Με γραπτή δήλωση, σπάει τη σιωπή του ο Φραντς Μπεκενμπάουερ σχετικά με τις κατηγορίες για εξαγορά ψήφων από τη FIFA, προκειμένου να ανατεθεί στη Γερμανία το Μουντιάλ 2006.
Ο «Κάιζερ» ήταν τότε πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και υπάρχουν υπόνοιες ότι διαχειρίστηκε ποσό 6,7 εκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να δωροδοκήσει μέλη της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας.
Τα στοιχεία για το συγκεκριμένο κονδύλι είναι αδιάσειστα, γι΄αυτό ο Μπεκενμπάουερ παραδέχεται ότι έσφαλε. Ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δεν χρησιμοποιήθηκαν για δωροδοκία, αλλά ότι ήταν απλώς μία χορηγία.
«Επιδιώκοντας να πάρουμε μια χορηγία από τη FIFA, τα άτομα που εμπλέκοντο αποδέχθηκαν μια πρόταση της οικονομική επιτροπής της FIFA, η οποία αν γινόταν με τα σημερινά δεδομένα, θα είχε απορριφθεί. Ως πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, αναλαμβάνω την ευθύνη γι΄αυτό το λάθος. Δεν υπήρξε εξαγορά ψήφων για την ανάθεση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2006» αναφέρει η λιτή δήλωση.
Το θέμα προέκυψε από δημοσίευμα του Der Spiegel. Η γερμανική ποδοσφαιρική ομοσπονδία (DFB) διέψευσε τα περί εξαγοράς ψήφων, όμως παραδέχθηκε ότι διεξάγεται έρευνα για το συγκεκριμένο ποσό, που έφυγε από τα ταμεία της DFB με προορισμό τη FIFA. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Βόλφγκανγκ Νίερσμπαχ είπε ότι τα χρήματα είχαν ζητηθεί από τη FIFA προκειμένου να «ξεκλειδώσει» χορηγία 170.000.000 ευρώ.
Στο εύλογο ερώτημα, για ποιον λόγο η FIFA ζητάει ένα ελάχιστο ποσό για να «ξεκλειδώσει» μια τεράστια χορηγία, ο Νίερσμπαχ που ήταν αντιπρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ απάντησε «… δεν γνωρίζω!»
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος