Ένα νέο αστέρι γεννιέται: Ο Μπάλογκουν στο Σαμπιονά ξεπέρασε Μπαπέ, Μέσι και Νεϊμάρ!

Έχετε ακούσει για έναν Άγγλο νεαρό ποδοσφαιριστή που ξεπέρασε τον Kylian Mbappe, τον Lionel Messi και τον Neymar στη Γαλλία – και ότι πρόκειται να προκαλέσει “θετικό πονοκέφαλο” στην Άρσεναλ;

Όταν η Ρεμς απέκτησε ως δανεικό έναν επιθετικό από την Άρσεναλ, ο οποίος είχε σκοράρει τρεις φορές κατά της Μίντλεσμπρο την περασμένη σεζόν, δεν έγινε πρωτοσέλιδο – αλλά τώρα πολλά βλέμματα είναι στραμμένα στον Φόλαριν Μπάλογκουν.

Ο νεαρός φόργουορντ της Αγγλίας 21 ετών είναι ο πρώτος σκόρερ στη Ligue 1 της Γαλλίας με 14 γκολ για μια ομάδα στη μέση του βαθμολογικού πίνακα που διοικείται από τον συμπατριώτη του Άγγλο Will Still, ο οποίος είναι μόλις 30 ετών.

Οι τελευταίες 10 ημέρες του Μπάλογκουν περιλάμβαναν ένα γκολ που χάρισε στην ομάδα του την ισοφάριση κόντρα στην Παρί Σεν Ζερμέν και ένα χατ-τρικ κόντρα στη Λοριάν.

Γι αυτόν, μίλησε ο Γάλλος ποδοσφαιριστής Ζουλιέν Λορέν: «Όταν κοιτάς έναν επιθετικό κοιτάς τα γκολ – αλλά η κίνηση, η επίγνωση, η ευφυΐα, όλα αυτά είναι εξίσου σημαντικά και τα έχει όλα αυτά».

Η παραγωγική σεζόν του Μπάλογκουν

Στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, μόνο ο Έρλινγκ Χάαλαντ, ο Χάρι Κέιν και ο Βίκτορ Όσιχεν έχουν σκοράρει περισσότερες φορές από τον Μπάλογκουν αυτή τη σεζόν.

Η Ρεμς είχε κερδίσει μόνο ένα παιχνίδι όταν ο Στιλ αντικατέστησε τον Όσκαρ Γκαρσία ως προπονητής, αρχικά ως προσωρινός, στις 13 Οκτωβρίου – αλλά έκτοτε είναι αήττητη.

Η φόρμα του 21χρονου ήταν εντυπωσιακή καθ’ όλη τη διάρκεια, ξεκινώντας τον χρόνο του στη Γαλλία με πέντε γκολ στα πρώτα έξι παιχνίδια του υπό τον Γκαρσία.
Η προσφορά του Μπάλογκουν για αυτήν την ομάδα της Ρεμς δεν μπορεί να υποτιμηθεί. Έχει σκοράρει το 54% των τερμάτων τους στο πρωτάθλημα (14 από τα 26) – μεγαλύτερο ποσοστό από οποιονδήποτε παίκτη για μια ομάδα στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Μόνο έξι παίκτες της Ρεμς έχουν σκοράρει στο πρωτάθλημα αυτή τη σεζόν. Ο επόμενος πρώτος σκόρερ τους, ο Junya Ito, έχει σκοράρει τέσσερις φορές.
«Είναι ένας σούπερ ολοκληρωμένος επιθετικός», είπε ο Στιλ. “Είναι σε θέση να παίξει με πλάτη στο γκολ και βαθιά. Σκοράρει, είναι καθοριστικός”.

Ο Γκλεν Χοντλ είναι ο μόνος Άγγλος παίκτης που σημείωσε περισσότερα γκολ σε μια σεζόν της Ligue 1, με 18 για τη Μονακό το 1988-89. Ο Μπάλογκουν έχει 16 παιχνίδια για να πετύχει πέντε γκολ και να καταρρίψει αυτό το ρεκόρ.

Τι θα ακολουθήσει για τον Μπάλογκουν;

Με την τρέχουσα φόρμα – δεδομένου ότι η Άρσεναλ έχει πέντε βαθμούς διαφορά στην κορυφή της Premier League – ο Μπάλογκουν θα μπορούσε να επιστρέψει στους πρωταθλητές Αγγλίας αυτό το καλοκαίρι, οπότε τι γίνεται στη συνέχεια;

«Τι κάνει η Άρσεναλ μαζί του;» ρώτησε ο Λόρενς. «Του δίνεις θέση στην ομάδα, τον δανείζεις, τον πουλάς;
«Θα άξιζε πολλά χρήματα, ένα απίστευτο ταλέντο και ένας θετικός πονοκέφαλος για την Άρσεναλ».

Ο Μπάλογκουν, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο στο Emirates Stadium το 2021, είναι δύο χρόνια νεότερος από τον Eddie Nketiah, ο οποίος είναι ο βασικός επιθετικός της Άρσεναλ αυτή τη στιγμή με τον Γκάμπριελ Ζεσούς να είναι εκτός λόγω τραυματισμού.

Ο Νκετία είναι ο πρώτος σκόρερ της Άρσεναλ με εννέα γκολ σε όλες τις διοργανώσεις αυτή τη σεζόν. Ο Ζεσούς έχει πετύχει πέντε γκολ. Ο Μπάλογκουν έχει πετύχει 15 τέρματα αυτή τη σεζόν.

Ο Μπάλογκουν σκόραρε στα παιχνίδια του Europa League εναντίον της Μόλντε και της Dundalk και έπαιξε σε δύο προημιτελικούς του Carabao Cup για τον σύλλογο.

«Η Άρσεναλ είναι η οικογένειά μου», είπε στην L’Equipe νωρίτερα αυτή τη σεζόν. «Για μένα, ο σύλλογος αντιπροσωπεύει την αδελφοσύνη και την ενότητα.

“Νομίζω ότι μέχρι να επιστρέψω θα είμαι σε καλύτερο μέρος για να αγωνιστώ από ό,τι πριν φύγω. Συνειδητοποίησα ότι υπήρχαν ορισμένα πράγματα με τα οποία θα δυσκολευόμουν, αλλά νομίζω ότι αυτό είναι καλό”.

Θα μπορούσε να υπάρξει και αλλαγή εθνικότητας; Είπε στο BBC τον Οκτώβριο ότι θα σκεφτόταν να παίξει για τη Νιγηρία αν τον καλούσαν. Γεννήθηκε στις ΗΠΑ από Νιγηριανούς γονείς αλλά μεγάλωσε στην Αγγλία, την οποία έχει εκπροσωπήσει σε τέσσερα επίπεδα νέων.

Ο δεύτερος σκόρερ της Serie A, ο Ademola Lookman της Atalanta, είναι πρώην επιθετικός της Αγγλίας κάτω των 21 ετών, ο οποίος τώρα αγωνίζεται στη Νιγηρία.

Θα μπορούσε κανείς να δει την ραγδαία εξέλιξή του;

Η φόρμα του Μπάλογκουν φαίνεται ένα μίλι μακριά από την περσινή σεζόν, όταν πέτυχε τρία γκολ σε 21 παιχνίδια για τη Μίντλεσμπρο, μετά την ένταξη της ως δανεικός τον Ιανουάριο.
«Ο Flo Balogun δεν ήταν βασικός για τους Boro την περασμένη σεζόν», λέει ο αθλητικός συντάκτης του BBC Tees, Paul Addison.

«Ο μάνατζερ Κρις Γουάιλντερ τον έβαζε συχνά από τον πάγκο και η συμμετοχή του ως επί το πλείστον ήταν περιορισμένη.

«Σκόραρε τρία γκολ σε τέσσερις αγώνες Πρωταθλήματος προς το τέλος της σεζόν, κάτι που φανέρωνε τι θα μπορούσε να κάνει.
«Αυτό οδήγησε πολλούς οπαδούς να πιστέψουν ότι θα μπορούσε να επιστρέψει ως δανεικός για αυτή τη σεζόν, αλλά η κίνηση δεν υλοποιήθηκε.
«Η απόλυση του Γουάιλντερ και η επακόλουθη πρόσληψη του Μάικλ Κάρικ ως προπονητής οδήγησε τον σύλλογο σε διαφορετική κατεύθυνση, αλλά η τρέχουσα κατάστασή του θα κάνει πολλούς υποστηρικτές της Μπόρο να σκεφτούν τι θα μπορούσε να ήταν».

Πηγή: BBC
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος