Εμιλιάνο Μαρτίνες: Τι είπε στον Κιλιάν Μπαπέ μετά τον τελικό του Μουντιάλ

Σχεδόν τρεις ολόκληρους μήνες έπειτα από τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που είδε την Αργεντινή και τον Λιονέλ Μέσι να σηκώνουν το βαρύτιμο τρόπαιο με νίκη στα πέναλτι ( Κανονική διάρκεια 2-2, παράταση 3-3), ένας εκ των πρωταγωνιστών του τελικού, ο Εμιλιάνο Μαρτίνες, μίλησε για το τι είπε στον Κιλιάν Μπαπέ αφότου είχε τελειώσει το παιχνίδι, στο οποίο ο Γάλλος είχε πετύχει χατ-τρικ.

Σε έναν από τους πιο συναρπαστικούς τελικούς όλων των εποχών, ο Κιλιάν Μπαπέ ήταν αυτός που πέτυχε και τα τρία γκολ των Γάλλων, σκοράροντας δύο πέναλτι και ένα εκπληκτικό σουτ. Αυτά τα τρία γκολ του χάρισαν τον τίτλο του πρώτου σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με 8 γκολ.

Από την άλλη πλευρά, ο Εμιλιάνο Μαρτίνεζ είχε κάνει ίσως την πιο σημαντική επέμβαση στην ιστορία της Αργεντινής, όταν έσωσε στο 120ο λεπτό το σουτ του Κόλο Μουανί με το πόδι του. Στην διαδικασία των πέναλτι, έσωσε το πέναλτι του Κομάν, κάτι που έδωσε την απαραίτητη ψυχολογία στους συμπαίκτες ώστε να φύγουν νικητές από το Κατάρ.

Η ιστορία μεταξύ των δύο όμως δεν τελείωσε μετά την λήξη του αγώνα, καθώς ο Εμιλιάνο Μαρτίνες συνεχώς «πείραζε» τον Γάλλο επιθετικό με τους τρόπους που αποφάσιζε να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τροπαίου.

Στα αποδυτήρια είχε ζητήσει ενός λεπτού σιγή για τον Κιλιάν Μπαπέ, ενώ στο Μπουένος Άϊρες κρατούσε μια κούκλα με το πρόσωπό του κολλημένο πάνω της. Αυτές οι συνεχείς προκλήσεις του Αργεντινού, έφεραν την οργή της Γαλλικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ενώ ο Κιλιάν Μπαπέ δεν έκανε κάποια δήλωση επάνω στο θέμα αυτό.

Ωστόσο ακριβώς μετά το πέναλτι που χάρισε το Μουντιάλ στην Αργεντινή, ο πρώτος που έτρεξε να παρηγορήσει τον «εξουδετερωμένο» από την κούραση Μπαπέ, δεν ήταν κανείς άλλος πέρα από τον τερματοφύλακα της Αργεντινής. Του έδωσε το χέρι του και τον αγκάλιασε, ενώ μετά του είπε κάποια λόγια.

Αυτά τα λόγια αποκάλυψε μετά από σχεδόν τρεις μήνες ο ίδιος στο TyC Sports:

«Ήταν πεσμένος στο έδαφος από την κούραση, οπότε του είπα να σηκωθεί πάνω και να κοιτάξει ψηλά. Του είπα πως δεν πρέπει να ήταν στο έδαφος, έπρεπε να είναι περήφανος για το πόσο καλά είχε παίξει, αυτή ήταν εξάλλου η αλήθεια.

Με νίκησε 4 φορές (ο Μπαπέ ευστόχησε και στην διαδικασία των πέναλτι), του είπα ότι αν κάποιος έπρεπε να είναι πεσμένος στο έδαφος, αυτός θα έπρεπε να ήμουν εγώ».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος