H Αφροδίτη της Μήλου στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι

Ένα από τα πιο περίτεχνα ελληνικά γλυπτά, η Αφροδίτη της Μήλου, «βγαίνει» από το μουσείο του Λούβρου και παίρνει θέση στα σκαλιά της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, στο 7ο διαμέρισμα του Παρισιού, στην αριστερή όχθη του Σηκουάνα, απέναντι από την πλατεία Κονκόρντ.

Έξι γλυπτά, καθένα από αυτά ν’ αναπαριστά ένα Ολυμπιακό/ Παραολυμπιακό άθλημα, στην υπαίθρια έκθεση “Beauty and Gesture”, θα βρίσκονται εκεί από σήμερα (2/4) και κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024, έως δηλαδή τις 22 Σεπτεμβρίου.

Πολύχρωμα έργα του καλλιτέχνη Λοράν Περμπός (Laurent Perbos) επελέγησαν για ν’ αναπαραστήσουν τον Ολυμπισμό, για να γιορτάσουν τον αθλητισμό και την τέχνη, στην έδρα της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, η οποία με τον τρόπο αυτό θα συμμετέχει στην Πολιτιστική Ολυμπιάδα.

«Ο Γάλλος εικαστικός Λοράν Περμπός συνέλαβε την καλλιτεχνική ιδέα, επιλέγοντας για κάθε γλυπτό τα εξής αθλήματα: το μπάσκετ, την πυγμαχία, τον ακοντισμό, την παρατοξοβολία, το σέρφινγκ και το τένις. Εμπνευσμένες από την Αφροδίτη της Μήλου, αυτές οι γυναικείες φιγούρες από ακρυλική ρητίνη κρατούν η καθεμία ένα αντικείμενο που αντιπροσωπεύει το άθλημά της, μια αλληγορία που έρχεται σε αντίθεση με τη συλλογική φαντασία που συνδέει τον αθλητισμό με τους άνδρες και αντανακλά την εξέλιξη των Αγώνων,» αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα “sortiraparis”.

Το καθένα από τα έργα αυτά είναι συνδεδεμένο με ένα χρώμα του ουράνιου τόξου, συμβολίζοντας τα ίσα δικαιώματα και την καταπολέμηση των διακρίσεων.

Επιπλέον, η Ολυμπιακή φλόγα θα «φωτίσει» αυτές τις «Αφροδίτες» στις 14 Ιουλίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος