Αποκάλυψη Spiegel για εξαγορά της ανάθεσης του Μουντιάλ 2006 στη Γερμανία (vid)

Νέο σκάνδαλο φαίνεται να ξεσπά στους κόλπους του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, καθώς όπως αποκαλύπτει σήμερα το γερμανικό περιοδικό Spiegel και κάνει ήδη τον γύρο του κόσμου η Γερμανία φέρεται να εξαγόρασε τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2006 μέσω ενός “μαύρου” ταμείου από το οποίο χρηματοδοτήθηκαν τέσσερα μέλη της FIFA από την Ασία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το ταμείο αυτό δημιούργησε η Επιτροπή Διεκδίκησης της διοργάνωσης και γέμισε με 10,3 εκατ. ελβετικά φράγκα από τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της Adidas, Ρόμπερτ-Λούις Ντρέιφους τα οποία, όπως καταγγέλλεται, φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν στην πορεία για να δωροδοκηθούν τέσσερα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA από την Ασία ώστε να ψηφίσουν υπέρ της Γερμανίας στην ψηφοφορία της 6ης Ιουλίου 2000.

Όπως αναφέρει το Spiegel, τόσο ο Φράντς Μπεκενμπάουερ, επικεφαλής τότε της Επιτροπής Διεκδίκησης, όσο και ο νυν πρόεδρος της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ, γνώριζαν για την ύπαρξη του ταμείου τουλάχιστον μέχρι το 2005.

Το εν λόγω δάνειο από τον Ντρέϊφους ωστόσο δεν εμφανίστηκε ποτέ, ούτε στον προϋπολογισμό της Οργανωτικής Επιτροπής, ούτε στον προϋπολογισμό της Επιτροπής Διεκδίκησης της Διοργάνωσης. Στη συνέχεια ο επικεφαλής της Adidas ζήτησε πίσω τα χρήματα του δανείου, τα οποία τελικά όπως αποκαλύπτει το Spiegel επεστράφησαν πίσω….μέσω της FIFA !

Oι Γερμανοί σύμφωνα με το δημοσίευμα κατέβαλαν το ποσό στην FIFA για μια εκδήλωση που δεν έγινε ποτέ και εν συνεχεία η FIFA φέρεται να μετέφερε τα λεφτά (που είχαν φτάσει τα 6,7 εκατ. ευρώ) στη Ζυρίχη σε λογαριασμό του Ρόμπερτ Λούις-Ντρέιφους.

Η FIFA θα διερευνήσει την υπόθεση

Σύμφωνα με ειδησεογραφικά πρακτορεία η FIFA θεωρεί πολύ σοβαρές αυτές τις καταγγελίες και θα πρέπει να γίνει άμεσα έρευνα γύρω από την υπόθεση αυτή που συγκλονίζει το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

ΠΗΓΗ: SPIEGEL ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος