Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα

Tις δικές τους μάχες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συνεχίζουν να δίνουν οι πρωταθλήτριες ομάδες μπάσκετ των νομών του Αιγαίου, στο ουδέτερο έδαφος της Αθήνας και επειδή Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα και οι νησιώτες αξίζουν την προβολή του δημιουργικού τους έργου στην κοινωνία και τον αθλητισμό, βρεθήκαμε ξανά στο κλειστό του Έσπερου Καλλιθέας.

Στη δεύτερη μέρα των μπαράζ, ο απολογισμός ήταν ο ακόλουθος:

Α.Ε. Δικαίου – ΒΑΟΛ Χίου: 81 – 78 στην παράταση

Ελλάδα δεν είναι μόνο η ΑθήναΣυγκλονιστικό ήταν το παιχνίδι ανάμεσα στον ΒΑΟΛ Χίου και την Α.Ε. Δικαίου για το ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στη Γ΄ Εθνική μπάσκετ ανδρών, καθώς κρίθηκε στην παράταση με νικήτρια την ομάδα της Κω.

Τα δεκάλεπτα 18-14, 35-32, 53-52, 74-74 και στην παράταση 81-78. Μαχητές οι παίκτες του ΒΑΟΛ έφτασαν στο 72-71 υπέρ τους , 0.30΄΄ πριν τη λήξη, για να γίνει το 72-74 στο 0.22’’ και ακολούθως να ισοφαρίσουν σε 74-74. Στην παράταση ήρθε το τελικό 81 – 78.

Ελλάδα δεν είναι μόνο η ΑθήναΣτο τέλος κάποιες χαμένες βολές από τους Χιώτες, τους δίνουν το δικαίωμα να είναι στεναχωρημένοι και να φεύγουν με την πικρία της ήττας, τόσο αυτοί όσο και οι φίλοι τους που τους εμψύχωναν από την κερκίδα, ενώ οι Δωδεκανήσιοι, μετά την ήττα της πρώτης αγωνιστικής από την Αναγέννηση Σάμου, παρουσιάστηκαν πιο «σφιχτοί» σαν σύνολο από την πρώτη εικόνα που είχαν παρουσιάσει.

Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα
Ο Βαγγέλης Βουρτζούμης

Αναγέννηση Σάμου – Α.Ε. Σαντορίνης: 67 – 80

Στάθηκε στο ύψος της η Αναγέννηση Σάμου και αντιμετώπισε στα ίσια για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα το πιο βαρύ όνομα από άποψη ρόστερ και μπάτζετ στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στη Γ΄ Εθνική ανδρών μπάσκετ, την Α.Ε. Σαντορίνης. Πιο χαμηλή ομάδα από μέσο όρο ύψους οι Σαμιώτες, «έτρεξαν» το παιχνίδι και είχαν ικανοποιητική ευστοχία στα σουτ, όταν οι σαφώς πιο αργοί ψηλοί της Σαντορίνης έχαναν εύκολα καλάθια μέσα από τη ρακέτα.

Ελλάδα δεν είναι μόνο η ΑθήναΈτσι το 21-14 υπέρ των Σαμιωτών στο πρώτο δεκάλεπτο, έπειθε ότι ήταν διατεθειμένοι να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους και το 38-32 του ημιχρόνου υπέρ της Σαντορίνης, έδειχνε ότι όλα τα ενδεχόμενα παρέμεναν ανοιχτά.

Η μάχη έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο με την Αναγέννηση να βρίσκεται μπροστά με 42-43, στα 6.43 πριν τη λήξη του.

Ελλάδα δεν είναι μόνο η ΑθήναΑπό εκεί και πέρα μερικά χαμένα σουτ και βολές της Αναγέννησης, επέτρεψαν στη Σαντορίνη να ολοκληρώσει το παιχνίδι με 80-67 υπέρ της και μερικούς φίλους της Σάμου να εκφράζουν παράπονα για τη διαιτησία. Το γεγονός είναι ότι η Αναγέννηση έκανε υπερπροσπάθεια, ερχόταν από ένα λιγότερο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και δικαίως χειροκροτήθηκε στο τέλος.

Στο πλευρό των φίλων της Σαντορίνης στην εξέδρα, βρέθηκε ο Γιάννης Ιωαννίδης, ο «ξανθός» του ελληνικού μπάσκετ, ενώ στην Α.Ε.Σ. αγωνίζεται ο αειθαλής Βαγγέλης Βουρτζούμης, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί στις χρυσές εποχές του Άρη.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα:

Παρασκευή
6μμ ΒΑΟΛ – Α.Ε.Σαντορίνη

Σάββατο
3μμ Boύρειος – Αναγέννηση Σάμου
5μμ Α.Ε.Σαντορίνης – Α.Ε.Δικαίου

Σχετικές ειδήσεις:
Νοιώθουν «Σταχτοπούτες» αλλά είναι «Πριγκίπισσες»

Το Αιγαίο παίζει μπάσκετ στην Αθήνα από 22 έως 26 Ιουνίου

«Κολοβό» πρωτάθλημα ανόδου στη Γ΄ Εθνική μπάσκετ ανδρών

Κείμενο & φωτο: Νάσος Μπράτσος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ