Φιλική νίκη για τον Ολυμπιακό με 1-0 τη Ρίζεσπορ, ενώ είχε και τρία δοκάρια

Θετικό ήταν το δείγμα γραφής του Ολυμπιακού στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας στην Αυστρία, καθώς επικράτησε με 1-0 της τουρκικής Ρίζεσπορ, δημιουργώντας πολλές ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ.

Ένα χαμένο πέναλτι που προσέκρουσε στο δοκάρι, άλλα δύο δοκάρια και αρκετές ακόμη ευκαιρίες ήταν ο απολογισμός για την ομάδα του Μάρκο Σίλβα.

Οι “ερυθρόλευκοι” έπαιξαν πάλι με σχηματισμό 4-2-3-1 και παρά τις αρκετές απουσίες αρκετών βασικών στελεχών από την αρχική ενδεκάδα ήταν πολύ καλύτερος των Τούρκων στο πρώτο ημίχρονο, πίεσε πολύ και από ψηλά την αντίπαλη ομάδα αλλά δεν κατόρθωσε να σημειώσει κάποιο γκολ σε αυτό το διάστημα, λόγω της αστοχίας των επιθετικών του και ιδιαίτερα του Χάρα.

Ο Αργεντινός επιθετικός έχασε τρεις καλές ευκαιρίες στα πρώτα 45 λεπτά, αρχικά στο 2΄ όταν αστόχησε σε κεφαλιά μόνος απέναντι στον Ιτάνζ, στο 37΄ με τον Καμερουνέζο τερματοφύλακα να αποκρούει με το… γόνατο και στο 39΄, όταν ο Χάρα πλάσαρε άουτ με το αριστερό. Ενδιάμεσα, τις ευκαιρίες τους είχαν επίσης και οι Φορτούνης στο 9΄, όταν σούταρε μόλις άουτ και Ντοσεβί, το σουτ του οποίου στο 21΄ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Το πρώτο γκολ της πειραϊκής ομάδας για την εφετινή περίοδο, έστω σε ανεπίσημο επίπεδο, δεν ήρθε ούτε από τα 11 μέτρα, αφού ο Φουστέρ έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι το πέναλτι που εκτέλεσε στο 64΄ και το οποίο είχε κερδίσει ένα λεπτό νωρίτερο ο νεοεισελθών στην αναμέτρηση Κολοβός. Ο Ισπανός άσος και εκ των αρχηγών του Ολυμπιακού, όμως, πήρε την “εκδίκησή” του στο 84΄, όταν από λάθος του Ομποαμπονά πλάσαρε από κοντά για το (τελικό) 1-0, ενώ στο 90΄ ο Ολαϊτάν “σημάδεψε” από κοντά το αριστερό δοκάρι, σε γύρισμα του Γιαταμπαρέ.

Διαιτητής ήταν ο Χόφερ, με βοηθούς τους Πολ και Ενεμόσερ.

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο (46΄ Καπίνο), Σαλίνο (46΄ Ελαμπντελαουί), Μαζουακού (74΄ Σαλίνο), Αυλωνίτης, Βούρος, Μπουχαλάκης (74΄ Γιαταμπαρέ), Ζντιέλαρ (46΄ Κασάμι), Ντοσεβί (46΄ Ντουρμάζ), Φορτούνης (62΄ Κολοβός), Ντομίνγκες (62΄ Φουστέρ), Χάρα (71΄ Ολαϊτάν).

ΡΙΖΕΣΠΟΡ: Ιτάνζ, Βιερά, Ομποαμπονά, Αλμπαϊράκ, Καράκας, Κορκμάζ, Κάγια, Ντουρουέρ, Οζέκ, Μπισί, Κουέκ.

ΠΗΓΗ: ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος