Γαλλίδα γερουσιαστής ζητά την αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας και της «Χρυσής Μπάλας» από τον Μπενζεμά για τις σχέσεις του με τρομοκρατική οργάνωση

Η Γαλλίδα γερουσιαστής Βαλερί Μπογέ, ζητά την αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας και την επιστροφή της «Χρυσή Μπάλα» από τον Καρίμ Μπενζεμά, ως «αντίποινα» για τις φερόμενες σχέσεις του Γάλλου επιθετικού με τρομοκρατική οργάνωση.

Μετά την κατηγορία του Γάλλου υπουργού Εσωτερικών, Ζεράλ Νταρμανέν, που ανέφερε ότι ο Καρίμ Μπενζεμά έχει «σχέση» με την τρομοκρατική ομάδα που είναι γνωστή ως «Αδελφοί Μουσουλμάνοι», η Γαλλίδα γερουσιαστής ζήτησε μέσω δελτίου τύπου να ληφθούν σκληρά αντίποινα κατά του Γάλλου επιθετικού της Αλ Ιτιχάντ, εάν επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες του υπουργού Εσωτερικών.

Ζητά να του αφαιρεθεί η γαλλική υπηκοότητα και η «Χρυσή Μπάλα» που κέρδισε πριν από ένα χρόνο, αν ισχύει κάτι τέτοιο.

«Εάν οι δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών είναι αληθινές, πρέπει να εξετάσουμε τις κυρώσεις κατά του Καρίμ Μπενζεμά. Μια αρχικά συμβολική κύρωση θα ήταν να του αφαιρέσουμε τη «Χρυσή Μπάλα». Τέλος, πρέπει να ζητήσουμε την αφαίρεση της γαλλικής υπηκοότητας. Δεν μπορούμε να δεχτούμε ότι ένας Γάλλος υπήκοος, γνωστός διεθνώς, μπορεί να ντροπιάσει, ακόμη και να προδώσει τη χώρα του με αυτόν τον τρόπο», εξηγεί στη δήλωση.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος