Ασταμάτητος ο Σίνερ έσπασε στη Ρώμη το ρεκόρ του Τζόκοβιτς

Ο Γιάνικ Σίνερ έσπασε το ιστορικό ρεκόρ του Νόβακ Τζόκοβιτς για τις περισσότερες συνεχόμενες νίκες σε τουρνουά ATP Masters 1000, καταγράφοντας την 32η συνεχόμενη νίκη της ιστορικής του σειράς καθώς προκρίθηκε στους ημιτελικούς του Ιταλικού Όπεν.

Ο Ιταλός, νούμερο ένα στον κόσμο, νίκησε τον 12ο φαβορί Αντρέι Ρούμπλεφ με 6-2, 6-4 και συνεχίζει την προσπάθειά του να γίνει ο δεύτερος τενίστας μετά τον Τζόκοβιτς που θα έχει κατακτήσει και τους εννέα τίτλους Masters 1000 – το υψηλότερο επίπεδο του αθλήματος μετά τα Grand Slam.

Ο 24χρονος Σίνερ φαίνεται ασταμάτητος πριν από την έναρξη του Γαλλικού Όπεν στις 24 Μαΐου, το μοναδικό μεγάλο τουρνουά που τον χωρίζει από το Grand Slam της καριέρας του.

Έχει γίνει ο μόνος, εκτός από τον Ισπανό Ραφαέλ Ναδάλ, που έχει φτάσει στους ημιτελικούς και στα πέντε πρώτα τουρνουά Masters 1000 της σεζόν και θα αντιμετωπίσει τον Ρώσο Ντανίιλ Μεντβέντεφ ή τον Ισπανό «τυχερό ηττημένο» Μάρτιν Λανταλούσε για μια θέση στον τελικό.

«Δεν παίζω για ρεκόρ. Παίζω μόνο για τη δική μου ιστορία», είπε ο Σίνερ στο κοινό.

«Ταυτόχρονα, σημαίνει πολλά για μένα. Αλλά αύριο είναι ένας άλλος αντίπαλος, σε διαφορετικές συνθήκες – είναι νυχτερινός αγώνας.

«Τώρα η ύψιστη προτεραιότητά μου είναι να προσπαθήσω να αναρρώσω όσο περισσότερο μπορώ σωματικά.

Συναισθηματικά, είναι πολύ δύσκολο να παίζω εδώ, στην πατρίδα μου. Ταυτόχρονα, σίγουρα θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Σε κάθε περίπτωση, είναι μια κατάσταση που κερδίζω σε κάθε περίπτωση. Ήταν μια καλή μέρα σήμερα».

Ο Σίνερ έχει κερδίσει 45 από τους 47 τελευταίους αγώνες του σε όλα τα τουρνουά, από τότε που υπέστη την τελευταία του ήττα σε τουρνουά Masters 1000, όταν αναγκάστηκε να αποσυρθεί από τον αγώνα του τρίτου γύρου στη Σαγκάη.

Φέτος έχει θριαμβεύσει σε αυτό το επίπεδο στα τουρνουά του Indian Wells, του Μαϊάμι, του Μόντε Κάρλο και της Μαδρίτης, μετά τη νίκη του στο Παρίσι τον Νοέμβριο, κερδίζοντας 64 από τα 66 σετ που έχει διαγωνιστεί κατά τη διάρκεια αυτής της ρεκόρ σειράς.

Με τη νίκη του στη Μαδρίτη νωρίτερα αυτό το μήνα, έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που κέρδισε πέντε συνεχόμενους τίτλους Masters 1000 – μόλις δύο εβδομάδες αργότερα πλησιάζει τον έκτο.

Έτσι, αν και μπορεί να μην έχει τα ρεκόρ στο μυαλό του, τα επιτεύγματά του συνεχίζουν να προκαλούν συγκρίσεις με τους μεγάλους.

Συνολικά, έχει κατακτήσει 121 νίκες σε 150 αγώνες σε επίπεδο ATP 1000, με μόνο τον 22 φορές νικητή Grand Slam Nadal (123) να έχει καλύτερο ρεκόρ από την εισαγωγή του format το 1990.

Πρόθυμος να ανταποκριθεί στις προσδοκίες του παθιασμένου κοινού της πατρίδας του, θα επιδιώξει τώρα δύο ακόμη νίκες, καθώς προσπαθεί να γίνει ο πρώτος Ιταλός πρωταθλητής στο μονό ανδρών στη Ρώμη μετά τον Αντριάνο Πανατά πριν από 50 χρόνια.

Πηγή: BBC
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος