Στον «αέρα» βρίσκεται ο φιλικός αγώνας της Εθνικής Ελλάδας με την Ιταλία, που είχε ανακοινωθεί για τις 7 Ιουνίου κι ενώ θα έχει προηγηθεί εκείνος με την Σουηδία στη Στοκχόλμη (4/6).
Όμως, τα πολλά και ποικίλα προβλήματα της «Σκουάντρα Ατζούρα», που δημιούργησε ο αποκλεισμός της από ακόμα ένα Παγκόσμιο Κύπελλο, ωθούν τους Ιταλούς να κατεβάσουν στο παιχνίδι την Εθνική ομάδα των Ελπίδων, κάτι που ούτε θέλει να ακούσει ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς.
Ο φιλικός της 7ης Ιουνίου θα είναι ο τελευταίος πριν την εκκίνηση του Nations League (τον Σεπτέμβριο), οπότε η τεχνική ηγεσία θέλει έναν δυνατό κι ανταγωνιστικό αντίπαλο.
Προς τούτο, την εβδομάδα που προηγήθηκε έγιναν επαφές μεταξύ των δύο Ποδοσφαιρικών Ομοσπονδιών για να βρεθεί μια λύση, αφού η ελληνική ομάδα δεν θέλει να παίξει με τις ιταλικές Ελπίδες.
Η εξεύρεση άλλου αξιόμαχου αντίπαλου είναι δύσκολη υπόθεση, καθώς τα πιο πολλά φιλικά έχουν κλείσει ενόψει και της έναρξης του Μουντιάλ της Βόρειας Αμερικής. Η ΕΠΟ διερευνά τις επιλογές της, αλλά σε κάθε περίπτωση το περιθώριο είναι στενό.
Οι κλήσεις Γιοβάνοβιτς για τους φιλικούς του Ιουνίου
Ο εκλέκτορας της Εθνικής ομάδας των Ανδρών, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ανακοίνωσε τα ονόματα των (26) ποδοσφαιριστών προς τους οποίους απηύθυνε κλήση για τις φιλικές αναμετρήσεις με την Σουηδία (04/06) και την Ιταλία (07/06) εφόσον γίνει.
Στους κληθέντες περιλαμβάνονται ο Μπάμπης Κωστούλας και ο Ανδρέας Ντόη, ενώ επιστρέφει ο Γιώργος Κυριακόπουλος, αφού ο Δημήτρης Γιαννούλης έχει υποστεί θλάση και βρίσκεται σε περίοδο αποθεραπείας.
Συγκεκριμένα, την αποστολή του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος συνθέτουν οι:
Τερματοφύλακες: Βλαχοδήμος, Μανδάς, Τζολάκης
Αμυντικοί: Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Ρέτσος, Κουλιεράκης, Ντόη, Ρότα, Κυριακόπουλος, Βαγιαννίδης, Γιαννούλης, Τσιμίκας
Μέσοι: Κοντούρης, Ζαφείρης, Τριάντης, Κουρμπέλης, Μουζακίτης
Επιθετικοί: Καρέτσας, Τζόλης, Μασούρας, Κωνσταντέλιας, Παυλίδης, Δουβίκας, Τεττέη, Κωστούλας
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος