Στα προημιτελικά του Champions League προκρίθηκε πανηγυρικά η Μπενφίκα του Μήτρογλου, καθώς πήρε τη νίκη και μέσα στην Αγία Πετρούπολη με 2-1 από την Ζενίτ παρά το ότι ήταν πίσω στο σκορ μέχρι το 85ο λεπτό της αναμέτρησης.
Οι Ρώσοι προηγήθηκαν στο 69΄ με τον Χουλκ, όμως η ομάδα της Λισαβόνας αρχικά με τον Γκαϊτάν (85΄) και εν συνεχεία με τον Ταλίσκα (90+5΄) έφυγαν με τη νίκη από την Ρωσία.
Το παιχνίδι είχε αρκετές συγκινήσεις και πολλές χαμένες ευκαιρίες, κυρίως από την Ζενίτ, που πίεσε πολύ την άμυνα της Μπενφίκα, όμως οι παίκτες της ήταν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια.
Τελικά η Ζενίτ τα κατάφερε στο 69΄ με κεφαλιά του Χουλκ μετά από σέντρα του Ζιρκόφ. Ο αγώνας πλησίαζε στο τέλος όταν ο Ραούλ Χιμένες εκτόξευσε «κεραυνό» έξω από την περιοχή στο 85΄. Ο Γιούρι Λοντίγκιν πραγματοποίησε εκπληκτική απόκρουση, όμως η τύχη του γύρισε την πλάτη, καθώς η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και επέστρεψε στο κεφάλι του Γκαϊτάν, ο οποίος σε κενή εστία έγραψε το 1-1 και έστειλε τη Μπενφίκα στους προημιτελικούς. «Κερασάκι στη τούρτα» το γκολ του Ταλίσκα από ασίστ του Γκαϊτάν στο 90+5΄.
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Χουλκ – Μήτρογλου, Πίτσι
ΖΕΝΙΤ ΑΓ. ΠΕΤΡ. (Αντρέ Βίγιας Μπόας): Λοντίγκιν, Ανιούκοφ (58΄ Σμολνίκοφ), Λουϊς Νέτο, Λομπέρτς, Ζιρκόφ, Χουλκ, Μαουρίσιο (82΄ Γιουσουποφ), Κοκόριν (58΄ Σατόφ), Ντάνι, Τζιούμπα, Βίτσελ
ΜΠΕΝΦΙΚΑ (Ρούι Βιτόρια): Σαντάνα, Σεμέδο, Σάμαρης, Λίντελοφ, Ελιζέου, Πίτσι (72΄ Σάλβιο), Φέισα, Ρενάτο Σάντσες, Γκαϊτάν, Μήτρογλου (66΄ Χιμένες), Ζόνας (90+1΄ Ταλίσκα)
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος