Έχανε ως το 83΄ 1-0 αλλά νίκησε 3-1 στην Κομοτηνή ο Λεβαδειακός!

Απίστευτη ανατροπή είχαμε σήμερα στο γήπεδο της Κομοτηνής καθώς ο Πανθρακικός παρόλο που προηγείτο με 1-0 ως το 83΄, τελικά έφυγε ηττημένος από το γήπεδο με 3-1 από τον Λεβαδειακό. Η ομάδα της Λιβαδειάς είχε για μεγάλο πρωταγωνιστή τον Βαγγέλη Μάντζιο που έβαλε δύο γκολ και έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Λεβαδειακού.

Η πρώτη αξιόλογη φάση έγινε στο 22’ ο Μάντζιος από τα δεξιά έβγαλε την σέντρα κι ο Ντιγκινί στην προσπάθειά του να απομακρύνει την έστειλε στο δοκάρι. Στο 28’ ύστερα από κόρνερ διεκδίκησαν στην μεγάλη περιοχή ο Μάντζιος με τον Μελίσση. Ο Βάτσιος υπέδειξε το σημείο του πέναλτι, καθώς θεώρησε ότι ο επιθετικός του Λεβαδειακού βρήκε με τον αγκώνα του τον Μελίσση. Μία απόφαση, που ήταν αυστηρή, καθώς δεν υπήρχε καμία παράβαση. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ροτζέριο κι έκανε το 1-0.

Στο 83’ Ο Μάντζιος έβγαλε πολύ ωραίο μπαλιά στον Γιακουμάκη κι αυτός με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 1-1. Τρία λεπτά αργότερα ο Ναβάρο έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Ποτουρίδη και ο Βάτσιος έδειξε το σημείο του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μάντζιος, ο οποίος έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έδωσε προβάδισμα στον Λεβαδειακό. Ο αρχηγός των φιλοξενούμενων στο 90’ πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)
Κίτρινες: Ποτουρίδης, Ντιγκίνι, Μπαϊκαρά/ Φαβάλι, Μάντζιος, Μιλιάζες

Πανθρακικός (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Αθανασιάδης, Μπαϊκαρά, Ποτουρίδης, Μελίσσης, Σέρφα, Μεχία, Μάρτινς, Βάλτερ, Χαβίτο, Χασομέρης (62’ Παπαγεωργίου), Ντιγκινί.

Λεβαδειακός (Ακης Μάντζιος): Τσιντώτας, Τριποτσέρης, Στάθης, Μιλιάζες, Εντουίν, Μουλόπουλος (81’ Θεος), Γιακουμάκης, Γιάχιτς (67’ Νικολάου), Μάντζιος, Φαβάλι (61’ Μπελγαζουανί), Ναβάρο.

Έγραψε ιστορία ο Μάντζιος

Πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Λεβαδειακού στο πρωτάθλημα Α΄ εθνικής, είναι από σήμερα ο Βαγγέλης Μάντζιος. Οταν το καλοκαίρι του 2013 χρόνια ο έμπειρος στράικερ μετακόμισε στη Βοιωτία, κανείς δεν περίμενε ότι θα “δεθεί” σε τέτοιο βαθμό με την ομάδα. Σήμερα, με τα δύο γκολ που πέτυχε, οδήγησε τον Λεβαδειακό σε σπουδαία εκτός έδρας νίκη (3-1) επί του Πανθρακικού. Παράλληλα, έφτασε συνολικά τα 26, ξεπερνώντας τον Τάκη Λεμονή ο οποίος ήταν πρώτος στη σχετική κατάταξη εδώ και 24 χρόνια.
Αναμφισβήτητα ένας από τους πιο συνεπείς Ελληνες σκόρερ, αναμένεται να φτάσει ξανά σε διψήφιο αριθμό τερμάτων αν αναλογιστούμε ότι έχει ήδη 5 γκολ στις πρώτες 6 αγωνιστικές. Χάρη σ΄αυτά, έφτασε τον Κώστα Φορτούνη στην πρώτη θέση των σκόρερ της Super League.
Τα γκολ του Μάντζιου με τον Λεβαδειακό:
2013/14: 12
2014/15: 9
2015/16: 5 (σε 6 αγωνιστικές)

Πρώτοι σκόρερ του Λεβαδειακού στο πρωτάθλημα
Από – Εώς Συμ. Γκολ
1. Βαγγέλης Μάνζιος 2013-… 61 26
2. Τάκης Λεμονής 1987-1991 118 24
3. Δήμος Κάβουρας 1987-1989 57 23

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: eurokinissi/actionimages

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ