Αρχίζει σήμερα η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου: Κατάρ-Εκουαδόρ (18:00)

Το πιο πολυσυζητημένο, αλλά για τους λάθος λόγους, Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ιστορία αρχίζει σήμερα (18:00) στο γήπεδο «Al Bayt» στην Al Khor με τον εναρκτήριο αγώνα ανάμεσα στο Κατάρ που φιλοξενεί τη διοργάνωση και το Εκουαδόρ για τον 1ο όμιλο.

Αυτή θα είναι παράλληλα η πρώτη εμφάνιση της εθνικής ομάδας του Κατάρ σε Παγκόσμιο Κύπελλο που θα μετέχουν 32 ομάδες και θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου, όπου θα μάθουμε το νέο κάτοχο του βαρύτιμου τροπαίου.

Είναι η πρώτη φορά στην Ιστορία που Μουντιάλ διεξάγεται σε χώρα της Μέσης Ανατολής, και αν κρίνουμε από τις μέχρι τώρα αντιδράσεις, πολύ δύσκολα θα επαναληφθεί, τουλάχιστον σε χώρα της Αραβικής Χερσονήσου, με δεδομένο τις αγεφύρωτες όπως αποδεικνύεται πολιτισμικές διαφορές με τις χώρες που ως τώρα έχουν διοργανώσει Παγκόσμιο Κύπελλο.

Λόγω των κλιματικών συνθηκών, που όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας, είναι ιδιαίτερα εξουθενωτικές λόγω αφόρητης ζέστης, άλλαξαν για πρώτη φορά οι ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων και γίνονται σε χρονική περίοδο αταίριαστη για Μουντιάλ.

Η κάτοχος από το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας του τροπαίου Γαλλία θεωρείται από πολλούς ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για να επαναλάβει τον άθλο, ωστόσο οι συνθήκες μόνον ευνοϊκές δεν θα είναι, λόγω πολλών απουσιών, ενώ και η σχετικά πρόσφατη πορεία της στο Euro2020 (που διεξήχθη το 2021) της Αγγλίας δεν πείθει ότι έχει τη δυνατότητα να σηκώσει το τρόπαιο το βράδυ της 18ης Δεκεμβρίου.

Μεγάλη απούσα από αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι η κάτοχος του Euro2020, Iταλία, που αποκλείστηκε στη διαδικασία των μπαράζ από την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο.

Αυτό το Μουντιάλ θα είναι η τελευταία ευκαιρία για τον μεγάλο άσο της Παρί Σεν Ζερμέν, Λιονέλ Μέσι, να κατακτήσει το μόνο τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή του, μιας και όντας 35 ετών, όπως άλλωστε και ο ίδιος έχει πει, δεν θα ξαναβρεθεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Αργεντινή, έτσι κι αλλιώς πάντως, προβάλει ως ένα από τα φαβορί για την κατάκτηση του Μουντιάλ, αν λάβουμε υπόψιν και την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και το Κόπα Αμέρικα που κατέκτησε το 2021.

Η Αγγλία του Χάρι Κέιν και η Γερμανία, αν και δεν θεωρούνται ακλόνητα φαβορί, έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι σε μεγάλες διοργανώσεις παρουσιάζονται μεταμορφωμένες προς το καλύτερο και μπορούν να προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις!

Αυτό που ανέκαθεν κάνει συναρπαστική κάθε διοργάνωση Παγκοσμίου Κυπέλλου είναι ότι σχεδόν πάντα «ξεπηδούν» ομάδες-έκπληξη που προσφέρουν πολλές συγκινήσεις και προσδίδουν μια άλλη νότα μαγείας στον θεσμό.
Ποιος ή ποια άραγε ομάδα θα μπορέσει να κλονήσει τα μεγάλα φαβορί και να φτάσει ψηλά; Μένει να το δούμε από σήμερα !

Τα αστέρια που θα λείψουν μαζί με τις εθνικές τους

Αρχίζει σήμερα η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου: Κατάρ-Εκουαδόρ (18:00)Εκτός από τους άτυχους-τραυματίες (ανάμεσά τους οι παγκόσμιοι πρωταθλητές Πολ Πογκμπά και Ενγκολό Καντέ) που θα απουσιάσουν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ (20/11-18/12), θα λείψουν και άλλα κορυφαία αστέρια, επειδή οι εθνικές τους ομάδες δεν κατάφεραν, να προκριθούν στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ιταλία και τα τέσσερα τρόπαιά της, είναι η μοναδική απούσα, από τις οκτώ παγκόσμιες πρωταθλήτριες, αλλά όχι η μόνη σημαντική εθνική που θα λείψει από το κορυφαίο ραντεβού, με συνέπεια την απουσία κορυφαίων άσων, που αγωνίζονται στα κορυφαία πρωταθλήματα του κόσμου.

Από τους Ευρωπαίους, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς και Έρλινγκ Χάαλαντ, μέχρι τους Αφρικανούς Μοχάμεντ Σαλάχ και Ριγάντ Μαχρέζ και τους Νοτιαμερικανούς, Βιδάλ, τον «δικό» μας Χάμες Ροντρίγκες, Αλέξις Σάντσες, άπαντες θα παρακολουθήσουν το τουρνουά από την τηλεόραση!

Ο Σαλάχ «χάνει» το 2ο σερί Μουντιάλ

Ξεκινώντας από τον Σαλάχ, Αιγύπτιο επιθετικό της Λίβερπουλ, πρώτο σκόρερ της περσινής Premier League, μαζί με τον Σον της Τότεναμ (από 23 γκολ). Η Αίγυπτος αποκλείστηκε αφού έχασε ξανά στα πέναλτι από τη Σενεγάλη (όπως στον τελικό του τελευταίου Κυπέλλου Εθνών Αφρικής), το αστέρι της Λίβερπουλ δεν θα συμμετάσχει στο δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του. Στα 29 του, ο κορυφαίος σκόρερ θα πρέπει να περιμένει άλλα τέσσερα χρόνια για να συμμετάσχει σε δεύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο μετά από αυτό του 2018, που ολοκληρώθηκε στη Ρωσία με τον αποκλεισμό των «Φαραώ» στην φάση των ομίλων.

Ο Ιμπραίμοβιτς θα είναι 45 ετών το 2026

Ο αποκλεισμός της Σουηδίας στα ημιτελικά των ευρωπαϊκών play off από την Πολωνία (2-0) αφήνει τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, στα 41 του χρόνια χωρίς το τρίτο και –εκτός απροόπτου- τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο της καριέρας του. Ο Ιμπραΐμοβιτς σίγουρα αψηφά τον χρόνο, αλλά η επόμενη διοργάνωση το 2026 στον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό φαίνεται πολύ μακρινός ορίζοντας για τον 41χρονο Σουηδό «γίγαντα». Ο επιθετικός της Μίλαν, φρόντισε ωστόσο να μην ανακοινώσει τη διεθνή του αποχώρηση. «Θα συνεχίσω όσο μπορώ», δήλωσε ξανά πρόσφατα.

Θα λείψει το παιδί-θαύμα

Εάν από το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ λείψει η εμπειρία και το χάρισμα του Ιμπραϊμοβιτς, η τελική φάση θα χάσει επίσης το παιδί-θαύμα της νέας γενιάς, τον 21χρονο Έρλινγκ Χάαλαντ, καθώς η Νορβηγία, αποκλείστηκε στο την προκριματική φάση. Ίδιο χάρισμα, ίδια «κατασκευή», αλλά πολύ νεότερος, ο στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι, πρώτος σκόρερ-έως τώρα στην Premier League 2022/23, δεν θα έχει την ευκαιρία να «ξεδιπλώσει» το ταλέντο του στο Κατάρ.

Οι Ιταλοί, ο Αλάμπα, ο Σικ και Όμπλακ

Η «Γηραιά Ήπειρος» κρατώντας επίσης στην… έδρα της την πρόσφατη πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία, και το ρόστερ των «αστέρων» της, από τον τερματοφύλακα Τζανλουίτζι Ντοναρούμα έως τον αρχηγό Τζόρτζιο Κιελίνι και τον μέσο Ζορζίνιο, από τον Λεονάρντο Μπονούτσι, τον Τσίρο Ιμόμπιλε, στον Λορέντσο Ινσιένιε, Μάρκο Βεράτι, Νικολό Μπαρέλα, έχοντας γνωρίσει καταστροφικό αποκλεισμό στα ημιτελικά των play off από την Βόρεια Μακεδονία.

Ο «Μαδριλένος» Ντέιβιντ Αλάμπα έχασε με την Αυστρία την ευκαιρία να φτάσει στους τελικούς των ευρωπαϊκών play off, γνωρίζοντας την ήττα (2-1) από την Ουαλία του Γκάρεθ Μπέιλ.
Ο Τσέχος επιθετικός της Μπάγερ Λεβερκούζεν, Πάτρικ Σικ, δεύτερος σκόρερ της Bundesliga (με 20 γκολ), είναι άλλο ένα «αστέρι» που δεν θα μπορέσει να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αφού η ομάδα του ηττήθηκε από τη Σουηδία στα ημιτελικά των ευρωπαϊκών play off (1-0).
Ομοίως, ο τερματοφύλακας της Ατλέτικο Μαδρίτης Γιαν Όμπλακ δεν σφράγισε το «διαβατήριό του» με τη Σλοβενία, η οποία δεν πέρασε από την προκριματική φάση.

Από τον Μαχρέζ στον Όσιμεν και από τον Αλέ στον Πεπέ

Στην Αφρική, η μεγάλη απογοήτευση της Αλγερίας κρατά τον Ριγιάντ Μαχρέζ μακριά από τη μεγαλύτερη διοργάνωση στο ποδόσφαιρο. Οι Ιβοριανοί Σεμπαστιέν Αλέ, Φρανκ Κεσιέ και Νικόλας Πεπέ θα χάσουν επίσης την πρόκληση, όπως ο Βίκτορ Όσιμεν με τη Νιγηρία.

Απόντες Χάμες, Βιδάλ, Σάντσες και Μπράβο

Η Νότια Αμερική έχει χάσει επίσης δύο ιστορικούς εκπροσώπους, με την Κολομβία του «δικού» μας Χάμες Ροντρίγες, του οποίου το γκολ στη Βενεζουέλα (1-0) δεν ήταν αρκετό, και τη Χιλή με τους Αρτούρο Βιδάλ, Αλέξις Σάντσες και Κλαούντιο Μπράβο.

Η Λίβερπουλ, εκτός από τον Μοχάμεντ Σαλάχ, δεν θα δει επίσης στο Κατάρ και τον Φιρμίνο.

Οι οκτώ όμιλοι της διοργάνωσης

Oι όμιλοι της τελικής φάσης:

1ος: Κατάρ, Ολλανδία, Σενεγάλη, Ισημερινός
2ος: Αγγλία, ΗΠΑ, Ιράν, Ουαλία
3ος: Αργεντινή, Μεξικό, Πολωνία, Σαουδική Αραβία
4ος: Γαλλία, Δανία, Τυνησία, Αυστραλία
5ος: Ισπανία, Γερμανία, Ιαπωνία, Κόστα Ρίκα
6ος: Βέλγιο, Κροατία, Μαρόκο, Καναδάς
7ος: Βραζιλία, Ελβετία, Σερβία, Καμερούν
8ος: Πορτογαλία, Ουρουγουάη, Νότια Κορέα, Γκάνα

Οι πόλεις και τα γήπεδα του παγκοσμίου Κυπέλλου

Αρχίζει σήμερα η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου: Κατάρ-Εκουαδόρ (18:00)Το Μουντιάλ 2022 ξεκινάει σήμερα (18:00), με την συνάντηση του Κατάρ με τον Ισημερινό, που μόλις την περασμένη Τρίτη, το CAS επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ, κάνοντας γνωστό ότι ο Μπαίρον Καστίγιο, για τον οποίο η Χιλή ισχυρίστηκε ότι δεν μπορούσε να παίξει στα προκριματικά, θεωρήθηκε υπήκοος του Ισημερινού.
Είναι η πρώτη φορά που το Κατάρ θα φιλοξενήσει το κορυφαίο τουρνουά, ενώ θα είναι επίσης το πρώτο Παγκόσμιο Κύπελλο που θα διεξαχθεί στη Μέση Ανατολή, σε μουσουλμανική χώρα και Χειμώνα.

Οι πέντε πόλεις του Μουντιάλ
Πέντε πόλεις, Ντόχα, Λουσάιλ, Αλ Κχορ, Αλ Ραγιάν και Αλ Ουάκρα, θα φιλοξενήσουν τους αγώνες της κορυφαίας διοργάνωσης. Θα είναι ένα ιδιαίτερο Κύπελλο από πολλές απόψεις, όπως την απόσταση μεταξύ των σταδίων του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αφού τα επτά από τα οκτώ στάδια (εκτός του Al Bayt) βρίσκονται σε ακτίνα μόλις 75 χιλιομέτρων και έχουν πρόσβαση σε μετρό.
Έτσι οι ομάδες δεν θα χρειαστεί να παίρνουν αεροπλάνα και οι παίκτες θα κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά. Οι φίλαθλοι θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν έως και τρεις αγώνες την ίδια ημέρα, χάνοντας ελάχιστα από τις τρεις αναμετρήσεις.

Τα οκτώ γήπεδα του Μουντιάλ
Τα οκτώ γήπεδα είναι νεότευκτα, εκτός από το Khalifa International Stadium και το ανακαινισμένο Ahmad Bin Ali, όλα έργο ενός στρατού μεταναστών εργαζομένων σε αμέτρητα εργοτάξια.
Είναι εξοπλισμένα με ενσωματωμένο κλιματισμό για μεγαλύτερη άνεση των θεατών. Ο αέρας θα βελτιώσει την εμπειρία για φιλάθλους και παίκτες, ενώ η θερμοκρασία θα είναι ίδια σε όλα τα γήπεδα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Τα γήπεδα:

1. Ντόχα, Khalifa International Stadium (40.000 θέσεις): το μοναδικό στάδιο του Κατάρ που υπήρχε πριν από την επιλογή της χώρας ως διοργανώτρια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.
2. Aλ-Κορ, Al-Bayt Stadium (60.000 θέσεις): αυτό το στάδιο, με ιδιαίτερη πρόσβαση για τους φιλάθλους (μόνο με λεωφορείο ή ταξί), χτίστηκε με τη μορφή σκηνής Βεδουίνων.
3. Al-Βακράχ, Al-Janoub Stadium (40.000 θέσεις): το σχήμα αυτού του σταδίου είναι εμπνευσμένο από τις γάστρες των ψαρόβαρκων που υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό στις ακτές της Αραβικής Χερσονήσου.
4. Ντόχα, Education City Stadium (40.000 θέσεις): πολύ εύκολη η πρόσβαση στο στάδιο, το οποίο έχει σχήμα διαμαντιού.
5. Aλ-Ραγιάν, Ahmad Bin Ali (40.000 θέσεις): μια γραμμή μετρό έχει δημιουργηθεί ειδικά για τη σύνδεση της Ντόχα με αυτό το στάδιο που βρίσκεται σε μια από τις πιο ιστορικές πόλεις της χώρας, όχι μακριά από την έρημο.
6. Ντόχα, Al-Thumama (40.000 θέσεις): ο σχεδιασμός του είναι εμπνευσμένος από το “taqiyah”, παραδοσιακό ανδρικό κάλυμμα κεφαλής της περιοχής.
7. Ντόχα, Stadium 974 (40.000 θέσεις): αυτό το στάδιο κατασκευάστηκε από κοντέινερ και άλλα επαναχρησιμοποιημένα υλικά. Θα αποσυναρμολογηθεί πλήρως μετά το τουρνουά.
8. Λουσάιλ, Lusail Iconic Stadium (80.000 θέσεις): βρίσκεται σε μια πόλη που δημιουργήθηκε ειδικά για το τουρνουά και αυτό το στάδιο θα φιλοξενήσει τον τελικό.

Η χρήση της ανασυρόμενης οροφής

Mε απόφαση του διευθυντή αγώνα της FΙFA, πριν από την έναρξη κάθε αναμέτρησης, κοινοποιώντας την στις δύο αντίπαλες ομάδες την ίδια ημέρα της αναμέτρησης, θα γίνεται η χρήση της ανασυρόμενης οροφής στα γήπεδα του Κατάρ, κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου (21/11-18/12).
Όπως είναι γνωστό, τα γήπεδα του Κατάρ, έχουν ανασυρόμενες οροφές δεδομένων των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ιδιαίτερα λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Ωστόσο, η χρήση τους θα αποφασίζεται κατά συνθήκη από την FIFA.
«Για τη χρήση ανασυρόμενης οροφής, η FIFA θα αποφασίσει πριν από τον αγώνα εάν η οροφή θα είναι ανοιχτή ή κλειστή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αυτή η απόφαση πρέπει να ανακοινωθεί από τον διευθυντή αγώνα της FIFA στη συνεδρίαση συντονισμού του αγώνα. Εάν ο αγώνας ξεκινήσει με ανοιχτή την οροφή και υπάρξει σοβαρή επιδείνωση των καιρικών συνθηκών, όπως μία ισχυρή καταιγίδα, που επηρεάζει τον αγώνα, σε συνεννόηση με τον διευθυντή αγώνα της FIFA, ο διαιτητής έχει την εξουσία να διατάξει το κλείσιμό της κατά τη διάρκεια του αγώνα», αναφέρει η FIFA.
Σε περίπτωση που είναι κλειστή, δεν μπορεί πλέον να ανοίξει για το υπόλοιπο του αγώνα: «Σε αυτήν την περίπτωση, η οροφή θα παραμείνει κλειστή μέχρι το τέλος του αγώνα. Η οροφή μπορεί να ανοίξει ή να κλείσει μόνο αν δεν υπάρχει κανένας στον αγωνιστικό χώρο», προσθέτει η FIFA.

Παγκόσμιο Κύπελλο πολυτελείας και τεχνολογίας

Αρχίζει σήμερα η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου: Κατάρ-Εκουαδόρ (18:00)Με επενδύσεις πολλών δισεκατομμυρίων, το Παγκόσμιο Κύπελλο που θα αρχίσει σήμερα και θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου στο Κατάρ, θα είναι το πιο ακριβό από όλα. Θα είναι ένα Παγκόσμιο Κύπελλο πολυτελείας. Και συνάμα το πιο τεχνολογικό στην ιστορία.

Ανάλυση της “Statista” (εταιρεία που ειδικεύεται στη στατιστική ανάλυση και στα δεδομένα αγοράς και καταναλωτών), ανέφερε ότι έχουν ήδη δαπανηθεί… 220 δισεκατομμύρια δολάρια!
Η διαφορά που προκύπτει με τις προηγούμενες διοργανώσεις είναι τεράστια, αφού η Ρωσία δαπάνησε 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια για το Μουντιάλ του 2018 και η Βραζιλία, που μέχρι τώρα ήταν η πιο… ακριβή, 15 δισεκατομμύρια το 2014, κάτι που σημαίνει ότι είναι πάνω από 200 εκατομμύρια η διαφορά μεταξύ της πρώτης τώρα και της δεύτερης στην σχετική κατάταξη.
Κι αυτό γιατί το Κατάρ δεν επένδυσε μόνο στις υποδομές για το Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά και εφάρμοσε ένα ακόμη ευρύτερο σχέδιο ενόψει του 2030.
Μόνο για την κατασκευή γηπέδων, διατέθηκαν από 6,5 έως 10 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά έγιναν και μεγάλες αλλαγές σε όλη την επικράτεια, όπως η κατασκευή ξενοδοχείων και δικτύων μετρό, αεροδρόμια και άλλα.
Ωστόσο, και παρά τα εκατομμύρια που επενδύθηκαν, επανειλημμένα η διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου και η κυβέρνηση του Κατάρ βρέθηκαν στο «στόχαστρο» κριτικής για τις συνθήκες, στις οποίες εργάζονταν οι εργαζόμενοι μετανάστες, ενώ υπολογίζεται ότι πάνω από 6.500 έχουν χάσει τη ζωή τους.

Οι προβλέψεις «Reuters», «Lloyd’s», «EA Sports» και «Analyst» για την παγκόσμια πρωταθλήτρια

Αρχίζει σήμερα η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου: Κατάρ-Εκουαδόρ (18:00)Ενώ τα γραφεία στοιχημάτων έχουν πάρει… φωτιά, φίλαθλοι, αναλυτές, οικονομολόγοι, εταιρείες, έχουν κάνει τις δικές τους προβλέψεις για την τελική νικήτρια στο Μουντιάλ του Κατάρ (20/11-18/12).
Μετά από τις δικές τους αναλύσεις, το Reuters έδωσε φαβορί τη Βραζιλία, οι Lloyd’s την Αγγλία, η EA Sports την Αργεντινή, ενώ η ιστοσελίδα «The Analyst» την Γαλλία.

Η έρευνα του Reuters με 135 αναλυτές αγοράς που παρακολουθούν το ποδόσφαιρο σε όλο τον κόσμο συμφώνησε με τις εταιρείες στοιχημάτων, ότι η Βραζιλία θα θριαμβεύσει για πρώτη φορά από το 2002.
Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες ανέφεραν ότι περιμένουν να κερδίσει η Βραζιλία, ενώ το 30% μοιράστηκε ισομερώς μεταξύ Γαλλίας και Αργεντινής. Η Γερμανία, η Αγγλία και το Βέλγιο σημείωσαν υψηλό μονοψήφιο σκορ.
Η Δανία είναι στην κορυφή της λίστας των αουτσάιντερ.
Η νίκη της Ισπανίας στο τουρνουά του 2010 στη Νότια Αφρική ήταν η τελευταία έρευνα του Reuters που προέβλεψε σωστά τον νικητή.

Η EA Sports – δημιουργός του βιντεοπαιχνιδιού της FIFA και η οποία έχει προβλέψει σωστά τους νικητές των τριών προηγούμενων Παγκοσμίων Κυπέλλων προσομοιώνοντας και τους 64 αγώνες στο παιχνίδι της – ανέφερε ότι η Αργεντινή θα κατακτήσει το τρόπαιο και ο Λιονέλ Μέσι με 8 γκολ σε 7 αγώνες θα είναι ο πρώτος σκόρερ του τουρνουά.

Σύμφωνα με τους Lloyd’s του Λονδίνου (σ.σ: κορυφαία ασφαλιστική αγορά που παρέχει εξειδικευμένες ασφαλιστικές υπηρεσίες σε επιχειρήσεις σε περισσότερες από 200 χώρες και περιοχές), η Αγγλία θα κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ. Χρησιμοποιώντας την ασφαλίσιμη αξία των ομάδων που συμμετέχουν, η Lloyd’s προέβλεψε με επιτυχία τον νικητή των δύο τελευταίων τουρνουά και στοχεύει στο χατ-τρικ.
Οι Lloyd’s έχουν προβλέψει ότι η ομάδα της Αγγλίας θα κερδίσει τη Βραζιλία στον τελικό.
Το ίδιο μοντέλο προέβλεψε σωστά τη Γερμανία ως νικήτρια το 2014 και τη Γαλλία το 2018.

Ένας τελικός μεταξύ Γαλλίας και Βραζιλίας -επανάληψη εκείνου στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998- θεωρείται ο πιο πιθανός στο Μουντιάλ του Κατάρ, εφόσον και οι δύο ξεπεράσουν την πρώτη φάση του τουρνουά ως νικητές των ομίλων. Αυτό αναφέρει μελέτη που πραγματοποιήθηκε από την ιστοσελίδα «The Analyst», η οποία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της, αναφέρει ότι η Γαλλία έχει 17,93% πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο, μπροστά από τη Βραζιλία (15,73%) και την Ισπανία (11,53%), που συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα των… υποψηφίων.
Ο λόγος για τον οποίο η -κάτοχος του τίτλου- Γαλλία εμφανίζεται ως φαβορί είναι ότι, κατά τη γνώμη των συντακτών της μελέτης, η Βραζιλία έχει πιο δύσκολο δρόμο προς τον τελικό από τα προημιτελικά και μετά, αρκεί φυσικά να υπάρξουν λογικά αποτελέσματα.
Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η Ιταλία κατέκτησε το τρόπαιο στο EURO 2020, παρόλο που είχε 7,6% πιθανότητες σε σχετικές μελέτες.

Με 13 παίκτες η Super League στο Κατάρ

Αρχίζει σήμερα η μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου: Κατάρ-Εκουαδόρ (18:00)Με 13 παίκτες θα «εκπροσωπηθεί» η ελληνική Super League στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Τους περισσότερους -5- έχει η ΑΕΚ: Ντομαγκόι Βίντα (Κροατία), Εχσάν Χατζισαφί (Ιράν), Μιλάντ Μοχαμάντι (Ιράν), Ορμπελίν Πινέδα (Μεξικό), και Νταμιάν Σιμάνσκι (Πολωνία).

Ακολουθεί ο Ολυμπιακός με τέσσερις παίκτες: Πιερ Κουντέ (Καμερούν), Παπέ Αμπού Σισέ (Σενεγάλη), Ουί Τζο Χουάνγκ (Νότια Κορέα), Ινμπεόμ Χουάνγκ (Νότια Κορέα).

Από ένα παίκτη τους θα έχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, ο Άρης (Νίκολας Νκουλού-Καμερούν), ο ΠΑΟΚ (Αντρίγα Ζίβκοβιτς-Σερβία), ο Παναιτωλικός (Ντέρεκ Κορνέλιους-Καναδάς) και ο Ατρόμητος (Βαϊντί Κεχρίντα-Τυνησία).

Αναλυτικά το πρόγραμμα των αγώνων:

Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

Πρεμιέρα: Κυριακή 20 Νοεμβρίου
18:00 Κατάρ – Εκουαδόρ (1ος όμιλος), (Στάδιο Al-Bayt, Al Khor)
Δευτέρα 21 Νοεμβρίου
15:00 Αγγλία – Ιράν (2ος όμιλος), (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα)
18:00 Σενεγάλη – Ολλανδία (1ος όμιλος), (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα
21:00 ΗΠΑ – Ουαλία (2ος όμιλος), (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan)
Τρίτη 22 Νοεμβρίου
12:00 Αργεντινή – Σαουδική Αραβία (3ος όμιλος), (Στάδιο Lusail, Lusail)
15:00 Δανία – Τυνησία (4ος όμιλος), (Στάδιο Education City, Ντόχα)
18:00 Μεξικό – Πολωνία (3ος όμιλος), (974 Stadium, Ντόχα)
21:00 Γαλλία – Αυστραλία (4ος όμιλος), (Στάδιο Al-Janoub, Al-Wakrah)
Τετάρτη 23 Νοεμβρίου
12:00 Μαρόκο – Κροατία (6ος όμιλος), (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor)
15:00 Γερμανία – Ιαπωνία (5ος όμιλος), (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα)
18:00 Ισπανία – Κόστα Ρίκα (5ος όμιλος), (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα)
21:00 Βέλγιο – Καναδάς (6ος όμιλος), (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan)
Πέμπτη 24 Νοεμβρίου
12:00 Ελβετία – Καμερούν (7ος όμιλος), (Στάδιο Al-Janoub, Al-Wakrah)
15:00 Ουρουγουάη – Νότια Κορέα (8ος όμιλος), (Στάδιο Education City, Ντόχα)
18:00 Πορτογαλία – Γκάνα (8ος όμιλος), (974 Stadium, Ντόχα)
21:00 Βραζιλία – Σερβία (7ος όμιλος), (Στάδιο Lusail, Lusail)
Παρασκευή 25 Νοεμβρίου
12:00 Ουαλία – Ιράν (2ος όμιλος), (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan)
15:00 Κατάρ – Σενεγάλη (1ος όμιλος), (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα)
18:00 Ολλανδία – Εκουαδόρ (1ος όμιλος), (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα)
21:00 Αγγλία – ΗΠΑ (2ος όμιλος) , (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor)
Σάββατο 26 Νοεμβρίου
12:00 Τυνησία – Αυστραλία (4ος όμιλος), (Στάδιο Al-Janoub, Al-Wakrah)
15:00 Πολωνία – Σαουδική Αραβία (3ος όμιλος), (Στάδιο Education City, Ντόχα)
18:00 Γαλλία – Δανία (4ος όμιλος), (974 Stadium, Ντόχα)
21:00 Αργεντινή – Μεξικό (3ος όμιλος), (Στάδιο Lusail, Lusail)
Κυριακή 27 Νοεμβρίου
12:00 Ιαπωνία – Κόστα Ρίκα (5ος όμιλος), (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan)
15:00 Βέλγιο – Μαρόκο (6ος όμιλος), (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα)
18:00 Κροατία – Καναδάς (6ος όμιλος), (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα)
21:00 Ισπανία – Γερμανία (5ος όμιλος), (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor)
Δευτέρα 28 Νοεμβρίου
12:00 Καμερούν – Σερβία (7ος όμιλος), (Στάδιο Al-Janoub, Al-Wakrah)
15:00 Νότια Κορέα – Γκάνα (8ος όμιλος), (Στάδιο Education City, Ντόχα)
18:00 Βραζιλία – Ελβετία (7ος όμιλος), (974 Stadium, Ντόχα)
21:00 Πορτογαλία – Ουρουγουάη (8ος όμιλος), (Στάδιο Lusail, Lusail)
Τρίτη 29 Νοεμβρίου
17:00 Εκουαδόρ– Σενεγάλη (1ος όμιλος) , (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα)
17:00 Ολλανδία – Κατάρ (1ος όμιλος), (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor)
21:00 Ιράν – ΗΠΑ (2ος όμιλος), (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα)
21:00 Ουαλία – Αγγλία (2ος όμιλος), (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan)
Τετάρτη 30 Νοεμβρίου
17:00 Αυστραλία – Δανία (4ος όμιλος), (Στάδιο Al-Janoub, Al-Wakrah)
17:00 Τυνησία – Γαλλία (4ος όμιλος), (Στάδιο Education City, Ντόχα)
21:00 Πολωνία – Αργεντινή (3ος όμιλος), (974 Stadium, Ντόχα)
21:00 Σαουδική Αραβία – Μεξικό (3ος όμιλος), (Στάδιο Lusail, Lusail)
Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου
17:00 Καναδάς – Μαρόκο (6ος όμιλος), (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα)
17:00 Κροατία – Βέλγιο (6ος όμιλος), (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan)
21:00 Ιαπωνία – Ισπανία (5ος όμιλος), (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα)
21:00 Κόστα Ρίκα – Γερμανία (5ος όμιλος, (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor)
Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου
17:00 Γκάνα – Ουρουγουάη (8ος όμιλος), (Στάδιο Al-Janoub, Al-Wakrah)
17:00 Νότια Κορέα – Πορτογαλία (8ος όμιλος), (Στάδιο Education City, Ντόχα)
21:00 Σερβία – Ελβετία (7ος όμιλος), (974 Stadium, Ντόχα)
21:00 Καμερούν – Βραζιλία (7ος όμιλος), (Στάδιο Lusail, Lusail)

Η ΦΑΣΗ ΤΩΝ ΝΟΚ ΑΟΥΤ ΑΓΩΝΩΝ

Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου
17:00 1Α – 2Β (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα)
21:00 1C – 2D (Στάδιο Ahmad Bin Ali, Al-Rayyan)
Σάββατο 4 Δεκεμβρίου
17:00 1D – 2C (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα)
21:00 1B – 2A (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor)
Κυριακή 5 Δεκεμβρίου
17:00 1Ε – 2, (Στάδιο Al-Janoub, Al-Wakrah)
21:00 1G – 2H (974 Stadium, Ντόχα)
Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου
17:00 1F – 2E (Στάδιο Education City, Ντόχα)
21:00 1H – 2G (Στάδιο Lusail, Lusail)
Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου
17:00 QF1: W53 – W54 (Στάδιο Education City, Ντόχα)
21:00 QF2: W49 – W50 (Στάδιο Lusail, Lusail)
Σάββατο 10 Δεκεμβρίου
17:00 QF3: W55 – W56 (Στάδιο Al-Thumama, Ντόχα)
21:00 QF4: W51 – W52 (Στάδιο Lusail, Lusail)
Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου
21:00 SF1: W57 – W58 (Στάδιο Lusail, Lusail)
21:00 SF2: W59 – W60 (Στάδιο Al-Bayt, Al-Khor)

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου
17:00 ΜΙΚΡΟΣ ΤΕΛΙΚΟΣ (Διεθνές Στάδιο Khalifa, Ντόχα)

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου
17:00 ΤΕΛΙΚΟΣ (Στάδιο Lusail, Lusail)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος