Με κορυφαίο τον Κώστα Κουφό η εθνική μας ομάδα μπάσκετ επικράτησε με 70-56 στον πρώτο αγώνα της για το Τουρνουά της Ξάνθης ενόψει της προετοιμασίας για το Ευρωμπάσκετ τον Σεπτέμβριο.
Οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη ήταν εξαιρετικοί στην άμυνα αλλά και με αρκετές επιλογές στην επίθεση. Εκτός δωδεκάδας άφησε ο Φώτης Κατσικάρης τους Κώστα Σλούκα και Κώστα Καϊμακόγλου. Αύριο (22/8) στις 21:15, οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη αντιμετωπίζουν τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη. Στον αγώνα με τον οποίο «άνοιξε η αυλαία» του τουρνουά της Ξάνθης, η Ρωσία επιβλήθηκε με 82-52 της Βοσνίας/Ερζεγοβίνης.
Τα δεκάλεπτα: 14-19, 30-40, 40-55, 56-70
Παρόλο που προηγήθηκε με 10-6 με τρίποντα η Τσεχία στη συνέχεια οι Καλάθης, Ζήσης, Αντετοκούνμπο και Γιάνκοβιτς αντέδρασαν διαμορφώνοντας το 14-19 με τη λήξη της 1ης περιόδου. Εντυπωσιακή ήταν η εθνική στις αρχές της 2ης περιόδου, όταν χάρη στην υπεροχή στα ριμπάουντ και με επιμέρους σκορ 12-5, ξέφυγε με 31-19. Ο Κατσικάρης δοκίμαζε διάφορα σχήματα, κάτι που επέτρεψε στους Τσέχους να μειώσουν σε 30-40 στο ημίχρονο. Η Τσεχία ξεκίνησε καλά στο δεύτερο ημίχρονο, μείωσε (34-40), αλλά η ελληνική ομάδα βρήκε το ρυθμό της, βρήκε και λύσεις στην επίθεση για το +19 (40-59) στο 31’. Ο Κουφός ήταν αυτός που, εκμεταλλευόμενος την ασίστ του Νικ Καλάθη, έστειλε τη διαφορά πάνω από τους 20 πόντους (42-63, 32’30’’).
Στα τελευταία λεπτά η εθνική “κατέβασε ταυχύτητα”, οι Τσέχοι βρήκαν την ευκαιρία να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση και μείωσαν (56-68, 38’), για να κλείσει ο αγώνας με το τελικό 56-70. Με 13 πόντους ο Σατοράνσκι υπήρξε ο κορυφαίος των Τσέχων.
Διαιτητές: Καρακατσούνης, Μητσόπουλος, Ξενικάκης
ΤΣΕΧΙΑ (Γκίντζμπουργκ): Μπέντα 2, Μπάλβιν 5, Πούμπρλα 5, Χρούμπαν 2, Σατοράνσκι 13, Βέλτς 6, Σιρίνα, Μπάρτον, Γιέλινεκ 8, Χούσκα 6, Σιλμπ 7, Βέσελι 2
ΕΛΛΑΔΑ (Κατσικάρης): Μπουρούσης 5 (8ρ), Ζήσης 2, Σπανούλης 5, Καλάθης 8, Περπέρογλου 4, Αντετοκούνμπο 11 (2κ), Κουφός 18, Γιάνκοβιτς 7, Πρίντεζης 8 (10ρ), Παπανικολάου, Μάντζαρης, Αγραβάνης 2
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΙΝΤΙΜΕsports
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος