Νοιώθουν «Σταχτοπούτες» αλλά είναι «Πριγκίπισσες»

Αν μιλήσουμε με τη «στεγνή» γλώσσα των οικονομικών προϋπολογισμών, τότε αρκετά αθλητικά σωματεία είναι στην καλύτερη περίπτωση «Σταχτοπούτες», που με το ζόρι κρατούν ζωντανή τη λειτουργία τους. Μερικά βέβαια είναι σε καλύτερη μοίρα, αλλά είναι ελάχιστα.

Νοιώθουν «Σταχτοπούτες» αλλά είναι «Πριγκίπισσες»Το γεγονός όμως ότι οι «Σταχτοπούτες» του ελληνικού αθλητισμού κρατούν ζωντανά αθλητικά κύτταρα στις τοπικές κοινωνίες και ειδικά σε όσες απέχουν από την Αθήνα πολλά χιλιόμετρα ή στην περίπτωσή μας, αρκετά ναυτικά μίλια, αυτό τις μετατρέπει αυτοδικαίως σε «Πριγκίπισσες» για την κοινωνική τους προσφορά.

Το σχόλιο αναγκαίο με αφορμή την έναρξη του ειδικού πρωταθλήματος ανόδου στη Γ΄ εθνική μπάσκετ ανδρών, από τις πρωταθλήτριες ομάδες των νομών του Αιγαίου, που ξεκίνησε χτες 22/6 στο ουδέτερο γήπεδο του Έσπερου Καλλιθέας.

Έστω με απουσίες αφού ο Παπάδος Γέρας απέσυρε τη συμμετοχή του και χωρίς τους πρωταθλητές Λέσβου, συνεχίζουν οι ομόλογοί τους από τους νομούς Χίου, Κυκλάδων, Σάμου και Δωδεκανήσων.

Ανεξάρτητα από το ποιος θα κερδίσει το εισιτήριο της ανόδου και πέρα από το ότι τα συγκεκριμένα σωματεία πρώτευσαν στους νομούς τους, τους αξίζουν συγχαρητήρια για την προσφορά τους εδώ και χρόνια.

Ας μη νοιώθουν λοιπόν «Σταχτοπούτες» λόγω των οικονομικών πιέσεων που δέχονται, γιατί στις συνειδήσεις μας είναι «Πριγκίπισσες».

Βρεθήκαμε στην έναρξη των αγώνων και σας μεταφέρουμε και το σχετικό ρεπορτάζ, προτρέποντάς σας να πάτε και να τους χειροκροτήσετε. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Νοιώθουν «Σταχτοπούτες» αλλά είναι «Πριγκίπισσες»Η πρεμιέρα

Με το δεξί μπήκε η Αναγέννηση Σάμου στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στη Γ΄ Εθνική ανδρών μπάσκετ, αφού κέρδισε στο κλειστό του Έσπερου με 63-60 την πρωταθλήτρια Δωδεκανήσων Α.Ε.Δικαίου. Υπενθυμίζουμε ότι από το ειδικό πρωτάθλημα αποσύρθηκε ο ΑΠΣ Παπάδος Γέρας.

Στο πρώτο δεκάλεπτο η Αναγέννηση έχανε με 10-13 και στο ημίχρονο με 25-33.

Μάχη έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο με τους Σαμιώτες να κάνουν το 51-47.

Νοιώθουν «Σταχτοπούτες» αλλά είναι «Πριγκίπισσες»Αξίζει να σημειωθεί ότι στο 7.20 πριν τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου η Αναγέννηση πέρασε μπροστά με 34-33, στο 3.05 με 39-38, στο 2.39 με 41-38, στο 1.52 με 44-40, στο 1.20 με 46-42 και στο 1.10 με 46-45.

«Σκοτωμός» έγινε στο τέταρτο δεκάλεπτο όπου η Αναγέννηση 2.10 πριν τη λήξη του ήταν μπροστά με 60-59 και 0.35’’ πριν τη λήξη με 61-60. Στο 0.16’’ πάρθηκε τάιμ άουτ και στο 0.04’’ η Α.Ε.Δικαίου έχασε αιφνιδιασμό, πήρε το επιθετικό ριμπάουντ, έχασε πάλι το καλάθι και στην αντεπίθεση των Σαμιωτών, έγινε φάουλ στο Μίλτο Καποτά (με θητεία και στην Α2 με την Ολυμπιάδα Πατρών και στη Γ΄ Εθνική με τον Πολυκράτη Πυθαγορείου), ο οποίος ευστόχησε και στις δύο βολές και έκανε το 63-60.

Νοιώθουν «Σταχτοπούτες» αλλά είναι «Πριγκίπισσες»
οι δύο τελευταίες βολές

«Σαχάρα» το γήπεδο από θερμοκρασία και μπράβο σε όσους άντεξαν και αγωνίστηκαν.

Στο ημίχρονο έκανε ένα πέρασμα και ο «ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ Γιάννης Ιωαννίδης μαζί με παίκτες της Α.Ε. Σαντορίνης (εκεί αγωνίζεται και ο αειθαλής Βαγγέλης Βουρτζούμης).

Το πρόγραμμα

Πέμπτη

4μμ Α.Ε.Δικαίου-ΒΑΟΛ
6μμ Αναγέννηση Σάμου – Α.Ε.Σαντορίνης

Παρασκευή

6μμ ΒΑΟΛ – Α.Ε.Σαντορίνη

Σάββατο

3μμ Boύρειος – Αναγέννηση Σάμου
5μμ Α.Ε.Σαντορίνης – Α.Ε.Δικαίου

Νοιώθουν «Σταχτοπούτες» αλλά είναι «Πριγκίπισσες»Α.Ε. ΔΙΚΑΙΟΥ (Τζομάκας): Δρόσος 3, Τρύπας 26(5), Γεωργαδάκης 2, Τριτσάρης 15, Λάμπρου 1, Κατσούβας 2, Χατζηγιακουμής 5, Παμπρής 6, Τσάμπαλλας, Σπανός.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΑΜΟΥ (Βογιατζής): Κυριαζής 8 (2), Παναγιώτου, Ανδρεαδάκης 3 (1), Χασάπης 12 (2), Τσολακάκης 4, Χρυσανθόπουλος 9, Καποτάς 8 (2), Χρυσάκης, Παναγιωτακόπουλος 6, Παναγιωτίδης 13 (3), Μαραθοκαμπίτης.

Σχετικές ειδήσεις:

Το Αιγαίο παίζει μπάσκετ στην Αθήνα από 22 έως 26 Ιουνίου

«Κολοβό» πρωτάθλημα ανόδου στη Γ΄ Εθνική μπάσκετ ανδρών

Κείμενο & φωτο: Νάσος Μπράτσος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ