Φελίπε Σκολάρι: «Ο Ρονάλντο δεν ήταν ο καλύτερος παίκτης που έχω προπονήσει ποτέ»

Ο Λουίς Φελίπε Σκολάρι, σε μια δήλωση που προκάλεσε αίσθηση, υποστήριξε ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ήταν ο καλύτερος παίκτης που έχει προπονήσει ποτέ!

Ο θρυλικός Βραζιλιάνος προπονητής, 75 ετών, είχε 31 θητείες σε 22 διαφορετικές ομάδες σε μια προπονητική καριέρα που χρονολογείται από το 1982 – χωρίς ούτε ένα χρόνο διακοπής.

Ο Σκολάρι έχει κατακτήσει 31 τρόπαια σε αυτό το διάστημα, αναλαμβάνοντας τα ηνία σε ομάδες όπως η Βραζιλία, η Πορτογαλία, η Τσέλσι και η Παλμέιρας.

Έχει διαχειριστεί παίκτες όπως ο Ρονάλντο Ναζάριο, ο Κακά, ο Ροναλντίνιο, ο Ρομπέρτο Κάρλος, ο Ριβάλντο, ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο Φρανκ Λάμπαρντ και ο Τζον Τέρι.

Και για τον Σκολάρι, ο οποίος ήταν προπονητής της Πορτογαλίας από το 2004 έως το 2008, ο Ρονάλντο δεν είναι η «αφρόκρεμα».

«’Όταν τον προπόνησα στην εθνική ομάδα, ήταν σαφές ότι είχε μεγάλη ποιότητα. Είχαμε μεγάλη επιτυχία στο πρόγραμμά μας και ήταν σημαντικός παίκτης σε αυτό», δήλωσε ο Σκολάρι στο αραβικό μέσο winwin, μέσω της A Bola.

«Δεν μπορώ να πω ότι ο Κριστιάνο είναι ο καλύτερος παίκτης που έχω προπονήσει ποτέ, γιατί έχω συνεργαστεί με πολλούς ξεχωριστούς παίκτες που παίζουν ακόμα και σήμερα. Φυσικά, ο Κριστιάνο ανήκει σε αυτή την ελίτ κατηγορία, ήταν άλλος ένας από τους εξαιρετικούς παίκτες που προπόνησα».

Ποιος λοιπόν ξεπερνάει τον Ρονάλντο; Ο Σκολάρι δεν έχει προπονήσει ποτέ τον Λιονέλ Μέσι ή τον Ντιέγκο Μαραντόνα, για τους οποίους έχει εκφράσει το παράπονο ότι δεν τους έχει διδάξει. Και στο βιογραφικό του δεν υπάρχει κανένας Πελέ.

Παρέμεινε σιωπηλός σχετικά με το ποιον θεωρεί ως τον καλύτερο ποδοσφαιριστή που έχει προπονήσει ποτέ. Αντιθέτως, συνέχισε να επαινεί τον Ρονάλντο.

«Ο Κριστιάνο ήταν διαφορετικός στον τρόπο που προετοιμάστηκε, σε αντίθεση με πολλούς παίκτες που δεν εκμεταλλεύονται κάθε μέρα για να βελτιωθούν», πρόσθεσε ο Σκολάρι.

«Είναι διαφορετικός, προετοιμάζεται καλά ανά πάσα στιγμή και υπό οποιεσδήποτε συνθήκες με τρόπο που δεν έχω δει ποτέ άλλον ποδοσφαιριστή να κάνει».

Αγωνίζεται στο έκτο του Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την Πορτογαλία όντας βασικός απέναντι στην Τσεχία.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο αποκάλυψε ότι είναι ένας από τους τρεις παίκτες που θα παρακολουθήσει με “θλίψη” σε αυτή τη διοργάνωση, πιστεύοντας ότι είναι το κύκνειο άσμα του Ρονάλντο στο Euro.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος