Διεκδικούν μετάλλιο οι Κυριαζής, Καραλής και Καρτσίνης

Την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα μετάλλιο θα έχουν ο Γιάννης Κυριαζής στο ακόντιο, ο Μανώλης Καραλής στο άλμα επί κοντώ και ο Μιχάλης Καρτσίνης στην δισκοβολία που πέρασαν στους τελικούς των κατηγοριών τους στις διοργανώσεις που μετέχουν.

Ο Κυριαζής ρίχνεται το Σάββατο στη μάχη του μεταλλίου στην Σουηδία

Με στόχο να κατακτήσει ένα μετάλλιο θα μετάσχει ο Γιάννης Κυριαζής το απόγευμα του Σαββάτου (18/7, 16.35) στον τελικό του ακοντισμού στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Εφήβων / Νεανίδων της Εσκιλστούνα (Σουηδία). Ο 19χρονος, που γυμνάζεται με τον πατέρα του Θωμά Κυριαζή, έχει πετύχει φέτος 78,41μ στη διάρκεια αγώνων στις ΗΠΑ με τα χρώματα του Πανεπιστημίου του Τέξας, όπου σπουδάζει, ενώ μοναδικό δύσκολο σημείο είναι οι ενοχλήσεις που αισθάνεται εδώ και μέρες στον αγκώνα.
Από τους εννέα αγώνες που έχει κάνει φέτος, στους οχτώ έχει τελειώσει με βολή πάνω από τα 70μ και στους μισούς από αυτούς έχει φύγει με επίδοση καλύτερη από τα 75 μέτρα. Τα νούμερα αυτά δείχνουν πως, αν μη τι άλλο, o Κυριαζής διανύει μια σταθερή χρονιά και πως ακόμη και στις κακές του μέρες είναι σε θέση να στείλει το ακόντιο μακριά. Το 78,41μ του Έλληνα αθλητή είναι η δεύτερη καλύτερη επίδοση πίσω από το 78,73μ του Σουηδού Σίμον Λίτζελ. «Σίγουρα με απασχολούν οι ενοχλήσεις στο χέρι, όμως δεν είναι ικανές να μου χαλάσουν τον αγώνα. Στόχος μου να κυνηγήσω μια επίδοση στα 75 μέτρα», είπε ο Γιάννης Κυριαζής, αναφερόμενος στον τελικό.

Οι 12 του τελικού στον ακοντισμό και τα φετινά τους ρεκόρ:
Μέιερ (Γερμανία) 71,73μ
Μαατάνεν (Φινλανδία) 71,80μ
Νόβατς (Ρουμανία) 73,71μ
Ουνσέλ (Τουρκία) 74,38μ
Ματουσεβίτσιους (Λιθουανία) 74,66μ
Πανασένκοβ (Ρωσία) 73,61μ
Χελάντερ (Φινλανδία) 76,28μ
Νικολάγιεβ (Ρωσία) 75,15μ
Μούχαρ (Σλοβενία) 77,60μ
Κυριαζής (Ελλάδα) 78,41μ
Χιούγκς (Μ. Βρετανία) 71,73μ
Λίτζελ (Σουηδία) 78,73μ

Στον τελικό Καραλής και Καρτσίνης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Παίδων-Κορασίδων

Άνετη πρόκριση στον τελικό του επί κοντώ πήρε ο Μανώλης Καραλής κατά την 3η ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου Παίδων – Κορασίδων στο Κάλι, ενώ δεν τα κατάφερε ο Δημήτρης Καραγιάννης.
Ο 16χρονος Καραλής ξεπέρασε δίχως κανένα χαμένο άλμα όλα τα ύψη που δοκίμασε (4,70μ, 4,80μ, 4,90μ, 4,95 μ.). Ο αθλητής του Βασίλη Μεγαλοοικονόμου με εφόδιο τα 5,25μ, αλλά και την γενικότερη αγωνιστική του συμπεριφορά αποτελεί αναμφίβολα ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση μεταλλίου στον τελικό της Κυριακής. Τέσσερις αθλητές μοιράστηκαν την πρώτη θέση, αφού μέχρι και τα 4,95μ δεν είχαν κανένα χαμένο άλμα.

Αντίθετα με τον Καραλή, δεν τα κατάφερε ο Δημήτρης Καραγιάννης, ο οποίος ξεπέρασε τα 4,90μ, ύψος που δεν αποδείχτηκε αρκετό για να δώσει πρόκριση στον τελικό. Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα πέρασε με την δεύτερη τα 4,55μ, με την τρίτη τα 4,70 μέτρα κι έπειτα ξεπέρασε με την πρώτη τα 4,80μ και 4,90 μέτρα.

Στον τελικό της δισκοβολίας, που θα γίνει το Σάββατο (ξημερώματα Κυριακής για την Ελλάδα), προκρίθηκε ο Μιχάλης Καρτσίνης. Παρά το γεγονός ότι μπήκε στον προκριματικό της δισκοβολίας ως 24ος με βάση την επίδοση, στην τρίτη και τελευταία του προσπάθεια έστειλε τον δίσκο στα 55,10μ και πέρασε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου Εφήβων / Νεανίδων στο Κάλι της Κολομβίας.
Ο Καρτσίνης έδειξε πως είναι αθλητής αγώνων, αφού ξεκίνησε τον αγώνα του με 53,32μ, στη συνέχεια έστειλε το δίσκο στα 53,43μ και στην τρίτη βολή βρήκε την δύναμη να φτάσει στο 55,10μ, επίδοση πολύ κοντά στο 55,46μ, που είναι το ατομικό του ρεκόρ. Την κορυφαία επίδοση του προκριματικού σημείωσε ο Σουηδός Βίκτος Πέτερσον με 64,83 μέτρα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος