Επιστρέφει στο US Open o Τζόκοβιτς μετά την άρση μέτρων για τον κορονοϊό στις ΗΠΑ

Ο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης Νόβακ Τζόκοβιτς θα μπορέσει να παίξει στο φετινό US Open, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες επιβεβαίωσαν ότι οι ταξιδιώτες δεν θα χρειάζεται πλέον να εμβολιάζονται κατά της Covid-19.

Ο 35χρονος νικητής 22 Grand Slam, αναγκάστηκε να χάσει το περσινό τουρνουά λόγω της άρνησης να εμβολιαστεί κατά της Covid-19.

Έχασε επίσης τις δύο τελευταίες διοργανώσεις Masters στο Indian Wells και στο Μαϊάμι.

Αλλά η πολιτική των ΗΠΑ θα αλλάξει στις 12 Μαΐου, επιτρέποντας στον Σέρβο Τζόκοβιτς να επιστρέψει στο Flushing Meadows τον Αύγουστο.

“Σήμερα, ανακοινώνουμε ότι η κυβέρνηση θα τερματίσει τις απαιτήσεις για το εμβόλιο Covid-19 για τους ομοσπονδιακούς υπαλλήλους, τους ομοσπονδιακούς εργολάβους και τους διεθνείς ταξιδιώτες αεροπορικών μεταφορών στο τέλος της ημέρας της 11ης Μαΐου, την ίδια ημέρα που λήγει η έκτακτη ανάγκη δημόσιας υγείας για το Covid-19“, ανέφερε ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του.

Παρά την αίτηση για ειδική άδεια εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο Τζόκοβιτς απέσυρε τη συμμετοχή του από το Indian Wells τον Μάρτιο, επειδή εξακολουθούσε να μην μπορεί να εισέλθει στη χώρα.

Κέρδισε το Αυστραλιανό Όπεν τον Ιανουάριο, ένα χρόνο αφότου απελάθηκε από τη χώρα την παραμονή του τουρνουά του 2022 επειδή δεν είχε εμβολιαστεί.

Παρόλο που ο τραυματισμός τον κράτησε εκτός του εν εξελίξει Open της Μαδρίτης, ο Τζόκοβιτς αναμένεται να ξεκινήσει την προσπάθειά του για τον 23ο τίτλο Grand Slam που θα είναι πρόκληση για ένα νέο ρεκόρ στο Γαλλικό Όπεν αυτόν τον μήνα.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος