Ήττα στη Μάλαγα για το μαχητικό Λαύριο (86-70)

Το Λαύριο γνώρισε την ήττα από τη πολύ ισχυρή Μαλάγα με 86-70 στο «Palacio de Deportes Jose Maria Martin Carpena», για την δεύτερη αγωνιστική του Basketball Champions league.

Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη δυσκολευόντουσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του ματς να βρουν στόχο στο αντίπαλο καλάθι, καθώς υστερούσαν αρκετά σε δημιουργία (23-11 οι ασίστ υπέρ της Μάλαγα και 14-9 τα λάθη του Λαυρίου), ενώ ήταν και αρκετά άστοχοι από την περιφέρεια (21% έναντι 40% των Ισπανών).

Στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα του Φώτη Κατσικάρη ολοένα και εκμεταλλευόταν τα «μελανά» σημεία του Λαύριου και έφτασε εν τέλει στη νίκη, έχοντας ως πολυτιμότερο παίκτη τον Μπρισουέλα (16 πόντους, 5 ασίστ, 5 ριμπάουντ). Για το… νευρικό Λαύριο που ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας 4 αντιαθλητικά φάουλ, 21 πόντους είχε ο Κάρτερ.

Το ματς:

Η Μάλαγα πατούσε καλύτερα στο παρκέ στα πρώτα πέντε λεπτά του παιχνιδιού και πήρε διαφορά εννέα πόντων με τον Κόουλ (13-4). Το Λαύριο αφυπνίστηκε και τρέχοντας ένα σερί 12-2, πήρε προβάδισμα με τρίποντο του Λιούις, δυόμιση λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου. Ο Αμπρομάιτις έβαλε ξανά μπροστά τους γηπεδούχους, ο Σμιθ όμως ισοφάρισε και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο 20-20.

Στις αρχές του δευτέρου δεκαλέπτου οι Ισπανοί ανέκτησαν το προβάδισμα και οι «μεταλλωρύχοι» κρατήθηκαν κοντά στο σκορ, μέχρι τα μισά της περιόδου (29-26). Από εκείνο το σημείο ωστόσο, μέχρι και την ανάπαυλα, οι γηπεδούχοι μεγάλωναν σταδιακά το προβάδισμα τους. Πρώτα ο Έρικ έκανε το +7, ο Κάρτερ με τρίποντο μείωσε στους τέσσερις, ο Αμπρομάιτις όμως έκανε το +9 για την Μάλαγα, που έκλεισε το ημίχρονο με διψήφια διαφορά, χάρη στο «buzzer beater» του Μπρισουέλα (45-35).

Με κάποιες μικρές αυξομειώσεις, η διαφορά της Μάλαγα παρέμεινε στους δέκα πόντους, και τη λήξη του τρίτου δεκαλέπτου, με την ομάδα του Χρήστου Σερέλη να βρίσκει λύσεις επιθετικά, κυρίως από τον Τάισον Κάρτερ (9 πόντους στην τρίτη περίοδο). Ο Φερνάντεζ με ένα τρίποντο-φάουλ έφερε την ομάδα του στο +11 δύο λεπτά πριν το τέλος, ενώ ο ίδιος αργότερα επανέφερε το +10 της ομάδας του, απαντώντας στο γκολ-φάουλ του Λιούις (66-56).

Το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου ήταν ακόμη πιο δύσκολο για το Λαύριο, που είδε τους Ανδαλουσιανούς να φτάνουν στο +16 από την εύστοχη βολή του Μπαρέιρο. Κακλαμανάκης και Κάρτερ μείωσαν στους 12, με αυτή να είναι και η μικρότερη διαφορά στην τελευταία περίοδο, αφού οι «κουκουβάγιες» δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν ολοκληρωτικά και να ανατρέψουν την κατάσταση. Η Μάλαγα πήρε έτσι το «ροζ φύλλο» αγώνα και πάτησε στην κορυφή του τρίτου ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 20-20, 45-35, 66-56, 86-70

Διαιτητές: Μάνουελ Ματσόνι (Ιταλία), Πάουλο Μάρκες (Πορτογαλία), Μπλαζ Ζούπανσιτς (Σλοβενία)

Μάλαγα (Φώτης Κατσικάρης): Αμπρομάιτις 15, Αλόνσο 9, Κόουλ 7, Έρικ 6, Φερνάντεζ 9, Μπαρέιρο 9, Ντίαζ, Γκερέρο, Ν’ Ζόσα 2, Σουάρεζ, Mπρισουέλα 16, Μπουτέιγ 13

Λαύριο (Χρήστος Σερέλης): Μουράτος 8, Κάρτερ 21, Λιούις 14, Γκόινς, Κακλαμανάκης 10, Γερομιχαλός 3, Νικολαϊδης 2, Αμίνου 2, Σμιθ 8, Μπλερ, Περσίδης, Βουλγαρόπουλος 2

Πηγή φωτογραφίας: Championsleague.basketball

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΕΜΠΡΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ