Δεν υπάρχει καμία ελπίδα για τον Σουμάχερ αποκαλύπτει στενός φίλος του θρύλου της F1

Ο Μίκαελ Σουμάχερ είναι “μια περίπτωση χωρίς ελπίδα”, αποκαλύπτει ο στενός του φίλος, Ρότζερ Μπενουά, στην ενημέρωση για την υγεία του μετά από σχεδόν δέκα χρόνια περίθαλψης μετά το τραγικό ατύχημα που υπέστη όταν έκανε σκι.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής της F1, ο οποίος υπέστη σοβαρά τραύματα κατά τη διάρκεια ατυχήματος στο σκι στις γαλλικές Άλπεις το 2013, δεν έχει εμφανιστεί δημόσια για περισσότερο από μια δεκαετία.

Αφού έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του σε βράχο, ο Σουμάχερ πέρασε 250 ημέρες σε τεχνητό κώμα στο νοσοκομείο προτού του επιτραπεί να επιστρέψει στο σπίτι του.

Λίγοι έχουν δει ή επισκεφθεί τον Σουμάχερ από τότε που υπέστη τον σχεδόν μοιραίο εγκεφαλικό τραυματισμό του και οι αναφορές για την κατάσταση του Γερμανού είναι εξαιρετικά σπάνιες.

Ορισμένοι φίλοι, ακόμη και μέλη της οικογένειας, κρατήθηκαν στο σκοτάδι από τους πιο κοντινούς του ανθρώπους, σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν διαρροές στον Τύπο.

Ο δημοσιογράφος της F1 Μπενουά, στενός φίλος του Σουμάχερ, υποστήριξε ότι η περίπτωση του 54χρονου είναι “χωρίς ελπίδα” σε μια τραγική ενημέρωση για την υγεία του αυτή την εβδομάδα.

Σε συνέντευξή του στην ελβετική εφημερίδα Blick, ο Μπενουά αρνήθηκε να δώσει συγκεκριμένη ενημέρωση για την κατάσταση του Σουμάχερ.

Όταν ρωτήθηκε, απάντησε: “Όχι. Υπάρχει μόνο μια απάντηση σε αυτή την ερώτηση και αυτή είναι αυτή που έδωσε ο γιος του Μικ σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις του το 2022: “Θα έδινα τα πάντα για να μιλήσω στον μπαμπά”.

‘Αυτή η φράση λέει τα πάντα για το πώς τα πάει ο πατέρας του για πάνω από 3.500 ημέρες. Μια υπόθεση χωρίς ελπίδα”.

Ο γιος του Σουμάχερ, Mικ, ο οποίος οδήγησε για την ομάδα Haas της Formula 1 το 2021 και το 2022 και τώρα είναι εφεδρικός οδηγός για τη Mercedes και τη McLaren, δήλωσε πέρυσι: “Νομίζω ότι ο μπαμπάς και εγώ, θα καταλαβαινόμασταν με διαφορετικό τρόπο τώρα.

“Θα είχαμε πολύ περισσότερα να συζητήσουμε, και εκεί βρίσκεται το μυαλό μου τις περισσότερες φορές, σκεπτόμενος ότι αυτό θα ήταν πολύ ωραίο. Θα εγκατέλειπα τα πάντα μόνο γι’ αυτό.

‘Αυτές οι στιγμές που πιστεύω ότι πολλοί άνθρωποι έχουν με τους γονείς τους δεν υπάρχουν πια, ή σε μικρότερο βαθμό’.

Η σύζυγος του χτυπημένου πρωταθλητή της F1, Κορίνα, έσπασε την οκταετή σιωπή της για το ατύχημα στο ντοκιμαντέρ Σουμάχερ του Netflix το 2021, στο οποίο αποκάλυψε ότι ήταν “διαφορετικός” μετά τον τραυματισμό, αλλά ακόμα “εδώ”.

‘Ο Μίκαελ είναι εδώ’, είπε η 54χρονη. ‘Διαφορετικός, αλλά είναι εδώ, και αυτό μας δίνει δύναμη, βρίσκω.

Είμαστε μαζί. Ζούμε μαζί στο σπίτι. Κάνουμε θεραπεία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τον Μάικλ καλύτερα και να βεβαιωθούμε ότι αισθάνεται άνετα.

Και απλά για να τον κάνουμε να νιώσει την οικογένειά μας, τον δεσμό μας. Και ό,τι και να γίνει, θα κάνω ό,τι μπορώ. Όλοι μας.

Η σύζυγός του δακρύζει μιλώντας κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ του Netflix “Schumacher” (2021) για τη ζωή του Γερμανού οδηγού. Αποκαλύπτει ότι είναι “διαφορετικός” μετά τον τραυματισμό του, αλλά εξακολουθεί να είναι “εδώ. Προσπαθούμε να συνεχίσουμε ως οικογένεια, με τον τρόπο που άρεσε και εξακολουθεί να αρέσει στον Michael. Και συνεχίζουμε τη ζωή μας”.

‘Ποτέ δεν κατηγόρησα τον Θεό για ό,τι συνέβη. Ήταν απλώς πολύ κακή τύχη – όλη η κακή τύχη που μπορεί να έχει κανείς στη ζωή.

“Είναι πάντα τρομερό όταν λες: “Γιατί αυτό συμβαίνει στον Μάικλ ή σε εμάς;”. Αλλά τότε γιατί συμβαίνει σε άλλους ανθρώπους;

Ο φίλος της οικογένειας και ιδιοκτήτης ομάδας της Φόρμουλα Ένα, Έντι Τζόρνταν, αποκάλυψε φέτος ότι η Κορίνα αρνήθηκε να τον αφήσει να επισκεφθεί τον Σουμάχερ.

‘Αυτή ήταν η πιο φρικτή κατάσταση για τον Mικ και την Κορίνα’, δήλωσε ο Τζόρνταν τον Μάρτιο.

Η Κορίνα αποκάλυψε: “Μου λείπει ο Μίκαελ κάθε μέρα. Αλλά δεν είναι μόνο εγώ που μου λείπει. Είναι τα παιδιά, η οικογένεια, ο πατέρας του, όλοι γύρω του”.

‘Έχουν περάσει σχεδόν δέκα χρόνια τώρα και η Corinna δεν ήταν σε θέση να πάει σε ένα πάρτι, σε γεύμα ή το ένα ή το άλλο. Είναι σαν φυλακισμένη γιατί όλοι θα ήθελαν να της μιλήσουν για τον Michael ενώ δεν χρειάζεται να της το υπενθυμίζουν κάθε λεπτό.

‘Την ξέρω πολύ καλά και πολύ καιρό πριν από τον Michael Schumacher.

‘Είναι ένα υπέροχο κορίτσι και την ήξερα όταν παντρεύτηκε τον Michael, οπότε υπάρχει μια μακρά ιστορία καλών σχέσεων.

‘Έκανα μια προσπάθεια να πάω να δω τον Michael τις πρώτες μέρες και η Corinna αρνήθηκε, και δικαίως, επειδή πάρα πολλοί άνθρωποι ήθελαν να πάνε να τον δουν.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος