Εκτέλεσαν εν ψυχρώ 24χρονο διεθνή ποδοσφαιριστή στη Ν. Αφρική κατά τη διάρκεια ληστείας του οχήματός του σε πρατήριο καυσίμων

Σύνοψη
  • Ήταν μέλος της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Ν. Αφρικής στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021
  • Οι ληστές τον έβγαλαν βίαια από το αυτοκίνητο και τον πυροβόλησαν

Σοκ στο χώρο του ποδοσφαίρου έχει προκαλέσει η δολοφονία 24χρονου ποδοσφαιριστή στη Νότια Αφρική, του Luke Fleurs, κατά τη διάρκεια ληστείας του αυτοκινήτου του στο Γιοχάνεσμπουργκ, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος σε ανακοίνωσή του την Πέμπτη.

“Είμαστε βαθύτατα σοκαρισμένοι και λυπημένοι που μάθαμε για τον τραγικό και πρόωρο θάνατο ενός από τους παίκτες μας, του Luke Fleurs”, ανέφερε η Chiefs.

“Μεταφέρουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του κατά τη διάρκεια αυτής της εξαιρετικά δύσκολης στιγμής”, πρόσθεσε ο σύλλογος της Premier Soccer League (PSL).

Σύμφωνα με τη νοτιοαφρικανική αστυνομία, το περιστατικό έλαβε χώρα σε πρατήριο καυσίμων στο Χόνεϊντιου, ένα βόρειο προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ, το βράδυ της Τετάρτης.

“Οι ύποπτοι τον σημάδεψαν με πυροβόλο όπλο και τον έβγαλαν από το όχημά του, στη συνέχεια τον πυροβόλησαν μία φορά στο πάνω μέρος του σώματος”, ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Γκαουτένγκ, αντισυνταγματάρχης Μαβέλα Μασόντο.

Μετά τους πυροβολισμούς, ο ένας ύποπτος έφυγε με το αυτοκίνητο του Fleurs ακολουθούμενος από έναν συνεργό του.

Ο 24χρονος μεταφέρθηκε σε κοντινό νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του κατά την άφιξή του, πρόσθεσε η αστυνομία.

Ο Fleurs ήταν ένας πολλά υποσχόμενος νεαρός αθλητής που εκπροσώπησε τη Νότια Αφρική σε επίπεδο κάτω των 23 ετών και ήταν μέλος της ομάδας των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2021.

Δεν είχε ακόμη κάνει το ντεμπούτο του στους Chiefs, αφού εντάχθηκε στην Σοβέτο ως ελεύθερος παίκτης με διετές συμβόλαιο τον Οκτώβριο, μετά την θητεία του στη SuperSport United.

“Η οικογένεια Matsatsantsa θα ήθελε να στείλει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια Fleurs, σε όλους στην ποδοσφαιρική ομάδα Kaizer Chiefs και στην ποδοσφαιρική κοινότητα γενικότερα. Είθε η ψυχή του να αναπαυθεί σε αιώνια ειρήνη”, αναφέρει η SuperSport σε ανακοίνωσή της.

Ο υπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού της Νότιας Αφρικής, Zizi Kodwa, εξέδωσε δήλωση στο X, πρώην Twitter, αποτίοντας φόρο τιμής στον Fleurs και εκφράζοντας το παράπονό του για τη βίαιη εγκληματικότητα στη χώρα.

“Λυπάμαι που άλλη μια ζωή κόπηκε λόγω βίαιου εγκλήματος. Οι σκέψεις μου είναι με την οικογένεια των Fleurs και Amakhosi, καθώς και με ολόκληρη την ποδοσφαιρική αδελφότητα της Νότιας Αφρικής”, πρόσθεσε ο Kodwa.

Ο επαρχιακός επίτροπος της Γκαουτένγκ, αντιστράτηγος Tommy Mthombeni, διόρισε ομάδα ντετέκτιβ για να ερευνήσει τη δολοφονία και την αεροπειρατεία του Fleurs, ανακοίνωσε η αστυνομία. Δεν έχουν γίνει ακόμη συλλήψεις.

Πηγή: CNN
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος