Ευρωμπάσκετ 2025: Στους «16» η Πορτογαλία που πέταξε έξω με 68-65 την Εσθονία

Η Πορτογαλία έκανε μεγάλο παιχνίδι, στην 5η και τελευταία αγωνιστική του 1ου ομίλου, επικρατώντας με 68-65 της Εσθονίας και μένει στη Ρίγα! Οι Πορτογάλοι έστειλαν στο… Ταλίν την Εσθονία, αφού χάρη στη νίκη τους έκαναν το 2-3, με την Εσθονία να υποχωρεί στο 1-4 και να είναι οριστικά 5η, αφού ακόμη και σε περίπτωση νίκης της Τσεχίας επί της Λετονίας (18:00), οι Εσθονοί είχαν νικήσει τους Τσέχους.

Τα δεκάλεπτα: 14-14, 32-27, 45-47, 65-68

Η Εσθονία είχε προηγηθεί με 65-64 στα 40΄΄ δια χειρός Άρτουρ Κόνοντσουκ (μετά από 9 δικούς του διαδοχικούς πόντους), για να κερδίσει δύο διαδοχικά φάουλ, από τον Κάσπαρ Τρέιερ και τον Γιάναρι Γιοεσάρ, ο Ραφαέλ Λισμπόα και ευστοχώντας σε 4/4 βολές να διαμορφώσει το τελικό 68-65 υπέρ της Πορτογαλίας. Ο Λισμπόα είχε ευστοχήσει και σε τρίποντο πριν κάνει το 65-64 ο Κόνοντσουκ.

Ο πόιντ γκαρντ της εθνικής Πορτογαλίας, Ραφαέλ Λισμπόα ήταν και ο πρώτος σκόρερ με 17 πόντους και 5 ασίστ.

Ο σέντερ των Μπόστον Σέλτικς, Νιεμίας Κέτα, πρόσφερε 15 πόντους και 3 ριμπάουντ πριν αποβληθεί με δύο τεχνικές ποινές. Πλησίασε το double double o Μιγκέλ Κειρόθ, με 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο Τραβάντε Ουίλιαμς είχε συγκομιδή 11 πόντους και 8 ριμπάουντ (συν 4 ασίστ και 3 κλεψίματα).

Από την Εσθονία, ξεχώρισε ο Άρτουρ Κόνοντσουκ με 20 πόντους και 4 ριμπάουντ.

Διαιτητές: Κόντε (Ισπανία), Μπαλντίνι (Ιταλία), Τσιουλίν (Ρουμανία)

ΕΣΘΟΝΙΑ (Ρανούλα): Ντρελ 5, Ρόσενταλ, Ραϊέστε, Τρέιερ 10 (2), Τας 2, Χέρμετ, Γιόσαρ 11 (3), Ρίσμα, Κόνοτσουκ 20 (3), Κουλαμάε 17 (4)

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (Γκόμεζ): Μπρίτο 3, Βόιτσο, Ουίλιαμς 11, Αμαράντε, Βεντούρα 4 (1), Κεϊρόζ 10, Γκαμέιρο 3 (1), Ρελβάο 2, Λισμπόα 17 (2), Σα 3 (1), Κέτα 15

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος