Ευρωλίγκα: «Βύθισε» την Εφές η αήττητη Αρμάνι, «διπλό» στο Πριγκιπάτο η Μπαρτσελόνα

Το απόλυτο σοκ βιώνει όντας στην τελευταία θέση της βαθμολογίας η πρωταθλήτρια Ευρώπης την ώρα που παραμένουν αήττητες Μπαρτσελόνα και Αρμάνι Μιλάνο.

Δράση, θέαμα και… αγωνία είχαμε στα τελευταία παιχνίδια της Παρασκευής στην Ευρωλίγκα. Οι τρεις αναμετρήσεις σε Μιλάνο, Μονακό και Μόσχα κρίθηκαν… στις λεπτομέρειες. Θριαμβευτές ήταν οι ομάδες των Μεσίνα, Γιασικεβίτσιους και Ιτούδη που μάλιστα βρίσκονται και στις τρεις πρώτες θέσεις της κατάταξης μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Αρμάνι Μιλάνο-Αναντολού Εφές 75-71

Συνέχεια στο ευρωπαϊκό αήττητο της έδωσε η Αρμάνι στο Μιλάνο, κάμπτοντας την αντίσταση και της Αναντολού Εφές, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να παραμένει σε… σύγχυση. Η ιταλική ομάδα επικράτησε με 75-71 των Τούρκων, για την 4η αγωνιστική της Euroleague, υποχρεώνοντας τους φιλοξενούμενους στην τέταρτη ήττα τους σε ισάριθμες αναμετρήσεις.

Ουσιαστικά η Αρμάνι εξαργύρωσε την αμυντική διάρκεια που είχε σε δεύτερη και τρίτη περίοδο, κρατώντας την Αναντολού στους 15 και 13 πόντους, αντίστοιχα, και ξεφεύγοντας στο 30΄ με +14 (63-49). Η διαφορά ήταν αρκετή για τους Ιταλούς, προκειμένου να αντέξουν στην προσπάθεια αντεπίθεσης των Τούρκων στον επίλογο του αγώνα…

Κορυφαίος των νικητών ο Μάλκολμ Ντιλέινι με 16 πόντους, ενώ ο Ντίνος Μήτογλου είχε απολογισμό 9 πόντους, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 30 λεπτά συμμετοχής. Από την Αναντολού προσπάθησε ο Βασίλιε Μίτσιτς με 17 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 16-21, 42-36, 63-49, 75-71.

Μονακό-Μπαρτσελόνα 81-85

Στο Πριγκιπάτο, η Μπαρτσελόνα πανηγύρισε τη δεύτερη διαδοχική νίκη της στην παράταση, μετά τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά εκτός έδρας με 85-81 επί της Μονακό (75-75κ.α.), διευρύνοντας σε 4-0 το αήττητο ρεκόρ της. Στον αντίποδα, η ομάδα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς υποχώρησε σε 2-2.

Ο Μπράντον Ντέιβις «λύτρωσε» τους Καταλανούς στα 2.1΄΄ για τη λήξη της κανονικής διάρκειας, ισοφαρίζοντας σε 75-75 και στέλνοντας το ματς στην παράταση, εκεί όπου ανέλαβε δράση ο Νικ Καλάθης οδηγώντας την Μπαρτσελόνα στην επιτυχία.

Ο Ντέιβις αναδείχθηκε σε MVP του αγώνα με 27 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Νικ Καλάθης είχε απολογισμό 12 πόντους, 11 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο. Από τη Μονακό προσπάθησε ο Μάικ Τζέιμς με 16 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 22-12, 35-31, 54-56, 75-75, 81-85 (παράταση).

ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Ερυθρός Αστέρας 78-76

Με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να πανηγυρίζει την τρίτη διαδοχική νίκη της και την Μπαρτσελόνα να διευρύνει το ευρωπαϊκό αήττητο της, συνεχίστηκε η 4η αγωνιστική της Euroleague.

Στη Μόσχα, η ΤΣΣΚΑ αγχώθηκε απέναντι στον Ερυθρό Αστέρα, αλλά ένα ξέσπασμα της στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης τη βοήθησε να φτάσει στη νίκη με 78-76 και να βελτιώσει σε 3-1 το ρεκόρ της, υποχρεώνοντας τους Σέρβους στη δεύτερη εφετινή ήττα τους. Από το εις βάρος της 69-71 στο 36΄, η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη «έδεσε» την άμυνά της και βρίσκοντας ρυθμό στην περιφέρεια έτρεξε σερί 9-0 για το 78-71 στο 38΄, βάζοντας τις βάσεις της νίκης.

Κορυφαίος των νικητών ο Γουίλ Κλάιμπερν με 18 πόντους, ενώ 16 πρόσφερε ο Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος σημείωσε και το πολυτιμότερο τρίποντο του αγώνα στο ξέσπασμα της ομάδας του. Από τον Ερυθρό Αστέρα ξεχώρισε ο Νέιτ Ουόλτερς με 16 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 17-21, 42-42, 57-57, 78-76.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος