάδισμα (7-11). Η Μακάμπι Τελ Αβίβ αντέδρασε και με πρωταγωνιστές τους Νάναλι, Ζίζιτς και Ουίλμπεκιν, κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στον πόντο (23-24). Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε Τζον Ντι Μπαρτολομέο να ευστοχεί σε σουτ τριών πόντων και να βάζει μπροστά στο σκορ τους γηπεδούχους (28-27).

2ο δεκάλεπτο

Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με την ίδια επιθετική διάθεση και από τις δύο πλευρές. Σύντομα, η ομάδα του «Λαού» πήρε προβάδισμα 5 πόντων (41-36) χάρη σε ατομική ενέργεια του Σκότι Ουίλμπεκιν. Παρά το γεγονός πως οι γηπεδούχοι κόντεψαν να «πιάσουν» διψήφια μεγέθη στη διαφορά, το πρώτο ημίχρονο της αναμέτρησης ολοκληρώθηκε με τον Κοστέλο να μειώνει σε 56-50.

3ο δεκάλεπτο

Οι Βάσκοι έδειξαν σημάδια βελτίωσης στην αμυντική τους λειτουργία στα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους και μάλιστα με το πέρασμα του πρώτου πεντάλεπτου σε αυτό, κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 61-61 με τον Ρόκας Γκιεντράιτις. Στη συνέχεια, ο Μπόλντγουιν με πέντε συνεχόμενους πόντους έβαλε μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους. Η υπεροχή της ομάδας του Νέβεν Σπάχια συνεχίστηκε μέχρι και το φινάλε της τρίτης περιόδου. Αυτή ολοκλρώθηκε στο +6 για τους Ισπανούς, καθώς ο Άντζελο Καλοϊάρο μείωσε σε 71-77.

4ο δεκάλεπτο

Με πρωταγωνιστή τον Άντε Ζίζιτς, η Μακάμπι κατάφερε να μειώσει τη διαφορά στον πόντο (81-82) στα πρώτα λεπτά της τέταρτης περιόδου. Οι δυο ομάδες δεν κατάφεραν να αποκτήσουν μεγάλο προβάδισμα υπέρ τους και έτσι το ματς εξελίχθηκε σε μεγάλο ντέρμπι. Με 58 δευτερόλεπτα να απομένουν για το φινάλε, ο Ντι Μπαρτολομέο έβαλε μπροστά τους γηπεδούχους (89-88). Λίγο αργότερα, ο Σκότι Ουίλμπεκιν πήρε το «όπλο» του και με εύστοχο τρίποντο έβαλε μπροστά στο σκορ ξανά τη Μακάμπι (92-91). Ο Άλεκ Πίτερς ήταν άστοχος, ενώ ο Ουίλμπεκιν έμεινε ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών, χαρίζοντας μια σημαντική νίκη στην ομάδα του με 94-93, που διαμόρφωσε ο Μπόλντγουιν με ελέυθερες βολές.

Τα δεκάλεπτα: 28-27, 56-50, 71-77, 94-93

Οι κορυφαίοι

Για τους νικητές ξεχώρισε σήμερα ο Τζέιμς Νάναλι, ο οποίος σταμάτησε στους 21 πόντους με 3 εύστοχα τρίποντα, όσους πόντους πέτυχε όμως και ο εξίσου τρομερός σήμερα Άντε Ζίζιτς. Καταλυτική ήταν και η παρουσία του Σκότι Ουίλμπεκιν, ιδιαίτερα στο κρίσιμο σημείο του αγώνα, καθώς μέτρησε 17 πόντους και 6 ασίστ.

Από την άλλη μεριά, για τους Βάσκους ξεχώρισε με την εμφάνισή του ο Ουέιντ Μπόλντγουιν, ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 27 πόντους έχοντας 6/11 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 3/4 βολές, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ και 2 κλεψίματα. Στο πλευρό του με αξιώσεις βρέθηκε ο Ρόκας Γκιεντράιτις, ο οποίος σκόραρε 15 πόντους.

Το φύλλο αγώνα: 

Μακάμπι Τελ Αβίβ – Μπασκόνια 94-93

Διαιτητές: Γιαβόρ, Ομπρκνέζεβιτς, Περάντι
Δεκάλεπτα: 28-27, 56-50, 71-77, 94-93

ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Εβέν): Ουίλμπεκιν 17 (3), Έβανς, Καλογιάρο 7, Γουίλιαμς 6, Ρέινολντς 6, Σόρκιν, Ντιμπαρτολομέο 8 (2), Νάναλι 21 (3), Ζίζιτς 21, Ζιβ 7 (1)

ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Σπάχια): Μπάλντουιν 27 (4), Μπαρέρα, Σεντεκέρσκις 7 (1), Μαρίνκοβιτς 8 (2), Γκρέιντζερ 2, Φοντέκιο 10 (2), Ίνοκ 8, Κοστέλο 11, Πίτετς 5 (1), Γκεντράιτις 15 (1), Κούρουτς.

Επιμέλεια: Πάνος Γαλάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος