Euro 2021: Φρένο της επιστημονικής επιτροπής για παρουσία φιλάθλων στο Olimpico

H επιστημονική τεχνική επιτροπή της Ιταλίας (Comitato Tecnico Scientifico) για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, έβαλε φρένο στη χθεσινή αισιοδοξία, μετά το «πράσινο φως» της κυβέρνησης για τη δυνατότητα παρουσίας φιλάθλων στο Olimpico, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα 2020. Όπως ανέφερε η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», η επιτροπή έκανε γνωστό ότι «δεν είναι δυνατόν να επιβεβαιωθεί ότι οι προγραμματισμένοι αγώνες μπορούν πραγματικά να διεξαχθούν με την παρουσία οπαδών.»
Όπως είναι γνωστό η UEFA επέβαλε την παρουσία αριθμού φιλάθλων, ως προϋπόθεση για τη φιλοξενία αγώνων. Η προθεσμία ήταν έως χθες, η ιταλική κυβέρνηση διαβεβαίωσε σχετικά την UEFA, αλλά η τελευταία λέξη θα εξαρτηθεί από την CTS, η οποία προς το παρόν δεν προτίθεται να δεσμευτεί και εργάζεται σε ένα αυστηρό πρωτόκολλο.
Ωστόσο, η επιτροπή δήλωσε ότι ήταν πρόθυμη να επανεξετάσει τη θέση της εάν αλλάξει η επιδημιολογική εικόνα. Ο εναρκτήριος αγώνας στην διοργάνωση (11.6-11.7), είναι προγραμματισμένος να διεξαχθεί στις 11 Ιουνίου, μεταξύ Ιταλίας και Τουρκίας, στο Olimpico της Ρώμης.

ΠΗΓΗ: SPORTS.ERT.GR

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος