«Λύγισε» στην τέταρτη ο Προμηθέας και ηττήθηκε από τη Βαλένθια (92-82)

Ο Προμηθέας Πάτρας ηττήθηκε στο «Λα Φοντέτα» από την Βαλένθια με 92-82, στο πρώτο του παιχνίδι στη φετινή διοργάνωση του Eurocup.

Οι Πατρινοί βρίσκοντας καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς κοντά στο σκορ και διεκδικούσαν συνεχώς τη νίκη από τις «νυχτερίδες», όμως στο τέταρτο δεκάλεπτο, η ποιότητα και το ροτέισον των Ισπανών έπαιξε ρόλο στη διακύμανση του, το οποίο εν τέλει έφτασε σε διπλό ψηφίο.

Για την ομάδα του Λούις Κασιμίρο, ο Γκάντι τελείωσε το ματς με 13 πόντους, ενώ ο Χαντ είχε 12 με 6 ριμπάουντ. Όσο για τους γηπεδούχους, Πρώτος σκόρερ ήταν ο Λαμπεριέ με 23, έχοντας παράλληλα και 8 ριμπάουντ, ενώ κοντά στο double-double έφτασε ο Ντιμιτρίεβιτς, που τελείωσε την αναμέτρηση με 9 πόντους και 11 «σκουπίδια».

Το ματς:

Στο πρώτο πεντάλεπτο της αναμέτρησης, καμία από τις δύο ομάδες δεν ξέφυγε στο σκορ, με την Βαλένθια να παίρνει το πρώτο «μαξιλαράκι ασφαλείας», από το τρίποντο του Χέρμανσον (16-12). Μετά από δύο λεπτά ο Ρογκαβόπουλος ισοφάρισε το παιχνίδι, ωστόσο πολύ γρήγορα, οι Ισπανοί έφτασαν ξανά στο +4 με τον Πραντίγια, διαφορά που διατήρησαν μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (28-24).

Μετά από δυόμιση λεπτά στη δεύτερη περίοδο, ο Βαν Ρόσομ πίσω από τα 6.75, έφερε τη διαφορά στους +7.  Χαντ και Αγραβάνης μείωσαν στο καλάθι πριν ολοκληρωθεί το μισό του δεκαλέπτου, με τον Λαμπεριέ τρία λεπτά πριν ανάπαυλα, να δίνει ξανά, τη μέγιστη διαφορά στο παιχνίδι (41-34). Ο Γκάντι επτά δευτερόλεπτα πριν το τέλος, έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια, με το σκορ στο 47-43.

Στην επανάληψη, οι Πατρινοί πέρασαν μπροστά με τον Γκάντι και έφτασαν στο +3 με τον Αγραβάνη, τέσσερα λεπτά πριν την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου (56-59). Ωστόσο, μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, οι παίκτες του Χουάν Πεναρόγια έτρεξαν ένα επιμέρους σερί 13-4 και έτσι η Βαλένθια πήρε και πάλι «κεφάλι» στο σκορ (69-63).

Όπως τα τελευταία λεπτά της τρίτης, έτσι και τα πρώτα δευτερόλεπτα της τέταρτης, ήταν το ίδιο «νωχελικά» από την ομάδα του Λουίς Κασιμίρο. Οι «νυχτερίδες» πήραν διψήφια διαφορά με τον Ντιμιτρίεβιτς (75-64), με τον Προμηθέα να μειώνει στους πέντε με τον Χαντ και Γκάντι, χωρίς αυτό ωστόσο να αποδεικνύεται αρκετό. Μέσα σε ενάμιση λεπτό, η Βαλένθια έκανε ένα νέο σερί, 10-2 και έστειλε ξανά τη διαφορά στην ύψιστη τιμή της, τρία λεπτά πριν το τέλος (87-76). Στα εναπομείναντα λεπτά δεν άλλαξε η εικόνα του ματς και έτσι ο Προμηθέας γνώρισε την ήττα στην Ισπανία με 92-82.

Τα δεκάλεπτα: 28-24, 47-43, 69-63, 92-82

Διαιτητές: Φερνάντο Ρότσα, Μίλος Κόλιενσιτς, Κόντι Τζιοβανέττι

Βαλένθια (Πεναρόγια): Χέρμανσον 13, Χιμένεθ 1, Μπερσάν, Βαν Ρόσομ 6, Φεράντο, Πραντίγια 10, Πουέρτο 12, Ντιμιτρίεβιτς 9, Λόπεζ 6, Λαμπεριέ 23, Ριβέρο 11

Προμηθέας (Κασιμίρο): Ρέι 10, Σβαρτζ 1, Γκραντ 10, Γκάντι 13, Χαντ 12, Αγραβάνης 6, Γκίκας 4, Ρογκαβόπουλος, Μάιλς 13, Γιαννόπουλος, Μπαζίνας, Τανούλης

Πηγή φωτογραφίας: Eurocupbasketball.com

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ