Εκτός ΝΒΑ ο Πόρτερ των Ράπτορς για παράνομο στοιχηματισμό 80.000 δολαρίων

Το ΝΒΑ απέκλεισε τον παίκτη των Τορόντο Ράπτορς, Τζόνταϊ Πόρτερ, από το πρωτάθλημα, αφού από έρευνα διαπιστώθηκε ότι ο 24χρονος είχε παραβιάσει τους κανόνες στοιχηματισμού.

Η λίγκα ανακοίνωσε τον Μάρτιο ότι είχε ξεκινήσει έρευνα για ανωμαλίες που αφορούσαν στοιχήματα που αφορούσαν τον Πόρτερ, αφού προέκυψαν ασυνήθιστα στοιχηματικά μοτίβα γύρω από τον παίκτη.

Το ΝΒΑ δήλωσε ότι η έρευνά του διαπίστωσε ότι ο Πόρτερ “παραβίασε τους κανόνες του πρωταθλήματος αποκαλύπτοντας εμπιστευτικές πληροφορίες σε παίκτες αθλητικού στοιχήματος, περιορίζοντας τη δική του συμμετοχή σε ένα ή περισσότερα παιχνίδια για στοιχηματικούς σκοπούς και στοιχηματίζοντας σε αγώνες του ΝΒΑ”.

“Δεν υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από την προστασία της ακεραιότητας των αγώνων του ΝΒΑ για τους οπαδούς μας, τις ομάδες μας και όλους όσους σχετίζονται με το άθλημά μας, γι’ αυτό και οι κατάφωρες παραβιάσεις των κανόνων μας για τα τυχερά παιχνίδια από τον Τζόνταϊ Πόρτερ αντιμετωπίζονται με την πιο αυστηρή τιμωρία”, ανέφερε σε δήλωσή του ο επίτροπος του ΝΒΑ Άνταμ Σίλβερ.

“Ενώ το νόμιμο αθλητικό στοίχημα δημιουργεί διαφάνεια που βοηθά στον εντοπισμό ύποπτων ή μη φυσιολογικών δραστηριοτήτων, το θέμα αυτό εγείρει επίσης σημαντικά ζητήματα σχετικά με την επάρκεια του ρυθμιστικού πλαισίου που ισχύει σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των τύπων στοιχημάτων που προσφέρονται για τα παιχνίδια και τους παίκτες μας”, πρόσθεσε ο Silver.

“Συνεργαζόμενοι στενά με όλους τους αρμόδιους φορείς του κλάδου, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε επιμελώς για να διασφαλίσουμε το πρωτάθλημα και το παιχνίδι μας”.

Το ΝΒΑ ανέφερε σε δελτίο Τύπου ότι το πρωτάθλημα μοιράστηκε και θα συνεχίσει να μοιράζεται πληροφορίες με τους ομοσπονδιακούς εισαγγελείς. Η λίγκα δήλωσε επίσης ότι η έρευνά της παραμένει ανοιχτή και μπορεί να οδηγήσει σε περαιτέρω ευρήματα.

Το CNN επικοινώνησε με τους Ράπτορς και την εκπροσώπηση του Πόρτερ για σχόλια.

«Παγωμένο» στοίχημα 80.000 δολαρίων

Η έρευνα διαπίστωσε ότι ο Πόρτερ ενημέρωσε κάποιον που γνώριζε ότι ήταν στοιχηματίας του ΝΒΑ για την κατάσταση της υγείας του – η οποία αποτελεί εμπιστευτική πληροφορία – πριν από έναν αγώνα στις 20 Μαρτίου.

Στη συνέχεια, ένα άλλο πρόσωπο που σχετίζεται με τον Πόρτερ έβαλε στοίχημα 80.000 δολαρίων στο ότι ο παίκτης των Ράπτορς θα υπολείπονταν σε εκείνο το παιχνίδι, το οποίο θα κέρδιζε 1,1 εκατομμύριο δολάρια.

Το στοίχημα των 80.000 δολαρίων για το παιχνίδι της 20ής Μαρτίου παγώθηκε λόγω της “ασυνήθιστης στοιχηματικής δραστηριότητας και των ενεργειών του παίκτη”, δήλωσε το ΝΒΑ.

Το ΝΒΑ διαπίστωσε επίσης ότι ο Πόρτερ επηρέασε τη δική του συμμετοχή σε αγώνες για να επηρεάσει τα στοιχήματα σχετικά με την απόδοσή του στα παιχνίδια του Τορόντο.

Επιπλέον, η λίγκα διαπίστωσε επίσης ότι ο Πόρτερ έβαλε τουλάχιστον 13 στοιχήματα σε αγώνες του ΝΒΑ μεταξύ Ιανουαρίου και Μαρτίου του τρέχοντος έτους.

Τα στοιχήματα ανήλθαν σε 54.094 δολάρια, από 15 έως 22.000 δολάρια, με το συνολικό ποσό πληρωμής να ανέρχεται σε 76.059 δολάρια, με αποτέλεσμα τα καθαρά κέρδη να ανέρχονται σε 21.965 δολάρια.

Ενώ ο Porter δεν συμμετείχε σε κανένα από τα παιχνίδια στα οποία πόνταρε, υπήρξε μια σειρά στοιχημάτων σε ένα παιχνίδι των Raptors, στο οποίο προέβλεψε ότι το Τορόντο θα έχανε. Και τα τρία στοιχήματα ήταν ανεπιτυχή.

Σε 26 παιχνίδια της φετινής σεζόν με τους Ράπτορς, ο Πόρτερ είχε κατά μέσο όρο σχεδόν 14 λεπτά συμμετοχής και λίγο πάνω από τέσσερις πόντους ανά παιχνίδι.

Πηγή: CNN
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος