Ουόκαπ στο ertnews.gr: «Παίξαμε καλή άμυνα και ανταμειφθήκαμε»

Ο Τόμας Ουόκαπ βοήθησε τον Ολυμπιακό να σημειώσει την τρίτη του νίκη στην Εuroleague απέναντι στη Ζαλγκίρις, σημειώνοντας 6 πόντους, 2 ριμπάουντ και 4 ασίστ σε 22 λεπτά συμμετοχής.

Ο γκαρντ των «ερυθρολεύκων», μίλησε μετά τη λήξη της αναμέτρησης στο ertnews.gr και τον Γιάννη Σέμπρο, για το πως οι Πειραιώτες «ξόρκισαν» την κακοδαιμονία στα εντός έδρας ματς με τους Λιθουανούς, αλλά και αυτήν στα σουτ τριών πόντων, στην μέχρι τώρα σεζόν στην Ευρώπη.

Για το γεγονός πως η Ζαλγκίρις ήρθε στο ΣΕΦ, έχοντας ένα καλό προϊστορικό τα τελευταία χρόνια και συγκεκριμένα 4 νίκες στα τελευταία 6 παιχνίδια:

«Νέα σεζόν, άρα και νέες ομάδες. Προφανώς και θα είχαν αλλαγές και καινούργια πρόσωπα. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η Euroleague είναι πολύ σκληρή διοργάνωση και κάθε παιχνίδι πρέπει να το κοιτάς ως καινούργιο. Δεν παίζει ρόλο τι συνέβη πέρυσι ή τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να διαγράψεις τα πάντα».

Ο Ολυμπιακός στα πρώτα τρία παιχνίδια της διοργάνωσης, σούταρε με 27.5% (22/80). Σήμερα σούταρε με 50% (14/28) ενώ στην πρώτη περίοδο φαινόταν πως η βραδιά θα κυλήσει όπως οι υπόλοιπες. Πώς αλλάζει αυτό μέσα στο παιχνίδι;

«Όλα ξεκινούν από την άμυνα, έτσι θα βρεις ρυθμό. Τα σουτ θα μπουν σε κάθε παιχνίδι. Απλώς είναι στη φύση του παιχνιδιού το αν θα πιάσεις 50%. Αν όμως σουτάρεις σε κάθε παιχνίδι με τέτοιο ποσοστό, τότε κανείς δεν θα παίζει άμυνα και μπορεί να ξεγελαστείς. Ενώ με την καλή άμυνα ανταμείβεσαι. Στο πρώτο μέρος δεν παίξαμε καλή άμυνα και δεν αξίζαμε να βάλουμε σουτ, όμως στο δεύτερο αυτό το αλλάξαμε. Έτσι λειτουργεί το μπάσκετ».

Για τα επόμενα παιχνίδια με Προμηθέα (17/10) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας(22/10):

«Σκεφτόμαστε μονάχα το ματς με τον Προμηθέα. Δεν έχουμε μιλήσει για το ματς με την ΤΣΣΚΑ, δεν έχουμε σκεφτεί καν για αυτό το ματς. Θα το κάνουμε τη Δευτέρα και όταν ολοκληρώσουμε το παιχνίδι με τον Προμηθέα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ