Δραματική έκκληση με δάκρυα του πρώην διεθνή Τούρκου παίκτη Ντεμιρέλ: «Για την αγάπη του Θεού, σας εκλιπαρώ για βοήθεια. Πεθαίνουν άνθρωποι εδώ!» (video)

Ο πρώην διεθνής Τούρκος ποδοσφαιριστής και προπονητής της Hatayspor, Volkan Demirel, ξέσπασε σε κλάματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς εκλιπαρούσε τον κόσμο να βοηθήσει την πατρίδα του μετά από τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ που έπληξε την Τουρκία και την Συρία.

Περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι σκοτώθηκαν και χιλιάδες άλλοι τραυματίστηκαν, καθώς ο καταστροφικός σεισμός σάρωσε την Τουρκία και τη Συρία κατά τη διάρκεια της νύχτας, ισοπεδώνοντας ολόκληρες γειτονιές την ώρα που πολλές οικογένειες κοιμόντουσαν.

Το Sportsmail μετέδωσε τα ξημερώματα της Κυριακής ότι οι δονήσεις του σεισμού ακούστηκαν μέχρι την Αίγυπτο, τον Λίβανο και το νησί της Κύπρου, ενώ προειδοποίηση για τσουνάμι εκδόθηκε για λίγο από τις αρχές στην Ιταλία.

«Βοήθεια! Θέλω να στείλετε ό,τι μπορείτε. Δεν είναι μόνο η Χατάι και η Αντάκια», παρακάλεσε ο Ντεμιρέλ.
«Σας παρακαλώ! Παρακαλώ, παρακαλώ, για την αγάπη του Θεού, άνθρωποι πεθαίνουν εδώ. Για όνομα του Θεού…’

Παρά το γεγονός ότι ξεκίνησε το βίντεο με σχετικά συγκρατημένο τρόπο, ο Ντεμιρέλ σύντομα ξέσπασε σε κλάματα καθώς εκλιπαρούσε για βοήθεια, αποτυπώνοντας κατάλληλα τη θλίψη και την αγωνία που βιώνει το έθνος του μετά τον σεισμό.

Καθώς τα κτίρια άρχισαν να καταρρέουν, πολλοί κάτοικοι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους για να βρουν καταφύγιο σε αυτοκίνητα καθώς ένα κύμα τουλάχιστον 40 μετασεισμών συγκλόνισε τις δύο χώρες.

Ο σεισμός είχε επίκεντρο βόρεια της Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, η οποία απέχει περίπου 60 μίλια από τα σύνορα με τη Συρία και έχει πληθυσμό περίπου δύο εκατομμυρίων. Η περιοχή φιλοξενεί μεγάλο αριθμό Σύριων προσφύγων.

Ο Ντεμιρέλ ανέλαβε προπονητής της Χατάιπορ τον Σεπτέμβριο του 2022, υπογράφοντας συμβόλαιο μίας σεζόν με τον τουρκικό σύλλογο.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος