Φερνάντες, όπως λέμε… Ρεδόνδο και Ροναλντίνιο! Το γκολ της δεκαετίας από τον Ισπανό μέσο της ΑΕΚ (video)

Ήταν το γκολ που ουσιαστικά έκρινε τον τελικό και σφράγισε την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος από την ΑΕΚ. Ωστόσο το μαγικό γκολ που πέτυχε ο Πάολο Φερνάντες στο 90+1΄ του τελικού στο άδειο Πανθεσσαλικό Στάδιο όσο κι αν ψάξαμε δεν υπάρχει άλλο όμοιό του στην Ιστορία του ποδοσφαίρου!


Η ασύλληπτη έμπνευση του Ισπανού επιτελικού μέσου να στοπάρει τη μπάλα με το δεξί για να ντριμπλάρει με το αριστερό σε κλάσματα του δευτερολέπτου “εξέθεσε” τον Ίνγκασον και του έδωσε την ευκαιρία να σκοράρει αμέσως μετά απέναντι στον Κοτάρσκι, ένα γκολ σπάνιας ομορφιάς που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε όχι μόνο στα ελληνικά αλλά και στα διεθνή γήπεδα!
Ανάλογης ομορφιάς γκολ έχουν πετύχει φυσικά μεγάλοι σταρ του πρόσφατου παρελθόντος, αλλά και εν ενεργεία, όπως ο Μέσι ή ο Κριστιάνο Ρονάλντο, αλλά και λίγο παλιότερα ο μάγος Ροναλντίνιο, ο Ζιντάν, ο Ρονάλντο, αλλά αυτό που έχει μείνει ως μαγική ντρίμπλα στην Ιστορία του Champions League και μνημονεύεται από την UEFA είναι η καταπληκτική ντρίμπλα του Φερνάντο Ρεδόνδο με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης στον εκτός έδρας προημιτελικό με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 1999-2000.

Παρ΄όλα αυτά ούτε εκείνη η μαγική ενέργεια είχε καταλήξει σε γκολ του ίδιου του Αργεντινού Ρεδόνδο, αλλά σε “πάρε-βάλε” πάσα στον Ραούλ για το τρίτο γκολ της Ρεάλ Μαδρίτης.

Την ίδια δεινότητα και ταχύτητα στην ντρίμπλα είχε και ο απίθανος Βραζιλιάνος αρτίστας Ροναλντίνιο που χάρισε σπάνιες στιγμές στους φίλους του ποδοσφαίρου, αλλά και πολλούς “εφιάλτες” στους αντιπάλους του.

Ανάλογης ομορφιάς γκολ μπορεί να βρει κανείς μόνο …σε βιντεοπαιχνίδι όπως στο FIFA23 !!!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος