Δεύτερος στην Ευρώπη ο Μίτας

Ο Ευθύμιος Μίτας κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο σκητ στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα σκοποβολής στο Μάριμπορ της Σλοβενίας, εξασφαλίζοντας παράλληλα το «εισιτήριο» για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το οποίο είναι το δεύτερο για τα ελληνικά «χρώματα», μετά από αυτό της Άννας Κορακάκη.

Ο Μίτας ήταν ένας από τους πέντε σκοπευτές που πέρασαν απευθείας στον ημιτελικό, καθώς είχε επίδοση 123/125 στον προκριματικό. Οι πέντε από τους έξι αθλητές του ημιτελικού αστόχησαν μόνο σε μία βολή (15/16), με αποτέλεσμα η πρόκριση στον τελικό να κριθεί σε αγώνα διαβάθμισης (shoot-off), από τον οποίο ο Μίτας πήρε το «εισιτήριο» μαζί με τον Ιταλό Λουίτζι Αγκοστίνο Λόντε με 12 επιτυχίες έκαστος. Στον τελικό ο Μίτας είχε 14/16 επιτυχίες και περιορίστηκε στο ασημένιο μετάλλιο, καθώς ο Λόντε ήταν αλάνθαστος και με 16/16 κατέκτησε το χρυσό, ωστόσο και η δεύτερη θέση χάρισε στον Μίτα την κάρτα συμμετοχής (Quota place) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της επόμενης χρονιάς.
Στον προκριματικό του σκητ έλαβαν ακόμη μέρος από ελληνικής πλευράς ο Γιώργος Σαλαβαντάκης (είχε επίδοση 118/125 και κατετάγη 28ος) και ο Νίκος Μαυρομάτης (43ος με 116/125 επιτυχίες). Στην ομαδική κατάταξη η ελληνική ομάδα τερμάτισε πέμπτη με σκορ 357/375.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος