Έκανε smash στον καρκίνο και έγινε κορυφαίος τενίστας

Έχοντας καταπολεμήσει τον καρκίνο σε ηλικία μόλις ενός έτους, ο τενίστας του Wimbledon Ράιαν Πένιστον είναι μαθημένος στις αντιξοότητες.

Αφού οι γονείς του ανακάλυψαν όταν ήταν βρέφος ένα εξόγκωμα στον αντίχειρά του, διαγνώστηκε με ραβδομυοσάρκωμα – ένας σπάνιος καρκίνος που σχηματίζεται στους μαλακούς ιστούς.

Ακολούθησαν χειρουργική επέμβαση και δύο περίοδοι χημειοθεραπείας προτού απαλλαχθεί οριστικά από τον καρκίνο 18 μήνες αργότερα.

Ο 26χρονος πλέον Πένιστον, από το Great Wakering του Έσεξ, εκπληρώνει ένα όνειρο σήμερα με το ντεμπούτο του στο Wimbledon στο μονό εναντίον του Ελβετού Henri Laaksonen.

Είπε ότι το να ξεπεράσει τον καρκίνο μπορεί να τον βοηθήσει στο γήπεδο, καθώς «μου δίνει πολλή δύναμη. Ήταν μια πραγματικά δύσκολη στιγμή στη ζωή μου, και ειδικά για τους γονείς και τα αδέρφια μου.

«Μας έφερε πιο κοντά ως οικογένεια και είναι κάτι που σκέφτομαι όταν περνάω άσχημες στιγμές. Βάζει τα πράγματα στη θέση τους όταν παίζω τένις.

«Το τένις είναι ένα πολύ σκληρό και εγκεφαλικό παιχνίδι, οπότε συνολικά μου έδωσε μεγάλη ψυχική ανθεκτικότητα και σίγουρα προσπαθώ να το χρησιμοποιήσω στο γήπεδο».

Έκανε smash στον καρκίνο και έγινε κορυφαίος τενίσταςΗ εμπειρία της οικογένειάς του οδήγησε να εργαστούν στο NHS στο νοσοκομείο Southend. Η μητέρα Πένυ, 66, είναι διευθύντρια θαλάμου, ο αδερφός Σαμ, 31 ετών, είναι παιδιατρική νοσοκόμα και ο άλλος αδερφός Χάρι, 28 ετών, είναι γιατρός. Ο πατέρας Πολ, 66 ετών, είναι η εξαίρεση ως συνταξιούχος μηχανοδηγός.

Ο Πένιστον πιστεύει ότι η θεραπεία του, η οποία άφησε «μια μεγάλη ουλή» στην κοιλιά του, επηρέασε επίσης την καριέρα του στο τένις καθώς η ανάπτυξή του καθυστέρησε μέχρι τα 16 του.

Είπε: «Έκανα σαρώσεις και αυτοί (οι γιατροί) βγήκαν και είπαν, «Είναι καρκίνος». «Δεν νομίζω ότι μπορεί κάτι να σε προετοιμάζει για μια τέτοια στιγμή. Έχω μια μεγάλη ουλή στην κοιλιά μου.

«Νομίζω ότι αυτό που συνέβη σε εμένα όταν ήμουν νεότερος είχε σίγουρα αντίκτυπο στα αδέρφια μου και θα μπορούσε να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ασχολήθηκαν με αυτό το επάγγελμα».

Κοιτάζοντας μπροστά, ο Βρετανός Νο 6 είναι ενθουσιασμένος που επιδεικνύει τις ικανότητές του αφού έλαβε πρόσκληση στο SW19 φέτος – έχει παίξει στο παρελθόν στο διπλό.

Ωστόσο, εξακολουθεί να είναι ευαισθητοποιημένος στα θέματα για τον καρκίνο. Και πρόσθεσε: «Το ονειρευόμουν (να παίζω στο Wimbledon) από τότε που ήμουν παιδί, οπότε θα είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα.

«Εκτός από το τένις, θα ήθελα να βοηθήσω όσες περισσότερες οικογένειες μπορώ που περνούν παρόμοια πράγματα που πέρασε η δική μου».

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-Μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος